Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek, pánikrohamosok,...

Pánikbetegek, pánikrohamosok, és aki ért kicsit hozzá? Többi lent

Figyelt kérdés

Tehát.Soha nem voltam hajlamos pánikrohamokra,magas vérnyomásra és egyéb dolgokra,viszont az utóbbi 2 évben sikerült annyi stresszt és szorongást összeszednem,(rendőrségi ügyek,tárgyalások,elvesztett munkahely stb)hogy erre tudnék gyanakodni (nem akarom magam analizálni vagy bármi, mások véleménye jobban érdekel,ha hasznos lehet).Mindig is racionális gondolkodású voltam és tudom hogy ez pusztán pszichés,egyáltalán nem mondanám magam lelkileg gyengének vagy alacsony önbizalmúnak,vagy bármi ilyesmi.

Azonban úgy féléve, a következő dolgok léphetnek fel nálam számomra teljesen érthetetlenül:

Ha elmegyek idegen helyekre,ahol sok ember van,vagy ülni kell valahol ahol tudat alatt mégiscsak szorongok irracionális okok miatt,(vagy a számomra semmi miatt)vagy egy idegen helyzetben,rám tör a semmiből,a csőlátás,izzadás,reszketés,gyomorideg,hasi diszkomfortérzés,szédülés,folyamatos borzalmas hányinger aminek soha nem volt még a vége hányás vagy bármi,hasmenés érzet mintha wcre kellene rohanni,szapora szivverés és ezek társai, de már-már elviselhetetlen formában,tényleg borzalmas.(volt olyan,hogy pusztán ülni és hallgatnom kellet valaki 45percen keresztül, nem lehetett kimenni a teremböl,és 5perc után fogalmam sincs miröl beszélt mert próbáltam magam szugerálni hogy mújjon el)És ha elhagyom a helyiséget,vagy a szituációt (mint például a busz, amin 2éve nem mertem utazni emiatt) elmúlik.5perc alatt(se), és minden a régi,vagy még jobb.Ez számomra teljesen érthetetlen,mi okozhatja ezt.A kérdésem tehát az lenne, van e valami jó módszer ennek leküzdésére ,(bár minden létezö dolgot kipróbáltam,kisértettem magam,szituációba direkt belementem hogy leküzdjem stb)vagy ha van, valamilyen jó erős szorongásoldó vagy nyugtató amit abban a helyzetben használni lehet,nem tudom, mindent meghallgatok, mert kezd unalmas lenni hogy nem tudok elmenni egy idegen emberrel találkozni mert a semmiböl rámjön ez a hülyeség..köszi szépen előre is.

2013. jún. 3. 23:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát ez valóban a pánikrohamnak egy fajtája. Nálam is volt rengeteg hasonló szituáció, és legtöbbször akkor jött elő amikor olyan helyen voltam, ahol abszolút semmi kedvem nem volt. Vagy pedig tudtam, hogy meghatározott ideig kell egy helybe ülnöm.. na már a tudattól is szorongtam. Rengetegszer jött rám is hasonló helyzetben ilyen jellegű rosszullét, erős és gyors szívdobogás, érezhetően vérnyomás emelkedés, légszomj, hányinger, és szó szerint menekülési kényszer. Bár mondhatnám, hogy én minden olyan helyen ahol kicsit türelmesebbnek kell lenni, vagy semmi kedvem hozzá előjön ezek közül az egyik tünet. Én B vitamin komplexet szedtem egy jó ideig, aminek előnye, hogy nyugtat , hátránya hogy nagy étvágyat ad (bár ez személyfüggő, hogy kinél hátrány és előny). A másik a 0.25mg-os xanax amit felszokott írni erre az orvos. Ez nem kifejezetten egy brutál erős nyugtató, csak egy szimpla feszültségoldó, amitől nem jönnek elő ezek a tünetek. Valószínűleg ez a régebbóta felhalmozódott stressz miatt alakult ki..
2013. jún. 4. 00:15
 2/4 A kérdező kommentje:

A válaszíró 100%-ban hasznos válaszokat ad

Ilyet se láttam még soha :D

köszi igen,antidepresszáns meg egyebek helyett,én is b vitamint szedek, és tényleg,nem tudok depressziós lenni ha nagyon akarnék se"", mindennek tudom a pozitiv oldalát nézni,és nincs semmi mellékhatása,nagyon jó.

Xanaxot nem tudom milyen,nekem Frontint írtak régebben szorongásra,de...volt hogy 4db 0,25-öst kellett bevenni hogy ne feszengjek és nem múlt el.Lehet ebben a helyzetben,ebben a szorongási rohamban használhat,remélem

2013. jún. 4. 00:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk a xanax majdnem ugyanaz, mint a Frontin elvileg. :D Bár Frontint sose szedtem, de a xanaxról tudom, hogy lenyugtat,és akkor megvan oldva a probléma. Ha ilyen helyre mész és már tudod, hogy nem lesz jóvége, inkább érdemes egyet bevenni, mint végig szenvedni az egészet, úgy hogy oda se tudsz figyelni.. Egy-két alkalomtól még nem alakul ki függőség.
2013. jún. 4. 12:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egy 22 éves lány vagyok, nem mellesleg pánikbeteg.

Decemberben derült ki, hogy az vagyok.

Én is úgy látom, hogy Te is az vagy, de igazából ezt csak az orvos tudná megmondani. Én speciel elmentem egy pszichiáterhez. Nem tartottam cikinek, mert addig, míg magától megy el az ember, addig nincs gond. :)

A pszichológus itt már nem nagyon tud segíteni, legalábbis tapasztalatom szerint.

Xanaxot normális orvos fel se ír, ha nem muszáj, mert függőséghez vezet! Ezt azért jó, ha tudod, ami azt jelenti, hogy egy idő után nem is érzed jóformán a hatását.

Én is szedtem egy ideig. Eleinte egy tablettával kezdtem, aztán volt, hogy bevettem egy nap 4-et, nem bírtam megállni, hogy ne vegyem be, annyira rosszul éreztem magam, hogy az valami hihetetlen, de amúgy csak rosszabb lett...

Nekem antidepresszánst írt fel az orvos. Mondjuk én depressziós is vagyok mellé..., de olvastam a tájékoztatóban, hogy önmagára a pánikbetegségre is kiírják azt a gyógyszert, amit én szedek.

Ha rám hallgatsz, akkor nem tömöd magad nyugtatókkal stb, hanem elmész egy normális pszichiáterhez! Nem kell reklámozni senkinek, sajnos buták az emberek és tudatlanok, nem értenek meg semmit.

Nekem oly annyira rossz volt az állapotom, hogy már aludni sem tudtam, szinte minden nap hajnali 3 körül felriadtam és szorongtam ok nélkül... borzasztó rossz volt...

Fél éve szedem a gyógyszert, az alvásommal már rég nincs baj, meg minden szorongásos tünetem megszűnt.

Remélem, jól döntesz! :)

Üdv! :)

2013. jún. 4. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!