Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kombinálás vagy valóság?...

Kombinálás vagy valóság? Pánikbetegek válaszoljanak főleg!

Figyelt kérdés

Jó lenne tudni, hogy mi az igazság, vagy mi az amit az ember saját maga talál ki. Kb úgy van a felállás, hogy a másik ember is szorong, a múlt csalódásai miatt, és bizonytalan, ezért nem meri kifejezni az érzéseit, ezt a másik ember félreértelmezi, és magára veszi, hogy ő vele van a baj, és elkezd kitalálni dolgokat, amivel elkezdi a másikat "terrorizálni" hogy mi a baj, az meg nem érti hogy annak mi baja van, és elkezdődik egy ördögi kör, amiben végülis mindkét fél baja a bizonytalanság, és ez a végén már gerjeszti önmagát. Megbeszélni sem lehet, mert egy idő múlva a folyamatos "tisztázások" is unalmassá és terhessé válnak. Ez milyen kapcsolatban lehet a pánikbetegséggel, ha az egyik fél pánikbeteg, és a szorongásai miatt nem tudja kifejezni az érzéseit, ergo mennyire lehet ez a pánikbetegség egy jó kifogás, hogy ne kelljen az érzéseit, szorongásait megosztani a másikkal? És ezt a másik félreérti, hogy akkor most vele van baja, vagy tényleg csak a pánikbetegség miatt szorong az illető? Én mint nem pánikbeteg másik fél, nem lennék bizonytalan, csak az bizonytalanít el, hogy a másikon érzek valamiféle bizonytalanságot (nem tudom mi van a fejében, hogy most magában bizonytalan, vagy bennem, vagy a pánikbetegség miatt velem szemben) de a lényeg, hogy engem tökre elbizonytalanít ez az egész, és én meg ettől szorongok.

Pánikbetegek, ti mit éltek át egy kapcsolatban? Az én esetemre mit tanácsoltok hogy kezeljem ezt, és őt? és hogyan viselkedjek ilyenkor amikor ő ilyen "fura"? hogy van kiút abból, hogy én ne kezdjek el kombinálni, hogy akkor most mi a baja?

Bocs ha nem voltam elég érthető, akit érdekel, jobban kifejtem. köszi a válaszokat.

2013. máj. 9. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Valóban nem voltál érthető. Leírnád egyszerűen, két-három egyszerű mondattal, hogy mi a valódi gondod?
2013. máj. 9. 20:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Szóval az a lényeg, :) hogy a barátom pánikbeteg, de én így ismertem meg, és így fogadom el. Nekem is vannak mentális problémáim, csak nekem más jellegű, ezért megértem, és el tudom fogadni ezt, és kitartok mellette, segítem ahogy csak tudom, hogy meggyógyuljon. Csak amikor rosszul van, vagy szorong, nem tudom pontosan mit él át, és olyankor kicsit furcsa lesz. Ezeket meg én magamra veszem, mert azt hiszem (bekombinálom) hogy azért furcsa, mert velem van baja. Mindig megkérdezem, hogy mi a baj, de állandóan csak azt mondja, hogy a betegségen kattog, vagy szorong. Igazából azon szorong, hogy miért beteg, mikor fog elmúlni neki, meg én gondolom azon is, hogy velem tud-e így élni. Emiatt nem akart velem összejönni sem, és már akkor is magyaráztam neki, hogy engem ez nem zavar, de alig akarta elhinni. Minden szépen alakult most egy picit jobban is lett, de aztán megint volt egy rohama, és azóta megint fura, kattog valamin, de nem mondja. Én meg azt hiszem, hogy ez az egész velem kapcsolatos, mert néha beborul, morci, meg nem is tudom, ilyen magának való. És én meg elkezdek szorongani, hogy mi baja van velem, nem vagyok jó neki, nem jó neki velem, rákérdezek, és egyre nehezebb ez, mert már kezdi unni, hogy mindig ezt kérdezem mi a baj. Az sem jó, ha pátyolgatom, mert az sem jó neki. Nem tudom hogy hogy segíthetnék, de így hogy még én is rákombinálok, így biztos nem, mert ez még egy plusz teher neki. Igazából az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek, hogy megértsem őt, és ne kezdjek kombinálni, vagy hogy hogy kellene kezelni ezt, vagy elérni nála, hogy mondja el, hogy min kattog, min agyal, mi bántja stb. Lehet megint előjött neki ez a para, hogy ő így nem alkalmas párkapcsolatra, vagy házasságra, gyereknevelésre, és nem meri nekem megmondani. (ez nem kombinálás, mert ezeket mindig emlegeti) Szóval nem tudok rajta kiigazodni, és félek, hogy a parái miatt elvesztem, mert nem mer velem teljesen őszinte lenni valamiért.Pedig nagyon jó pasi, és ezt az egészet csak ő érzi ekkora problémának, én ezeken a beborulásain kívül, amikor ezen kattog, semmit nem látok rajta, és mindent, a munkáját is el tudja látni. Velem is kedves, csak amikor beborul emiatt, akkor nem tud velem annyit foglalkozni, és ezt nem értem igazán, mert azt hiszem, hogy vele van a baj. Hogy kéne ezt helyesen látnom, ha valaki elmondaná hogy ő ezt hogy éli át pánikbetegként, sokat segítene, mert akkor lehet nem találgatnék ki hülyeségeket, és nem terhelném a hülyeségeimmel.
2013. máj. 9. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Bár én nem vagyok pánikbeteg, épelméjűnek se mondanám magam, de próbálok válaszolni :) Alapvetően azt írtad le h szereted és nem akarod elveszíteni, tehát ha jól értem akkor inkább miatta lenne vége a kapcsolatnak, mert ő nem tud mégsem kezelni egy barátnőt. Erre megoldásnak én csak azt tudom javasolni amit most is csináltok, szépen végigbeszélni mindent. Mivel mind a ketten szorongtok, annak a legjobb ellenszere a kérdés és az arra kapott válasz, tisztázódik a szituáció és nem kombinálsz tovább. Az én barátom betegesen féltékeny volt mikor összejöttünk, tudom az más mint a ti bajotok, de nem akartam őt elveszíteni, amikor elborult az agya és összeállt neki egy sztori a fejében rólam, akkor nem tudtam mást tenni, csak pontról pontra tisztázni mi történt és hogy, amíg le nem csillapodott. 2 évesek leszünk pont most, mára elértük h tudja h féltékeny, de elkezdett bízni bennem - kicsit sokáig tartott - és ha elragadja a féltékeny agyelborulás már ő sem hergeli fel magát annyira és én is sokkal könnyebben nyugtatom meg h minden rendben. Szóval szerintem sok sok kommunikáció és türelem a megoldás.
2013. máj. 10. 17:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Te sok vagy neki a kikérdezéseiddel.

Ő nem akar megnyílni abban a pillanatába, lehet át szeretné magát rágni egyedül.

Kezeld másként, tereld el a figyelmét olyankor, beszélj valamiről ami tudod hogy lazítja, vagy menjetek sétálni, friss levegő, természetnek oldó ereje van, fák, madarak,stb..

Ha ezek sem válnak be akkor szakember tud segíteni!

2013. máj. 13. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!