Öngyilkossági kísérleten túllevők, miért nem sikerült, és hogyan reagáltatok erre ti és a környezetetek?
Én többször is próbáltam, de közben beijedtem. Rohadt ijesztő érzés, mikor tényleg odakerül az ember... Tehát én nem figyelemfelkeltésnek szántam pl, mert úgy intéztem én is, hogy senki ne tudjon róla, aztán végül mégis segítségkérés lett a vége.
Másik kérdésedre a válaszom: a környezetem sehogy nem reagált rá, kerültük a témát
Sajnos így alakult. :)
Öngyilkosnak lenni nehéz, és az is marhaság, hogy a gyávák teszik. Aki öngyi, az pont, hogy nem gyáva. A saját életed kioltásához mérhetetlen bátorság kell.
Talán max gyengeség. És nem mindig azért lesznek öngyik az emberek, mert "gyenge rinyagépek", hanem mert egyszerűen nem látnak kiutat az adott (negatív) helyzetükből.
A végső ok tehát az abszolút kilátástalanság.
Egyébként sokszor eszembe jut, mikor hallok egy-egy öngyis hírt, hogy azok közül, akik pl leugranak a tizedikről, vajon hánynak villan át az agyán, hogy talán mégse kellett volna?
De olyankor már késő. Nem lehet visszarepülni az ablakhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!