Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális ha ezek miatt depress...

Normális ha ezek miatt depressziós vagyok és vagdosom magam?

Figyelt kérdés
Na szóval egyrészt a szüleim elváltak apumat 2 éve ismerem 2-3 hetente találkozok vele.(nem igazán jó a viszonyunk)itthon a nevelő apummal,anyummal meg két tesómmal élek.nevelő apám mindenért cseszeget.(tényleg mindenért)pl:suli után egyből megyek edzésre hazaérek 8-ra még tanulok 9-re kész vagyok és ugat,h aznap nem segítettem a házi munkában.(ö nem dolgozik csak otthon döglik és veri anyámat is néha)És már nagyon elegem van belőle.akkora balhét csinált belőle,h lett félévkor egy pár 3asom elkezdi,h semmi nem lesz így belőlem.ha nem értek valamit suliba akkor sose segít csak ugat ,h oldjam meg egyedül meg h mér nem figyelek órán.már tényleg nagyon unom.TUDOM,HOGY HOSSZÚ LETT DE LÉGYSZÍVES OLVASSÁTOK EL.

2013. máj. 19. 20:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
most,hogy itt a jó idő a karomat meg a lábamat látják.:s egyébként óvatos vagyok. Ja meg legjobb barátnőm tudja és mondta ha nem fejezem beköp anyámnak.
2013. máj. 20. 09:50
 12/24 anonim ***** válasza:

Hááát... Azért tudnod kell, hogy a barátnőd csak jót akar, meg akar téged védeni, még ha csak önmagadtól is... :)

Bárhogy is van, a vagdosás egy segélykiáltás. Úgy értem, persze, megnyugtatja a test gazdáját és segít túllépni a problémákon, ezt tudom, tapasztaltam ugye. DE. A vagdosás azt jelenti, hogy a problémák hordozója képtelen más "megoldásra", nem birkózik meg az adott helyzettel stb. Olyan ez, mint a kutyanevelés. A kutyakiképzőm mondta anno mindig, hogy csak az az ember üti meg a kutyáját, akinek nincs már több (jobb) ötlete a fegyelmezésre. Amikor az ember kifogy a számára ismert lehetőségekből. Egy jó gazdi ismer kb. 20 trükköt, amivel testi fenyítés nélkül tudja a kutyáját fegyelmezni. És valami hasonló a helyzet a vagdosással is. Elfogy a "tudás", a szenvedőnek nem marad más ötlete, csak ez. És ez használ, ahogy egy-egy atyai pofon is a kutyának, de akkor sem ez a legjobb módszer a problémák kezelésére. Az érted aggódók pedig azért lehetnek mérgesek emiatt, mert 1, féltenek 2, szerintük van jobb módszer is és nem értik, hogy Te ezt miért nem látod...

Szerinted mi történne, ha anyukád megtudná, hogy vagdosod magad? Általában két lehetőség van, vagy kiborul és "hülyének titulál" vagy megpróbál segíteni, meghallgat és támogat, amiben csak tud. Nálam mindig utóbbi volt, szóval volt olyan is, hogy csak azért vágtam meg magam, mert egy kis figyelemre vágytam. :) Érzelmi zsarolás, de hát ez van, felhasználtam a család aggodalmát és fürdőztem a figyelemben, ha éppen ez kellett... :)

Több pszichológushoz is jártam. Érdemben nem tudtak segíteni, az hogy átbeszéltük a problémáimat, nem kínált megoldást. De, ha a megoldásról beszélgetnél valakivel, aki ismer, aki tudja miken mész keresztül, talán megtaníthatná neked hogyan kezeld a problémákat helyes módon és ezzel máris túllépnél ezen a korszakon. Egy lépéssel közelebb lennél a felnőttséghez, hiszen az első lépés oda az, ha megtanuljuk a nehéz helyzeteket helyesen, éretten kezelni. És szerintem a Te helyzetedben, minél inkább felnősz, annál könnyebb dolgod lesz, annál kevésbé fog szekálni a nevelőapád, hiszen egyre magabiztosabb leszel és egyre inkább a saját lábadra fogsz tudni állni. Ha egy szülő azt látja, hogy a gyereke vagdossa magát, még ha dühös is, aggódni fog, hogy "jaj, a kicsi lánya"... Ez pedig nem fog téged felnőttebbé tenni, sőt, meg van rá az esély, hogy kifejezetten úgy fognak kezelni, mint egy balsorsú tinit, aki "életképtelen" azaz nem tudja megoldani a saját problémáit... :/

