Más is ennyire szenved a pszichológusától?
Arra lennék kíváncsi, hogy pszichoterápiában lehet-e puhán, kíméletesen is dolgozni, vagy ez evvel jár, és mindenki ilyen keménykezű?
Gondolom, hogy a szembesítés senkinek nem esik jól, de én úgy érzem a pszichológusomnak különlegesen "jó" érzéke van a tálaláshoz is. Hogy egy példát említsek pl. szereti olyan gondolattal zárni az ülést, amitől én úgy érzem azon nyomban fölkötöm magam az első fára. Ezeket ha kicsit korábban mondaná, és utána vagy témáznánk még másról, vagy ne adj isten tudnék rá reagálni valamit, beszélnénk róla az is jobban esne a lelkemnek..
Egyébként mindig próbálom megemészteni amit mond és egy hét múlva kezdeni vele valamit, folytatni a terápiát, de sokszor annyira fáj, annyira rossz.. ezt csak így lehet művelni? Mindenki így érez?
nem.
de sok pszichológus van, és tök különbözőek. nyugodtan válts sztem, ha ez (vagy a következő...) nem jön be.
Ez egy elég nehéz szakma, kevesen tudják igazán jól művelni, de azért vannak, érdemes keresni.
Nem, de nekem meg azt hiszem, pont ilyen kellene, amilyet leírsz. Én mindig tök üresen megyek el mindtől, mintha nem is lett volna az egész, és ez sem normális. Talán egy volt, aki megmozgatott bennem valamit, de hozzá meg nem tudok járni.
Szóval keresni kell a neked megfelelőt, ami nehéz, mert sok idő és sok pénz, ha nincs szerencséd.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából már egy ideje járok hozzá, és nem rossz szakember leszámítva ezt a durvaságát.. ezért néha azért eltűnődök rajta, hogy mennyire "normális", általános így dolgozni, hogy jól megforgatja bennem a kést, aztán a viszont látásra.
19:44, Egyébként ő is mindig sikerként könyveli el, ha agyonszenvedem magam. Mert milyen jó, "hatása van rám". De én már kezdek betelni a "jóval"..
[link] itt is le van írva, hogy milyen a jó terapeuta.
A Berény is jó, tesóm hozzá járt
Én úgy tudom, akkor eredményes egy ülés, ha a páciensnek van mit megemésztenie utána, van mit feldolgozni a következő alkalomig. Ez belegondolva logikus is, mert az ő dolga a gyógyítás, nem pedig az örömszerzés. (arra hasonló árfekvésben szintén találni embereket, de az ő képesítésük egészen más jellegű..)
A betegségből való gyógyulás általában egy kellemetlen folyamat, így szerintem semmi gond nincs azzal, hogy van mit emésztened, miután találkozol vele. De persze ha elmondod neki azt, amit ide leírtál, lehet változtat.
Természetesen beszéltem vele erről, de változás nincs. Ő ilyen.
Gondolom, hogy kell hogy érezzem és nem várható, hogy orgazmus közeli extázisban távozzak az ülésekről. De pont azért tettem föl a kérdést, hogy megtudjam mindenki így érez ebben a helyzetben, vagy lehet kíméletesebben is fájdalmat okozni? (Hisz orvos esetében ugye könnyebb összemérni, hogy tud e kevesebb fájdalommal, kellemetlenséggel gyógyítani, mint itt..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!