Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Utálom magam, mit tegyek? /...

Utálom magam, mit tegyek? / Lent folyt/

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok .

Elég nagy súlyfelesleggel .

Tavaly ilyenkor kb 94 kg voltam , most vagyok 80 kg és 173 cm .

Utálok magamra nézni , ha arra gondolok , hogy milyen dagadt vagyok síró görcsöt tudnék kapni , vagy ha meglátok egy vékony lányt rögtön az ugrik be , hogy miért nem tudok olyan szép vékony lenni.

Sajnos kényszerevő vagyok , ha ideges vagyok , akkor valami irdatlan mennyiségeket tudok megenni , utána jön a bűntudat , és elég sokszor a hányás.

Utálom magam :S

Most azon gondolkozok , hogy reggel eszek utána egész nap csak vizet iszok :D Szerintetek beválik?

Mit tehetnék ? nem csodát várok , csak 1-2 tanácsot :D

2009. okt. 5. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog miatt nem fog beválni.

Egyrészt ha csak egyszer eszel naponta, akkor lelassul az anyagcseréd.

Másrészt estére olyan éhes leszel, hogy (főleg ha kényszerevő vagy) nem fogod bírni és bezabálsz.

Inkább egyél naponta ötször. Mérd ki a kaját (mondjuk 30 falatot étkezésenként). Ne egyél a tévé előtt, csak az asztalnál. Előtte igyál egy pohár vizet.

Kényszerevő vagy, ezt átfordíthatod egy másik kényszeres cselekvésbe, az könnyebb mint leküzdeni. Tehát a "kényszeredet" arra használd, hogy kiméred a kaját és többet nem eszel.

És gondolj arra, hogy fogytál 14 kilót. Ez csodás, célozd meg, hogy ebben az évben is fogyni akarsz legalább a felét, 7 kilót.

2009. okt. 5. 22:37
 2/10 anonim válasza:

a súlyfelesleg csak egy állapot, tehetsz ellene! :) szerintem ezt a csak reggelis ötletet ne nagyon tedd, nem hinném, h túl egészséges. sztem próbálj meg kicsit mozogni, ússz, biciklizz vagy amit csak szeretnél. valamilyen lightosabb étrenddel kombinálva esetleg!:) és ha ideges vagy, akkor próbáld máshogy levezetni a feszültséget. én pl olyankor mindig elkezdek rendet rakni hirtelen és előtör a rendmánia :D ne utáld magad, próbálj változtatni, hogy olyan légy, ami számodra is tetszetős! de aztán óvatosan, nehogy nekem túlzásokba ess! sok sikert, remélem segítettem.

bocsánat, h ilyen hosszú lett.

2009. okt. 5. 22:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is szokj le a kényszerevésről, mert te is tudod, hogy az csak tovább ront a helyzetden. Találj ki valami mást a feszültség levezetésére, pl: tornázz. Tudom ajánlani Bíró Ica, vagy Béres Alexandra videóit, esetleg Norbiét. Próbáltam mindegyikét, és hasznosak, akármelyiket is választod. Olvass fogyókúrás tanácsokat, könyveket, szerintem Norbié jó.

Ja a másik fontos dolog, vagy talán a legfontosabb, hogy mentálisan rendben legyél. Ne utáld magad azért, h kövér vagy, erről nem te tehetsz. Ilyennek születtél, de lehet ezen változtatni. Ha viszont tovább folyik a kényszerevésed, onnantól már valóban te magad is okozója vagy a problémádnak. Egy a lényeg: semilyen körülmények között ne hibáztasd magad a külsődért, hanem tegyél meg mindent annak érdekében, hogy olyanná válhass, hogy elfogadd magad.

A helyes táplálkozás sokat segithet. ( erről olvasgass)

Teljesen rossznak tartom azt az ötletedet, hogy reggel eszel, és utána csak vizen élsz. Igy nem lehet lefogyni, ezt nem bírja az ember szervezete. Inkább akár ötször egyél egy nap, csak keveset, és figyelve rá, hogy mit.

Én alkalmaztam ilyen összeválogatott ételeket a fogyókúrához egy könyvből, és bevált. Hasonlóan gondolkodik az étkezésről Norbi is (olvastam ajánlott napi táplálkozását)és szinte ugyanazokat írta, mint amiket én olvastam egy külföldi lapban. És nem kell arra gondolni, hogy ezek az étrendek zabpelyhekből állnak. Teljesen normális kaják, csak megmondják, hogy miből, mikor, mennyit.

Sok sikert!