Azt mondom, törekedj arra, hogy minél felnőttesebben viselkedj, hogy a környezetedben élők csak annyit lássanak: Te remekül boldogulsz. És akkor talán békén is hagynak a szívózással. Ám ez összeegyeztethetetlen azzal, hogy vagdosod magad. :)

2013. máj. 20. 13:53
 13/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ:)) időnként a legjobb barátnőm is vagdossa magát csak én sokkal gyakrabban.tudom,hogy jót akar és csak próbál segíteni ,de egyszerűen nem tudok leszokni róla.egyszerűen ha depressziós leszek akkor nem tudok mást csinálni:// de azt nagyon nem szeretném,hogy anyukám megtudja akkor nagyon ki lenne borulva(már így is ki van).egyébként a hegyezőm pengéjével szoktam magam vagdosni.
2013. máj. 20. 14:08
 14/24 anonim ***** válasza:

A hegyeződ pengéjével? :-O

Oh... Hát nem akarlak támogatni ebben a vagdosós dologban, de ha már mindenképpen folytatod, akkor szerezz be egy tisztább, könnyebben fertőtleníthető pengét... :-/ Szerintem senkinek sem hiányzik, hogy elfertőződjön egy vágás, aztán rohanjatok tetanuszért és kiderüljön az egész stb... :-/

Mindenesetre sok sikert kívánok neked a továbbiakban és remélem minél előbb leülepszenek a dolgok körülötted (akkor már nem lesz szükség arra a fránya pengére)! :)

2013. máj. 20. 14:13
 15/24 A kérdező kommentje:
igen,de elötte leszoktam fertőtleníteni alkohollal.köszönöm.:/ te egyébként mivel csináltad?:o (nem azért kérdezem,hogy tippeket kérjek csak érdekel)
2013. máj. 20. 14:17
 16/24 anonim ***** válasza:
Okoskodni és józanul gondolkodni, én is csak utólag tudok, anno mindent felhasználtam, amit találtam... :) Mondjuk főleg borotva pengét és azt előtte öngyújtó fölött forrósítottam... Vagy ollót, kést, bármit... Tiszta gáz voltam... :) Tehát nem vagyok büszke a tetteimre... Persze tökéletesen megértelek, ahogy ennyi idősen Te is meg fogod majd a magukat vagdosó fiatalokat, de tudom, hogy most ez még nem jelent neked semmit, ám tíz év múlva már csak a szemedet fogod forgatni, hogy "ajj, de hülye voltam"... Ahogy én teszem most... :) Már mint mondom, tökre megértem mi késztet a vagdosásra, de mikor majd eljön az idő, hogy már nem csinálsz ilyet, kicsit megváltozik a látásmódod... :)
2013. máj. 20. 14:35
 17/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaidat:)sokat segítettek:)
2013. máj. 20. 14:40
 18/24 anonim ***** válasza:
Ismerős a hejzeted... Nekem egyszer sikerült 2 hónapra le állnom, de megint kezdődött előről. Ami nekem segít, hogy most nem érek rá csinálni, majd kicsit késöbb, á inkább körmöt festek..addig húzom a dolgot még elmúlik ez a késztetés, a másik , hogy addig húzom még le nem fekszem és másnap már úgy is mindegy a végső meg hogy ugye megvágom magam... Na mindegy, kitartást, remélem segítettem.
2013. máj. 20. 20:57
 19/24 anonim ***** válasza:
Tudod mit csinálj vagdosás helyett? Tegyél egy gumit a karodra, és ha jön az "inger" hogy vagdosd magad, akkor csapkodd meg vele magadat, az is fáj. Vagy markolj egy halom jeget, az is eléggé fáj. Viszont nem hagy heget... (Nekem ezt a pszichológus javasolta)
2013. máj. 20. 21:53
 20/24 anonim válasza:
NE vagdosd magad!!!!!Nem ér annyit az egész, hogy magadban kárt tegyél és nem hinném, hogy jobban éreznéd magad. Egyetlen megoldás van a te helyzetedre; leválni a "családról". A kollégium a te esetedben remek megoldás, nem tudom, hány éves vagy, de ha elköltözöl, a távolság sokat segít és nem muszáj hetente hazalátogatni. Munkát is vállalhatsz diákként, ami kicsit méginkább hozzásegít az önállósághoz. Rossz hírem van kislány, fel kell nőni, amit családnak hívsz, nem felel meg a család "szent" fogalmának. Az az ő életük, neked lassan már nincs közöd hozzájuk, ezt ők valószínűleg a büdös életben el nem ismerik majd, de nem áldozhatod fel magad a saját önzésük és ostobaságuk miatt. Baráti társaságod miatt pedig NE vagdosd magad, mert butaság.
2013. máj. 21. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!