Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítene valaki? Megerőszakoltak.

Segítene valaki? Megerőszakoltak.

Figyelt kérdés

Nem túl régen történt. Az elkövető börtönbe került, de mégis nagyon félek h bosszút fog állni rajtam. Olyan mintha egy hülye filmben lennék ahol követnek. Nagyon szeretnék olyanokkal beszélni akik átéltek hasonlót vagy bármi tanácsot tudnának adni, hogy kicsit szűnjön ez a stressz és ki tudnánk beszélni a témát, hátha megnyugtat.

22/L

2013. jún. 17. 00:16
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
100%
Nekem az anyám csak egy módszert tanított: rúgj bele a tökébe, amíg a támadó lehajol fogd meg a fülénél és emeld fel a térded majd amilyen erősen csak tudod b*zd bele a fejét a térdedbe! Azután fuss ahogy csak bírsz.
2013. jún. 19. 20:36
 12/23 anonim ***** válasza:
66%

Az erőszak végtelenül brutális, kegyetlen téma.

Sport semmit sem ér, a küzdősportok többsége is csak önbizalom építésre jó. Az a helyzet, hogy Kérdező majdnem te jársz a válaszhoz a legközelebb, egy nő nem tudja megvédeni magát. Kivéve ha kiképzik. Kevés jó képzés van, de ha ilyenre akadsz, akkor nem lesz kérdéses hogy még egy elszánt támadó is a vesztére fog lelni benned. Te pedig elég stabil túlélésre.

El kell kezdeni gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni, ez adhatja az amúgy is fontos testedzést.

Egy kis karate mivel ritkán oktatnak igazi karatét, általában csak hagyományos viseletben történő imitáció az egész így ritkán jó. Merre laksz, lehet ajánlani edzéseket városok szerint, olyan edzéseket ahol komolyan foglalkoznak a kérdéssel s nem divatból.

Budapesten vannak akik nagy hangsúlyt fektetnek a nők önvédelmi oktatására és a képzés alapjául szolgáló komoly harcművészet oktatási szintjének magasan tartására. Pesten jó Wudang, Wingchun Kungfu oktatás van.

Más városokban célszerű Wing Chun, Jujutsu edzéseket keresni. Ezeknél jellemző, hogy komolyan veszik még az edzést, és nem elsportosodott versenyt, szórakozást gyakorolnak hanem a túlélés legalapvetőbb fortélyait közelharchoz (hiszen erről szólnának a harcművészetek).

Kevesebbel nem szabad beérni. Miért nem szabad beérni kevesebbel: mert az ember az életében ha peches, akkor 1-2 komoly harcra számíthat. Ez a harc szólhat az életéről. Erre a harcra a lehető legjobban felkészültnek kell lenni. Nem elég az, hogy ringben megtanult valaki ütni. Akkor és ott tudni kell hogyan lehet lezárni a dolgot és elmenekülni. Ehhez mindig a lehető legjobb elérhető képzést kell keresni, ez pedig a megfelelően oktatott harcművészetekkel lehetséges. Sajnos sok rendszer elnyugatiasodott és már korántsem tekinthető jól oktatottnak.. ezen változtatni kell, sajnos nem könnyű és sok időbe fog kerülni.. Addig bízzon mindenki abban, hogy megfelelően gyakorol..

A Wudang kungfu, a Wingchun kungfu bizonyos elvek miatt kifejezetten alkalmasak a gyengébbik nem számára önvédelmem céljára, ez elmondható még a japán Jujutsuról de ha nem csak katonáknak oktatnák jól akkor ilyen lenne még az igazi Aikido is.

2013. jún. 19. 21:11
 13/23 anonim ***** válasza:
Igen, rúgni kell, éppen a legérzékenyebb részébe, akár térddel, akár lábfejjel. Attól minden férfi kikészül, az én anyám is így tanította (régi asszonyok így csinálták). És hordjál magaddal piros paprikát a zsebedben, vagy őrölt borsot. Vágd a szemébe,ha támad, hosszabb időre meg lehet vakítani ezzel.
2013. jún. 20. 14:08
 14/23 A kérdező kommentje:

én olyan helyzetben voltam, h azt találtam a legjobbnak ha hagyom magam...

és ezt mai napig nem bánom, mert valószínűleg ott maradtam volna

2013. jún. 20. 19:47
 15/23 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy az ösztöneidre hallgattál. Ilyen helyzetben az ember teljesen lebénul.
2013. jún. 21. 10:11
 16/23 anonim ***** válasza:

Meg kell tanulni nem lebénulni. Sajnos nehéz.

