Más is ennyire szenved a pszichológusától?
Arra lennék kíváncsi, hogy pszichoterápiában lehet-e puhán, kíméletesen is dolgozni, vagy ez evvel jár, és mindenki ilyen keménykezű?
Gondolom, hogy a szembesítés senkinek nem esik jól, de én úgy érzem a pszichológusomnak különlegesen "jó" érzéke van a tálaláshoz is. Hogy egy példát említsek pl. szereti olyan gondolattal zárni az ülést, amitől én úgy érzem azon nyomban fölkötöm magam az első fára. Ezeket ha kicsit korábban mondaná, és utána vagy témáznánk még másról, vagy ne adj isten tudnék rá reagálni valamit, beszélnénk róla az is jobban esne a lelkemnek..
Egyébként mindig próbálom megemészteni amit mond és egy hét múlva kezdeni vele valamit, folytatni a terápiát, de sokszor annyira fáj, annyira rossz.. ezt csak így lehet művelni? Mindenki így érez?
"pl. olyat, ami annyira felzaklat, hogy túl figyelmetlen leszel...stb"
Ezt de jó, hogy írod! Pont ezen szoktam a legjobban bosszankodni, hogy néha úgy "kiüt", hogy na mondom, nem most fogok munkahelyet váltani/diplomamunkát írni/stb., mert egyszerűen, ahol teljesíteni kell, vagy csak simán frissen ismernek meg új emberek azt hiszik, hogy most szabadultam a pszichiátriáról. (Főként az indulataimat nem tudom kordában tartani. Amennyire zárkózott és visszafogott voltam világ életemben most időnként föltörik belőlem valami idegbeteg, neurotikus állat.)
De azért vannak jó pillanatai is, szóval néha úgy is utamra enged, ahogy az utolsó válaszoló írja. (Bár nem sokszor:P, de ülés közben azért ő is mond olyat, ami jól is esik a lelkemnek nem csak ilyen ütvefúrós rámutatás a hibáimra.)
Az a baj, ha nagyon mérges vagyok, természetesen fölmerül bennem a váltás gondolata, de másrészről érzem a haladást, és "függök" is tőle. Már nem könnyen hagynám ott. Na meg tényleg olyan lutri, hogy más milyen! Lehet, hogy más kíméletes, de megint a nulláról kezdeni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!