Van megoldás? Gyakran nagyon rosszul érzem magam az
utcán.
Figyelt kérdés
...csomószor szinte végigstresszelem az utat amég odaérek vhova. Szinte mindig a külsőmre figyelek, meg arra, hogy ki néz. Utálok felszállni a metróra, ha szembe jönnek az utcán hmm az sem a legjobb érzés... Nagy ritkán előfordul h magabiztosság félét érzek, az emberek szemébe is belenézek. Viszont ez a stressz szerintem néha az arcomon is meglátszik ha emberek között vagyok. Viszont ha nem egyedül megyek ez az érzés jelentősen lecsökken, szinte a nullára.
Nem vagyok csúnya, nemsokára 19 éves, csinosnak és szépnek mondott lány vagyok...de ha túl jól öltözök föl az a bajom, ha számomra nem elég jól az a baj..egyértelmű h nem vagyok elégedett magammal, pedig nincs túl sok okom rá...Mit tegyek?
Háát.. így sajnos nem tudunk segíteni. Először mutass egy képet magadról, hogy láthassuk, tényleg csinos vagy-e. :)
2009. okt. 8. 15:56
2/17 A kérdező kommentje:
Először is kedves 56%-ban hasznos válaszokat adó válaszoló. Az, hogy valaki hogyan érzi magát az nem a külsejétől függ. De hogy a te szinteden való példát mondjak: egy nem annyira szép, de sexi csaj, mert szereti magát, a testét, az önbizalma 100%-os, nem vonzóbb, mint egy szebb, de "megszeppent" csaj?
Hány olyan, már bocsánat ronda ember van, aki elfogadja magát, és nem agyal olyan hülyeségeken, mint én meg még sokan mások????
2009. okt. 8. 16:08
3/17 anonim válasza:
Mindenkinek üzenem, aki eddig az 56%-ommal jött, hogy csak azért, hogy én is kilencven akárhány százalékos okos válaszoló legyek, nem fogok mindenkinek megfelelni. Aki baromságokat kérdezett (pl. mi a masz tuba??? valami hangszer???), annak én is baromságot fogok válaszolni, akárhányan is pontoznak le.
Neked pedig, kedves 18 éves, csinos kérdező, elmondásod szerint az a problémád, hogy mindenkinek szeretnél megfelelni, és zavar, ha úgy érzed, ez nem sikerült. Ergo konfliktuskerülő vagy. Az én fejemet mégis egyből lecseszted. Akkor mi is a probléma? :)
2009. okt. 8. 16:40
4/17 anonim válasza:
Szia,én egy pánikbeteg férfi vagyok.ezek a dogaid hasonlítanak erre a betegségre.ne torődj egyszerűen vele.nekem 10 éve van és jolt,hogy kirohantam a színházból,mert azt hittem meghalok.mint látod nem történt meg.nagy levegő,és továbbmenni.a pszichiáter se mondana mást,és egy csomó felesleges gyógyszertírna fel.
2009. okt. 8. 18:08
5/17 anonim válasza:
sajna én is igy vagyok, eleinte még próbáltam mindenfélére ráfogni, pl h gyomorrontásom van és azért van hányingerem meg hasnoló hülyeségek. pedig az idegességtől van :( én se tudok normálisan utcára menni, anélkül h hülyén érezném magam,és ez már olyan 3 éve megvan :( tudom, h ez a válasz most nem fog sokat segiteni, de legalább tudod h nem vagy egyedül... 21/L
2009. okt. 8. 18:54
6/17 anonim válasza:
Ez enyhe szociális fóbia, általában önbizalomhiányból fakad.
2009. okt. 8. 19:13
7/17 anonim válasza:
pánikpetegség, szorongás. gondolom tömegiszonyod is van. én is így vagyok már évek óta, csak a saját erődből tudsz túljutni ezen, egyszer csapj le az asztalra, mondd azt hogy ebből elég, és változz meg, más megoldás nincs. sok sikert, én jó úton haladok már.
2009. okt. 9. 01:45
8/17 anonim válasza:
Kedves pánikbetegek! Én kétszer megküzdöttem már evvel a szörnyű kórral. És igenis van segitség. Én próbáltam gyógyszerek nélkül, de nem ment. Első pánikbetegségemet pár hónapi gyógyszeres kezelés után abba hagytam, mert gyereket szerettem volna. Az az idő maga volt a pokol, korai volt leállni. Másodszor pár évvel később újra előjött, akkor is küzdöttem, hogy nincs szükségem gyógyszerre, de végül mégis pszichiáternél kötöttem ki. Majdnem 3 évig szedtem a gyógyszert, de akkor már éreztem, hogy na most jött el az idő, hogy abbahagyjam. És gond nélkül letudtam állni vele. Azóta is kopogjam le, nincs problémám vele. Igaz nagyon ritkán előfordult, hogy azt éreztem, hogy hu rosszul leszek, de megtanultam a 3 év alatt kezelni az érzéseimet. Sajna ez a betegség nincs kizárva, hogy többet nem jön elő, ezért is jó kezeltetni magad, mert igy könnyebb és tartósabb lehet. Nem kell szenvedni, ha nem muszáj. A gyógyszerek igenis segitenek, nem kell félni tőlük. :-)
2009. okt. 9. 13:00
9/17 anonim válasza:
A kérdező a leírás alapján nem pánikbeteg, hanem szociális fóbiája van.
2009. okt. 9. 13:02
10/17 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok. Csakhogy a szociális fóbia általában pánikrohammal is párosul. Nálam is igy volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!