Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziósok, megnéznétek...

Depressziósok, megnéznétek ezt a videót, és elmondanátok milyen hatással volt rátok?

2013. máj. 28. 09:16
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

A következő pedig, hogy a saját érdekedben kell magad fügetleníteni a történetedtől. Lehet a történeted rossz, de ez nem ok arra, hogy szánt szándékkal szenvedésre ítéld saját magad! Ezt elmondja Mooji is, mi az, hogy nem érdemled meg a jó kedvet?

Én nem mondtam, hogy akarat nélkül meg lehet gyógyulni a depresszióból. Nyilván nem lehet, de azért merem feltételezni, hogy mindenki szeretné magát jól érezni. Eckhart Tolle egyébként beszél magáról a szenvedés függőségről is, ez is saját igazi lényedtől különböző okok miatt van. Csak az képes szenvedésre ítélni saját magát, aki még nem találta meg Ki is valójában. Csak és kizárólag a gondolatok képesek erre, nem pedig ő maga.

2013. jún. 2. 12:16
 12/25 anonim ***** válasza:

Jóó. Igazából szép dolog hogy te ebbe hiszel, és nagy szívre utal az hogy te most sok embernek próbálsz segíteni. De komolyan.

De a legtöbb ilyen pozitív felfogású ember jó körülmények között élő, boldog emberek, akiknek ha vannak nehézségei, egyszerű bökkenők. Vannak akik ilyenné váltak, de nem minden ember tud olyan kitartó, vagy ambícióval teljes lenni...vannak érzékenyebb, depresszív emberek. Ne feledjük!

De nem szabad elfeledni..vannak, akiket az élet tényleg megvisel, és nem holmi kitalált hülyeségtől szenvednek. Még csak azt sem mondhatnám, hogy összevetni kéne a problémák forrását a komolyságával. Van akit tényleg vernek suliba, ok nélkül, van aki elveszti egy balesetben a végtagját, van akit a szülei nap mint nap leordítanak, csak úgy, ok nélkül, van akinek párkapcsolata ment tönkre, és ettől bőszen súlyosabb gondok is vannak, tudjuk jól.

Ezekből kilábalni nehéz. Annak fog menni, aki tud magán segíteni, vagy hagyja, hogy segítsenek neki.

De őszintén, nekem ezek a videók mind egyet mondanak.

Ezt egy példával vázolnám. Valakinek nagyon fáj a feje, adsz neki egy kis cukorfélét, elmondod hogy neked is csak ez hat, erős, és gyors. Az illetőnek elhiszi hogy azt kapott, amit hallott, és nem fog fájni a feje.

Ergo ezek a videók akármit mondanak, lényeg, hogy logikusnak tűnjenek, hogy valami nagyot, és tényleg bölcset, az egyetlen, de épeszű-természetes, de néhol tudományos választ megadják. Lényegében igaza van. A hitnek nagy ereje van...amit elhiszünk, azt be is képzeljük. De ettől nem feltétlen igaz, amit mondanak.

A példa-amit te is ismételtél. Valakit megvernek. Nem hiszem, hogy este csak az fáj neki, hogy éppen elverték, mert ő is tudja, egy nap kilép a suli kapujából. De addig igencsak rossz fájó bordával este aludni..és TUDNI, hogy holnap is fájni fog. Ez nem (csak) emlékezet...

Nem téged, nem a videót, nem a kis rasztaemberkét kritizálom. Csak ez a sok felkapott filozófus-és teóriájuk bármennyire tűnik megfelelőnek...mindig lesz olyan, akin nem tud segíteni. Mert a fószer elhitte saját magán, hát jószívű is a drága, hát elhitte, hogy máson is segíthet. ÉS pont ez a hit..őt azt hitte el, hogy a gondolatmenete tökéletes, és máson is segít. Ennyi erővel az én gondolataim, hogy mindenkinek erősnek kell lennie, és nem feladni, is szintén tökéletes. De nem vagyunk egyformák....

2013. jún. 2. 12:46
 13/25 anonim ***** válasza:
46%

aki depressziós valóban annak semmis ez a videó, lehet azoknak hatásos akik nem depressziósak csak lehangoltak, és nincs különösebb nagy problémájuk

a zenéje meg külön idegesítő

2013. jún. 2. 13:01
 14/25 anonim ***** válasza:
46%

Ja, az ilyen hú de pozitív vagyok, meg hú de meg tudom csinálni emberek, kb mindig egy stabilabb gyerekkorból jönnek elő, ahol ha voltak nehézségeik mindig volt valami támaszuk.

