Ha a pszichológusom drogozik, attól még lehet jó szakember?
Nem tudom. :) De látszik a fején..
és amúgy egy nagyon jó szakember :) Jól megtudja mondani másoknak, hogy mit csináljanak, csak sajnos neki nem mindig sikerül :D
Nem!
Én nem mondom, hogy egy pszichológusnak szeplőtelen magánélettel kell rendelkeznie, de az, hogy drogfüggő legyen?! Milyen munkaterületen bíznád magad drogosra? Beülnél egy függő taxisofőr autójába? Vagy rábíznád magad egy beszívott fogorvosra? Egyértelmű, hogy aki ilyen mélyen van, hogy drogokhoz nyúl az nem képes a legmagasabb szinten ellátni a munkáját. Neki kell segítség, ilyen állapotban ne ő nyújtson segítséget.
Nem függő, még sose jött betépve, csak időnként drogozik
(gomba, fű, MDMA).
ha időnként használ szereket valaki az teljesen más, mint egy függő. ugyanúgy mint az alkoholnál. egy alkoholista és valaki, aki ritkán él alkohollal teljesen más kategória. szerintem jót is tehet egy pszichológusnak, ha van saját tapasztalata más fajta tudatállapotokról.
a feldmár andrás szerintem jobb példa. ő is használt ilyesmit és most kandadában csinálnak kutatást mdma-val poszt-traumatikus stressz kezelésével kapcsolatban.
Én azt vallom, hogy kell valami szintű bolondság a magas szakértelem mellé. Ebbe nem tartozik bele a rendszeres kábítószer fogyasztás, az már más kategória.
Nem tagadom, hogy nekem is van valami defektusom mások szerint, de nem hinném, hogy mérvadó. Viszont szerintem egy bizonyos szintű "szakmai függőség" is társul hozzá.
Nincsenek barátaim, sem különösebb emberi kapcsolataim. Mégis megállom a helyem a munkámban, ha arról van szó.
Egy jó szakember "tartozéka" a bolondság (valamilyen szinten persze) de a függőség nem. Nem kizáró ok, csak arra utal, hogy nem oké valami a családi életében, szóval labilis nagy valószínűséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!