Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért akarja mindenki rámerősz...

Miért akarja mindenki rámerőszakolni az akaratát? Miért nem hagynak már végre békén és hagynak meghalni? Depressziósok, veletek is ezt csinálják?

Figyelt kérdés
Folyamatosan zaklatnak "vedd be a gyógyszered,menj a pszichológushoz,miért nem voltál a pszichiáternél stb" már annyira elegem van.Nekik olyan könnyü ezeket mondani meg ha úgy gondolják hogy öngyilkos akarok lenni akkor meg beakarnak vinni a pszichiátriára (ez pont most történt anyukámmal ezért egy kicsit zaklatott vagyok szov. bocsánat a fogalmazásért).De nem nekik kell élniük ebben az állapotban!Miért ennyire önzőek és csak az érdekli őket hogy akár szenvedésben is de itt tartsanak? Nem ez az igazi önzőség? Veletek is ezt csinálják?
2013. máj. 27. 23:24
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
47%
Mindenkinek hagyod, hogy rád erőszakolja az akaratát, azért.
2013. jún. 16. 12:56
 22/28 anonim ***** válasza:
@19 te nem ebben a világban élsz, remélem nem pedagógusnak, vagy valamilyen segítőnek mentél.
2013. jún. 16. 12:58
 23/28 anonim ***** válasza:

22.

Pedig nagyrészt igaza van.

2013. jún. 16. 23:47
 24/28 anonim ***** válasza:
Hát pedig kérlek szépen én pontosan ebben a világban élek, a különbség az, hogy én látom, hogy mi okozza a problémákat. Ti saját magatokat szolgáltatjátok ki, saját magatokat ítélitek szenvedésre. Legnagyobb egoizmus azt gondolni, hogy másoknak nincsenek problémái. Legnagyobb egoizmus azt gondolni, hogy a te problémáid speciálisabbak, mint bárki másé. Mindenkinek vannak problémái, mindenkinek vannak szar helyzetei. Még a gazdagok is szarul érzik magukat, pontosan azért, mert azt látják, hogy hiába értek el mindent, még sem találták meg saját magukat. És miért? Mert mindig kívül keresték a beteljesülést, és sosem belül. Az aki kívülről keresi magát, aki hitet ad a gondolatoknak, mások gondolatainak, az bizony kiszolgáltatja magát a körülményeknek. Az a boldog, aki tudja magáról, hogy úgy jó ahogy, nem foglalkozik, nem tesz hitet a becsmérlő gondolatokba, amik jöhetnek kívülről, jöhetnek az egóból, egyszerüen figyelmem kívül hagyja őket. Ennyi, ez egy egyszerü dolog, mégis mindenki megbukik rajta. Mit gondolsz, miért boldogok azok, akik úgymond "pozitív szemléletüek"? Szerinted a pozitív szemlélet vele született, vagy csak simán eljutott addig az igen egyszerü elhatározásig, hogy nem fogja saját lelkét kiszolgáltatni? A második az igaz, segítek. Ezt ugyan ennyire egyszerüen megteheti bárki, aki nem teszi, azt hagy ne sajnáljam már se én, se más. A saját szuverén döntése mindenkinek, hogy depressziós vagy nem.
2013. jún. 17. 08:14
 25/28 anonim válasza:

Csak egy dolgot figyelmen kívül hagysz utolsó (amúgy én is fújtam ilyen szövegeket, ismerem ezt a gondolkodást).

Amit mind felsorolsz, azt ésszel mindenki feléri.

De attól, hogy a szőlőt vered a hegyen, mert logikusabb lenne előbb ha előbb lehetne szüretelni, attól az nem fog előbb beérni. A jó borhoz idő kell.

A fájdalommal pedig nem érdemes licitálgatni, sem azzal érvelgetni kinek van nagyobb, és kihez, mihez képest.

Mindenkinek saját szuverén fájdalom határai vannak, és ahhoz mérten tud a szívével méricskélni.

Az ember egy pár nagyon mély, empatikusabb pillanatában, befogadhatja teljesen, mások baját, és ez alakíthat a szuverén fájdalomtűrő képességén, és hogy észrevegye, talán nem akkora baj az övé.