Szerintem annak aki szerint ez a depresszió betegségre hatásos lehet, annak fogalma sincs mi az a depresszió, és keveri a lehangolt állapottal.

2013. jún. 2. 13:02
 15/25 A kérdező kommentje:

Nézd, én bár még fiatalnak számítok, csupán 24-nek, de hidd el, hogy azért volt szarban részem, bőven.

Családi háttér romokban hevert, drogoztam, hiperaktivitás ami abban mutatkozott meg a legjobban, hogy képtelen voltam figyelni, minden szarra kapható voltam, és ráadásul 24/7 kényszeres gondolkodás. Elemzés folyamatosan, a belső diskurálás sosem szakadt meg. Az utolsó 1.5évben aludni is képtelen voltam 3-4 óránál többet, azt is 2-3-4 részletben.

Nem, ezek a videók nem arról szólnak, hogy hit, stb.

Ez a tudatról szól. Minden embernek meg van a tudata, és ezt úgy kell elképzelni, hogy ez ön magában elsörpő erejü. A tudatunkat, a saját ön érzékelésünket viszont tévesen az egoba, gondolatokba, érzelmekbe helyezzük. Amikor az egoba helyezed magad, az egoként értelmezed saját magad szinte abszolut megszünik a saját önakaratod, mert az elméd fog irányítani. Jól látható azoknál az embereknél, akik depresszióban szenvednek. Azt hallják a belső hangtól, hogy pl. "nekem semmi sem sikerül".

És ezt elkönyvelik tényként, mert azt hiszik, hogy ez tőlük származik!! De nem! Ez csak az elme, semmi köze a saját lényedhez. Hamis indentitásokat szül. Csomó címke, azonosulás, stb. Mind illuzió!

Van egy pillanat amikor ennek az igazságára rájön az ember, elképesztő az a pillanat, egy időre úgy érzi az ember, hogy MÁS VALAMIVÉ VÁLT akkor ott, az összes feszültség, stressz, aggodalom, félelem tova szál!

Az elme képes lecsendesedni.

Az elme célja az lenne, hogy segítsen nekünk, ehelyett az emberek 90%-át birtokolja. Olyan mindenki, mint a droggfüggők, az elme függésének élnek. Kapcsolat függőségek, szórakozás, fájdalom, depresszió, stb. Ez mind függőség, és hamis azonosulás eredménye.

Le kell csendesíteni az elmét, el kell kapni olyan pillanatokat, amikor totális a csend a fejben, és észre kell venni hogy valami ezt a csendet is figyeli. Miközben az elme a totális ürességben van ezekben a pillanatokban, nincs gondolat, nincs semmi, nincs érzelem, félelem, AKKOR is ott van valaki, aki ezt figyeli. Az a figyelő az igazi lényünk. Aki picit ismeri a kvantum világot tudja, hogy a figyelés megválzotatja a mérést, 2rés kisérlet, szuper pozició ezekre keressetek rá. Ezek a figyelők vagyunk mi! A tudat. Ez nem hit kérdése, már a tudomány is foglalkozik vele.

Nehéz észre venni azt a figyelőt, rájönni, hogy mire gondolok, de ez is csak egy illuzió, egyszerü mint az 1x1.

Hogy ennek az igazság tartalmát igazoljam, egy példával jönnék!

Adott valaki, akinek öngyilkos gondolatai vannak, pl.

"Nem birom tovább!"

Ki mondja kinek? A gondolat honnan származik, és kihez megy? Ki akar meg győzni arról, hogy nem bírja tovább kit? Érzitek ezt a nevetséges kettőséget? Ha ő maga akarna öngyilkos lenni, akkor nem kellene senkit sem győzködni! Ha egy olyan fél szeretne öngyilkos lenni, akinek valóban van ereje, cselekedni tud, akkor nem győzködne senkit, hanem csinálná! De nem!

Mert ez az elme illuziója, egy játék csupán. Egy morbid, fájdalmas játék, de nem több.

2013. jún. 2. 13:07
 16/25 A kérdező kommentje:

És még egyszer hangsúlyoznám, ezeket a tanítok megélték a poklot. Az képes ébredni, és értékelni a jót, aki már volt lent.