2009. okt. 5. 23:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Azért utálod magad, mert kamasz vagy. Nem testalkat függő, inkább erről az időszakról szól. Kösd le magad értelmes dolgokkal, és akkor nem fogsz erre gondolni, a tükör meg nem mindig mutatja a valóságot, te biztosan egy nagyon kedves, jószívű, érzékeny lány vagy, és a barátaid ezt látják, nem a kilókat. Mások rossz véleménye meg ne érdekeljen. Falusi Mariann, Lang Györgyi, Kirstey Alley, Janet Jackson (utóbbi kettő nagyon sok kg-ót dobott le) de a fogyás csak rólad szóljon, magadért tedd, ne másért. Hajrá:)
2009. okt. 5. 23:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Le kell fogggy!!!Az tuti...De nem ugy ahogy elkepzeled!!!!Altalaban minden ember gyors megoldasra var...Alkoss magad elott egy kepet(2 kilo havonta..maxxxx..)Tartsd be a kaloriat es a mozgast es nem lesz baj!!!Ha tovabbi tanacsra varsz aakkkor keress meg!!!
2009. okt. 6. 06:01
 6/10 anonim válasza:
sport +fogyókura!
2009. okt. 6. 20:17
 7/10 anonim ***** válasza:
A siránkozás senkin nem segített eddig,rajtad sem fog.(nem rosszból írom)Sportolni,mozogni ingyen és bérmentve is tudsz,ez alap amit tenned hell hogy lefogyj!Napi egy órát minimum amíg nézed a tv-ben a kedvenc műsorod!A zabálást felejtsd el,mert soha nem jutsz ki az ördögi körből!Rengeteget igyál egy nap.Legalább 2litert,ez mellé fogyassz zöldséget,gyümölcsöt,salátákat,sovány húst és mondj le a fehér kenyérről,a krumpliról(azért abból lehet enni de ne mindenhez ez legyen a köret)és az édességekről,chipsekről!Az interneten,de én az újságokban is látok fogyózóknak napi ételeket felosztva hogy mikor mit egyenek.Nézz utána,kezdd el,és sportolj!!!
2009. okt. 7. 08:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Feltétlenül fordulj orvoshoz, adok egy linket, ahova bátran fordulhatsz ilyen problémával:

[link]

2009. okt. 7. 23:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Dagadt vagy és ? Zavar? Akkor tegyél ez ellen valamit. Nem síró görcsöt kell kapni, meg nem azon szenvedni, hogy jaaaj én miért nem tudok így kinézni? Lehet így is élni, hogy azon szenvedni miért nem születtem szebbnek, meg állandóan másokat bámulni, hogy ő jobb meg ő jobb. Lehet ezen görcsölni, de csak a saját életedet cseszed el vele.

Én baromi vékony voltam, 186cm-vel 56kg. Nem jártam sportolni, nem csináltam semmit. Megelégeltem, és elmentem a kondi terembe. Elkezdtem edzeni, és már jött rám pár hónap alatt +8kg.

Ettől van a lelki bajod is nem mástól. Tegyél valamit, és akkor jobb lesz. Ha nem akkor meg siránkozhatsz tovább feleslegesen. Jah és szerinted az a vékony lány mindig ilyen szép volt? Nem lehet, hogy ő is jár sportolni meg hasonló dolgokat csinál? Na látod...

[link]

Ezt olvasgasd végig, nézd meg mi kell neked. Jahh és ne várd azt, hogy könnyű lesz, nem egyáltalán nem lesz az. Szenvedni fogsz, de nagyon Ezt ígérhetem. Az elején semmi hatása nem lesz. Ezek után két választásod lesz. Feladod, mint az emberek többsége, és visszamész siránkozni, vagy kitartasz, és rengeteg mindent nyersz vele. Döntsd el melyik a jobb.

2009. okt. 9. 11:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Ismételem az előttem szólót: leadtál már 14 kg-t! Ezt tartsd szem előtt, fontos. Nekem legutóbb az vált be, hogy fogtam a bringámat (szürkületben, hogy minél kevesebb ember előtt égjek) és azt mondtam: ok, ha csak 20 m-t tudok menni,akkor sem török össze. Naná, hogy többet tudtam.

Kb. 2 havi keserves szenvedés után kezdett látszani valami, de 4 hónap után már annyi önbizalmam lett, hogy eleve magamat kihúzva jártam ruganyosan, feszes izmokkal, és sokkal több pasitól kaptam elismerő megjegyzéseket, pedig kilóban nem ment le olyan sok!

Mellette szuggeráltam magam, hogy az evés nem fontos, ízekre szedtem miért, hogyan, mikor és mit zabálok össze, aztán egész jól leszoktattam magam-szó szerint- az étellel való önjutalmazásról.

Nahh, fel a fejjel, most terhes vagyok, ismét szétfolytam (ez alkat is) magamnak is írom ezt, ami egyszer ment, annak ismét mennie kell!!! Rólad -14 kg már lement!!!

2009. okt. 11. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!