De ez ritka. Ugyanis, mint írtam, ésszel sok mindent fel lehet fogni. Sok szépet, és igazat lehet írni, hogy lenne jó, ha éreznénk, mert leírva mindig minden egyszerűbb, szépen levezethető.

Egy érzés sem úgy működik, hogy izomból elhatározom, hogy akarom. Ez a baj ezekkel a nézd pozitívan a világot holnaptól, meg a különböző filozófia eszmefuttatásoknak itt van a zsákutcája. Szépek leírva.

A való élet néha kuszább, hol egyszerűbb.

És amit te írsz, hogy mindenki önmaga útjában áll, olyan mintha azt írnád, hogy az ember képes befolyásolás mentes lenni, nem függeni az érzékeitől, és másoktól sem. Ehhez minimum robotnak kéne lenni. És akkor fütyülve mindenre csak csináljuk amit szeretnénk. Azért vannak problémák, hogy leküzdjük őket, és azért van rossz, hogy értékeljük a jót, és azért vannak érzéseink, mert emberek vagyunk, és azért esünk el, mert ilyenek vagyunk. El lehet érni egy bizonyos szintet, amivel könnyű élni. De attól még más igenis tönkre tudja tenni az életünket sok rossz érzést okozva nekünk. Teljesen nem lehet függetleníteni magunkat ettől a világtól.

Az érzéseknek pedig nem logikája, van hanem érési ideje.

2013. jún. 17. 12:56
 26/28 anonim ***** válasza:

Jó nézd, persze én nem azt mondom, hogy ugorjon a dunába, vagy hogy nem szörnyü dolog, ha meghalt a kutyája, az persze. Én tudom, hogy szarul érzi magát, és tudom azt is, hogy az olyan mély igazságokban, mint azis, hogy magának okozza a szenvedést idő kell. De aki a padlón van az általában már kéztetést érez arra, hogy felálljon. Így volt ez velem is, kelett sok szar hozzá, hogy felfogjam az egészet. De az én feladatom most nem sajnálat osztás, hanem az észhez térítés, lesznek akik majd pátyolgatják, az én feladatom most itt nem ez. Én nem azt az utat választottam, azt megteszik mások.

Az, hogy néha nyers vagyok alá írom, de nem kell senkinek sem a szívére venni, ha azt mondom "idióta". Nálam az idióta semmi becsmérlőt nem jelent, én tudom, hogy mélyen minden ember egyforma, teljes, és nem lehetne semmilyen jelzővel sem kifejezni igazi lényét. De én itt most nem is a tudatával dumálok, hanem az egojával, annak meg figyelem felkeltőbb lesz, ha kicsit degradálom. :)

1-2 videó, hirdettem ezekt már én itt, csak sajnos sokan meg sem hallgatták. Ehez nem pozitív szemlélet kell, ehhez mély megértés. Ehhez az kell, hogy az ember megértse miről van szó, mert ezeknek a videóknak sokkal mélyebb üzenete van, mint hogy "légy pozitív"

Sajnos sokan csak felületesen értelmezték, pedig ennél itt többre van szükség

https://www.youtube.com/watch?v=ltr3UoS1ds8

2013. jún. 17. 13:15
 27/28 anonim ***** válasza:

26-os, neked fogalmad nincs arról milyen szörnyüségeken mennek át sokan, látszik abból amiket írsz és azt hiszed másoknak is az a legrosszabb az életében ha meghalt a kutyája, vagy meghalt valakije

nem tudom gyenge a képességed-e amiatt gondolkozol így vagy ennyire ingerszegény életed volt és nem látsz át magadon, de osztod az észt

2013. jún. 17. 16:33
 28/28 anonim ***** válasza:
Gondolod? Azért, mert azt írtam, hogy meghalt a kutyája, egyszerüen csak azért tettem, mert nem akartam semmilyen sebet felszaggatni azzal, hogy esetleg bele megyek akár testi fogyatékosságokba, stb. Ne találgass már, ennek semmi értelme. Ismerd meg az ember kondicionált elméjét, minta szerü viselkedését/gondolkozását, és érteni fogod miről beszélek. Egészen addig, amíg ezt nem teszed meg csak vaktába lövöldözöl, aminek az ég világon semmi, de semmi értelme nincs.
2013. jún. 17. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!