Eckhart Tolle öngyilkosságot fontolgatott sokszor. Moojinak meghalt az apukája fiatalon, a testvérét lelőtték a rendőrök, ok nélkül. Szerintetek nem volt szarban részük?

Én taknyos 14éves korom óta abban éltem, hogy egy szardarab vagyok, aki nem képes semmi jót csinálni, amihez hozzáér szarrá változik, 9évnyi kábítószerezés, bűnözés, stb. Ez segített ezeket levetkőzni, és nem hit miatt, hanem tudás miatt. Megtaláltam azt, hogy ki vagyok, ami vagyok MINDIG, AMI VOLTAM, ÉS AMI LESZEK.

Nem egy minden nap változó valami vagyok, aki tegnap még kiskirály volt, másnap pedig egy vesztes! Ilyen NINCS

2013. jún. 2. 13:13
 17/25 anonim ***** válasza:
46%

Elhiszem, de tudod ki miben tud megkapaszkodni.ő, és te, szóval a körük, ebben. Másnak nem hat, mert nem veszi be, nem lát benne logikát.

Van olyan ember, aki tudná hogy bőszen van lehetősége, de egyszerűen nem akarja....ez meg már nem gondolat, ez akarat...

Hogy hiteles példával éljek, beszélek magamról.

Több fiú is fut utánam, eltudnék itthonról költözni,mert borzalmas itthon, nagyon jól sikerült az érettségim, egyenes az út az egyetemre, a munkahely meg rokonnál meg lenne oldva egyetem alatt is, után is. Könnyen barátkozok, nagyon jó tulajdonságaim vannak, könnyen megszeretnek. Ehhez képest itthon ülök, senkim nincs, nem készülök szóbelire, mert nem akarok semmi mást, csupán meghalni. Nekem tényleg ez minden vágyam. Minek éljek? Gyereket nem szeretnék, boldognak szintén nem, egy ilyen szar világban meg én minek gürizzek, csak hogy pár jó pillanatom legyen. Felkelek reggelente, élem a kis szűkölködő szánalmas, magányos életem. Ezt eddig én alakítottam így. Magamtól. Akikkel manapság itt összefutok, nem értik miért akarok meghalni, sőt, némelyik úgy beszélt, mintha az életem nem is az enyém lenne, így nem tehetem meg.

Persze, oké, hisz láttak, szép, fiatal, egészséges lány vagyok, akinek a jövője biztos.

Mégsem kell...miért...? Nem látom értelmét. Nem is akarom. Valaki azt mondja, depresszió. Én úgy mondom, életmód. Egy emberrel több, vagy kevesebb, nem számít.

Szóval tényleg nem minden a gondolat...sem ezek a pozitív videók, mert nem mindenkin segít.

2013. jún. 2. 13:30
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
Az ilyen nagy bölcsességek, vagy mik nem mindenkire hatnak ugyanúgy, mert nem vagyunk egyformák. Veled sincs baj, hogy neked ezek bejönnek, és mással sincs baj, ha neki nem jön be, ennyi.
2013. jún. 2. 13:41
 19/25 anonim ***** válasza:
46%

A hitbeli dolgok meg egy csomó mindentől függenek.

Szerintem te se vagy ezekben annyira biztos, amiatt rakod ide fel ezeket, hogy olyanokat olvass, hogy másoknak is mennyire bejött, ezért kezdesz el terjedelmes szövegeket írni ha valaki nem ért egyet.

Megerősítést vársz, hogy igen jól látod, ez és az ilyen videók mennyire megoldanak minden bajt, és ha valakinek mégsem, akkor az illetővel van a baj, mert neked mennyit segített.

Mások vagyunk, mindenki másképp oldja a feszültségét, nem mindenki manipulálható vagy szuggesztálható egyformán ilyen gyógyszövegekkel, ennyi.

2013. jún. 2. 13:44
 20/25 anonim ***** válasza:
46%
Ha rossz dolgokon mentél át, nem függetleníteni kell magadat tőlük, hanem feldolgozni és megerősödni, ha függetlenited magad tőlük, akkor ilyen lilaködös leszel és újra és újra visszajönnek a régi rossz dolgok, sokszor más más formában.
2013. jún. 2. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!