Skizofrén vagyok? O_o
Olyan 2 éve vettem észre, ezeket s tüneteket, ami minden nap lejátszódik velem:
-(emberi)hangok meghallása,a fejemben. és persze más nem hallja csak én..)
-Feszült, ideges szoktam lenni, főleg ha utcán, vagy olyan helyen vagyok, ahol sok autó/ember van. igyekszem elnyomni, bezárni magamba, de amikor jön a roham, tök mindegy hogy hol, egyszerűen bőgni kezdek, és kicsit reszket a kezem is :(
-utálok az utcán egyedül menni, meg akárhogy is, mert mindig azt érzem, hogy mögöttem van valaki, aki megfojt vagy leszúr.
-Utálok kocsi mellett állni, mert olyan érzésem támad,hogy lehet hogy valaki beránt és elrabol.
-mostanában nem tudok nagyon koncentrálni órákon, mindig elkalandoznak a gondolataim, de hál\'Istennek, ez nem ment a jegyeim rovására.
Mi lehet a baj?:(
A baj az lehet, hogy a félelmeidet nem kezeled józan ésszel, azaz, hogy reálisak-e?
Pl.:
Mire jó megfojtani téged bárkinek? Megéri a börtönt neki? Ha véget vetnek az életednek, véget ér a félelem is, ennek tükrében nem is olyan rettenetes, ha véget vetne valaki..
Berántani a kocsiba.. és utána? Hacsak nem megfojtani, leszúrni, akkor eztán etethet-itathat, kell az neki? Plusz megint csak a börtönt kockáztatja.
Amennyiben ez érzéketlennek tűnik, akkor elmondom: a saját gyerekkori végkövetkeztetéseim, mikor szerencsétlen eseményekből kifolyólag tök sötét környéken, egyedül voltam a töksötét házunkban. Amitől félsz, az leginkább csak a fejedben létezik, így megszüntetni is csak ott tudod.
Utolsó!
Voltál már életedben pszichiátrián? Hány skizofrén ismerősöd van? Csak mert míg a depressziót és a pánik több fajtáját gyógyítani tudja a terápia vagy maga a betet, a skizophreniát NEM lehet kordában tartani gyógyszer nélkül. Lehet enyhíteni, de nem lehet megszüntetni. A depresszival ellentétben ez biológiai baj.
Szerintem a skizofréniát nem sokminden különbözteti meg a depressziótól. Én például úgy éltem meg, hogy programokat terveztem ezt az akusztikus dolgot, egy mániás állapotban, most mégis gyógyszeren élek.
Állítólag sületlenség amit írok. Az inkoherens fogalmazás pl. tünet. Sokminden tünet. De nálam is úgy kezdődött, hogy az életem kiüresedett és depressziós lettem. Előtte paranoid voltam, mert volt rá okom, az érzékenység megmaradt a figyelem más dolgokra terelődött. Egy idő után valóban voltak olyan kijelentéseim, hogy csillagrendszerekkel álltam kapcsolatban. Húgom emlékeztetett rá, én már elfelejtettem. Kitörölték, elvették, és kétségbe vonták. Hiába tudom, hogy amin kattogtam, határtudományok, az működik, vagy működhet. A lényeg, az, hogy nálam is mielőtt az agy biokémiája felborult egy hosszú befeléfordult időszak előzte meg, ami évekig tartott.
Ez átcsapott egy mániába, 4 év munkáit megértettem, és most azt mondják róla, hogy hallucináció. Néha már magam sem hiszem, túlélni kell.
igen valószínű bár csak kialakulóban van bár van valami furcsa : a skizofének a legtöbb esetben nem ismerik el saját tüneteiket, a téveszméket, érzéki csalódásokat teljesen valósnak és reálisnak élik meg betegségüket sokszor a körülötte élők fedezik fel
mindenképpen keress fel egy pchiólogust mert ezt így messziről nagyon nehéz megmondani mivel eleve a tünetek mértékét sem ismerjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!