Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Annyira összeszorítom az...

Annyira összeszorítom az állkapcsom, hogy totál begörcsöl a fejem, mert feszült vagyok, mit csináljak vele? 21/L

Figyelt kérdés

Szinte állandóan óriási feszültség van bennem, ingerült vagyok a nap legnagyobb részében, pedig viszonylag stresszmentes környezetben vagyok; olykor annyira nem bírok ezzel az idegességgel, hogy nekiállok csapkodni, dobálózni a saját szobámban, vagy szándékosan beverem a kezemet az ajtóba/falba, ilyesmi, időnként előfordul, hogy saját magamba belevágok. Próbáltam homeopátiás nyugtatót, semmit nem használt, pszichológus tanított relaxációs gyakorlatot, ami csak fokozta az idegességemet, pszichiáter írt fel frontint, majd rivotrilt, de folyton túladagoltam magam, egyszerűen képtelen voltam kontrollálni magam. És nagyon rossz, hogy nehezen tudok aludni is, mert fáj fejem attól, hogy nagyon erősen összeszorítom az állkapcsom. Próbáltam már, hogy ellazítsam az állkapcsom, de először észre se vettem, hogy helyette belemarkoltam a karomba, és úgy belemélyesztettem a körmeimet, hogy vérezni kezdett.

Mit csinálhatnék?? Van valakinek valami ötlete? :(

(A beszélgetés sem segít, múltkor a pszichológusnál annyira felhúztam magam, hogy darabokra törtem a tollamat)

2013. máj. 19. 10:24
1 2 3
 1/28 dani900 ***** válasza:

És, mi volt, mielőtt felírta a nyugtatót? Miről beszéltél a dokival?

És, szerinted mi a probléma?

2013. máj. 19. 10:34
 2/28 A kérdező kommentje:

Én nem tudom, mi a probléma, nem értem egyszerűen, hogy miért csinálom ezt. Oké jár az agyam sok mindenen, de sokszor a legapróbb dolgokon is úgy felhúzom magam, hogy utána magam sem értem, hogy miért kellett annyira kiborulni.

Mielőtt a dilidoki felírta a gyógyszert rendszeresen vagdostam magam. Utána kicsit alább maradt. Ja, meg nagyon rászoktam a cigire is az idegesség miatt (Nem mintha számottevően segítene...)

A baj az, hogy idegesít az is, ha beszélnem "kell". MEg az is, hogy magamban kell mindent tartanom :S Nem értem magam, komolyan, szerintem le kellene szedálni és lekötözni

2013. máj. 19. 10:38
 3/28 dani900 ***** válasza:
Miért kéne magadban tartanod mindent, ki mondta ezt?
2013. máj. 19. 10:40
 4/28 A kérdező kommentje:
Mert egyedül vagyok. Meg mert a pszichológusnál általában nagyon nehezen tudok beszélni (már amikor beszélek, de sokszor percekig csak csöndben ülök, és úgy érzem, szétfeszül a torkom)
2013. máj. 19. 10:45
 5/28 dani900 ***** válasza:

De, azon, hogy egyedül vagy, csak úgy tudsz változtatni, ha beszélgetsz, a doki is csak úgy tud segíteni.

Amúgy ilyenkor nem próbál oldani téged, valahogy megnyugtatni?

2013. máj. 19. 10:49
 6/28 anonim ***** válasza:
Próbálj menni emberek közé. Talán egy játszótérre, ahol gyerekek vannak. Azt ha akarsz szólsz hozzájuk, ha nem akarsz, nem szólsz. Ha érzed hogy jön a feszej, hirtelen kezdj el valamit csinálni. Pl. kirakatot nézni, egy hirdetést elolvasni, stb. Tudom, ezek pótcselekvések, de nem engedik rajtad eluralkodni a rossz gondolatokat. Ja, és miért vagy egyedül?
2013. máj. 19. 11:21
 7/28 A kérdező kommentje:

Szoktam én emberek közé járni... Meg direkt kényszerítem magam arra, hogy néha egy-két régi ismerőssel találkozzak, de csak fokozódik a szorongás. A gyerekektől meg egyenesen rettegek.

Amikor a doki próbál "megnyugtatni" ilyesmi az pedig épp ellenkező hatással van rám.

De nincs valakinek valami ötlete? Mert most leírhatom én itt az egész élettörténetemet, de az nem hiszem, hogy előrébb vinne a kérdésemben...

(De köszi, hogy írtatok!)

2013. máj. 19. 11:28
 8/28 anonim ***** válasza:
Pont az a baj, hogy sokat jár az agyad... Azt kellene abba hagynod!
2013. máj. 19. 13:26
 9/28 anonim ***** válasza:

Kezdésnek! http://www.youtube.com/watch?v=lx0dhl3k4hE

Aztán mehetsz nyugodtan végig az összesen! Ha ezeket megnézed, megérted, alkalmazod elkezdődhet az új, boldog, kiegyensúlyozott életed.

Szívesen...

2013. máj. 19. 13:27
 10/28 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm... :D Csak az egyik videó alá írt kommentet idézném, hogy kifejezzem a véleményemet:

"milyen szép nagy orrlyuka lett a sok mély lélegzetvételtől :)"

XDDD

2013. máj. 19. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!