Csak azért, mert biztosabb helyen van az ember élete egy hörcsög pofazacsijában, mint egy másik ember kezeiben. A passzivitás = teljes kiszolgáltatottság. Szerintem ez az egyik legrosszabb dolog, ezért is nehéz feldolgozni és ezért kell valóban megtanulni felülkerekedni az ilyen helyzetekben.

2013. jún. 21. 10:20
 17/23 anonim ***** válasza:

Kötelezővé tenném a gázsprayt a nőknek, sok kíntól megóvnátok magatok ha 2(kettő)ezer forintért vennétek egyet. Volt, hogy négyen támadtak rám cigányok, de mire elém értek le is csücsültek szépen a seggükre és elkezdtek sírni a lábaim előtt. Vicces volt, már ezért megérte, hát még ha azt nézzük, hogy életben is maradtam... :)

Engem egyébként csak gyerekkoromban zaklattak többször is, de én azóta sem tudom túl tenni magam rajta, igaz ehhez hozzájárul a negatív környezetem is. Így talán azt tudom mondani, hogy a pozitív, életvidám, mindenféle agressziótól mentes környezet tud a legtöbbet segíteni. Nincs egy barátod, barátnőd aki elmenne veled sétálni az erdőbe? Bár igazából egyedül a megnyugtató, de gondolom ezek után nem mersz egyedül közlekedni. Nekem ebből a szempontból szerencsém van, mert egyszer egy esküvőn, egyszer pedig egy strandom bántottak, így csak a sok embertől és a várostól félek.

2013. jún. 23. 12:27
 18/23 anonim ***** válasza:
én gázsprét hordok magamnál.. adja az ég h ne kelljen használnom.. kés is van nálam, ill néha nézek ilyen karate oktatófilmeket
2013. júl. 25. 20:39
 19/23 anonim válasza:
Sziasztok! Ha valaki olyan embernek tartja magát, aki türelmes, szívesen meghallgatja mások problémáit, és általában jó tanácsokat szokott adni, az írna nekem egy privát üzenetet? Olyan dologról van szó, amiről nem szerettem volna külön kérdést feltenni, és még így név nélkül sem szeretném rögtön kiírni egy válaszban sem, csak úgy érzem, most muszáj valakivel ezt megbeszélnem. Ebben a témában. Tudom, hogy talán egy online lelkisegély szolgálathoz kellett volna fordulnom, de azt gondolom, egyelőre az is megtenné, ha valaki itt írna. Köszönöm előre is. 20/L
2013. aug. 3. 08:20
 20/23 anonim ***** válasza:

10 év nagyon aktív küzdősport után mondom, hogy még egy kiképzett nő sem biztos, hogy meg tudja magát védeni minden helyzetben megfelelő fegyver nélkül. Egy küzdősportban nem jártas, fegyvertelen férfi ellen van esélye.

Ha több a támadó, akkor nagyon kicsi az esély. A gázspray-t meg kell tanulni használni, meg kell tanulni elővenni úgy, hogy a támadó ne fordítsa ellened, ne csavarja ki a kezedből. Képzés nélkül felesleges és veszélyes fegyver.

A nemi erőszakot nagyon gyakran ismerős követi el, ami pszichikailag nehezebbé teszi az ellenállást.

Az emberi életet elvenni nagyon könnyű, természetes, hogy a sértett inkább enged az erőszaknak. Van helyzet, amikor nincs más választása. Ilyenkor egy jó technika pszichikailag teljesen kikapcsolni az elmét, hogy mindez nem veled történik, csak a testedet használja, a személyiségedet, lelkedet nem.

A nemi erőszakot elkövető férfiak nem háborús helyzetben (mert akkor gyakran harci stratégia, illetve ösztönös) általában nagyon csekély önbecsüléssel rendelkeznek, így akarnak és tudnak csak hatalmat gyakorolni a nők fölött. Tehát sérültek, gyengék.

Kérdező, amit megtehetsz, az valóban a szakszerű pszichoterápiában való részvétel, mert egyedül csak ez segíthet a poszttraumás stressz zavar leküzdésében. Az Eszter alapítvány felkeresését ajánlom. A terápiában először nem fogsz beszélni a történtekről, csak a biztonságot teremtitek meg. Ennek része lehet valóban az önvédelmi képzés is, ami segíti a kompetenciád visszanyerését. A terápia második felében fogjátok feldolgozni a történteket, miután már megerősödtél. Ez nagyon nagyon fontos, enélkül nincsen gyógyulás. Állandóan kísérteni fog, nem hagy nyugodalmat, békét neked.

Nekem kb 4 évembe került a feldolgozás. Nem kértem időben segítséget...

2013. aug. 23. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!