Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki esetleg aki ugyanilyen...

Valaki esetleg aki ugyanilyen gondokkal/félelemmel küzd?

Figyelt kérdés

Én pánikbeteg és depressziós vagyok sajnos :( 1évig szedtem rá gyógyszert de aztán úgy döntöttem hogy abbahagyom mert csak híztam tőle és nagyon nem is használt...Talán egy kicsit mert utána mikor abbahagytam akkor valamivel jobban voltam..De az utóbbi időben nagyon rosszul vagyok mindennap csak a szenvedés..Nem merek emberek közé menni,félek attól ha boltba kell mennem főleg ha nagy bevásárlóközpontba,rettegek a buszozástól(egyik nap is buszoznom kellett és egész úton rosszul voltam hallucináltam izzadtam kettőslátásom volt egyszerűen majdnem megőrültem :( ) Nagyon rossz így élni állandó halálfélelemmel...Orvoshoz nem akarok menni mert az csak felírja a nyugtatókat meg a sok erős gyógyszert amire nekem nincs szükségem..

Valaki tud valamit tanácsolni??Megköszönném

2013. márc. 7. 19:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Feküdj be valamilyen terápiás házba, pl. Tündérhegyre. Ott igen eredményesen kezelik a szorongásos zavarokat, a pánikot. Nem is adnak gyógyszert ha nem feltétlen szükséges.
2013. márc. 7. 21:48
 2/14 A kérdező kommentje:
nem szeretnék befeküdni sehova azért ott még Hála Istennek nem tartok..Amúgy te is pánikbeteg vagy vagy csak úgy írtál??Mert olyanok véleményére nem vagyok kíváncsi akik nem szenvednek ilyenben..
2013. márc. 8. 13:05
 3/14 anonim ***** válasza:
Én talán mondhatom, hogy ex-pánikbeteg vagyok. Nekem a pszichoterápia elég hamar segített, 2-3 hónap után visszaszorultak a durva tüneteim. Szintén az utazástól féltem (akár tömegközlekedés, akár autó, vagy egy séta..), iszonyat rosszullétek törtek rám.. Szóval ez mondhatom már megszűnt, néha-néha este szorongok még.
2013. márc. 8. 16:44
 4/14 A kérdező kommentje:
és mennyibe kerül vagy ingyenes?
2013. márc. 8. 17:43
 5/14 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb magánban találni, de kifoghatsz TB-sben is rendes dokit is, aki kezel, és nem csak felírja a gyógyszert... (én ötödikre találtam ilyet)
2013. márc. 9. 17:53
 6/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Igen, jómagam is pánikzavarral küzdök, egy kis derealizációval, szorongással, és kényszerrel fűszerezve. A terápiás házat is tapasztalatból írom :) .. sajna nekem csak az segítene igazán, ha el tudnék végre költözni az itthonról. Nekem nem az utazás okozza a problémát, vagyis attól is szorongok valamelyes, és pelerősödnek a valótlannak élek meg mindent érzések, de a pánikrohamaim eddig csak otthon jelentkeztek, "jajj majd elájukok/megőrülök" formában.

Amúgy a terápiás ház nem egyenlő a pszichiátriával! Még korházi hangulat sincs, sőt azt sem szertik ha valaki pizsomában mászkál nappal.

2013. márc. 10. 16:06
 7/14 A kérdező kommentje:
Neked akkor úgymond "szerencséd" van ilyen téren,hogy csak otthon jön elő a pánikroham nekem pont fordítva ha itthon vagyok akkor csak kattogok meg hülyeségeken jár az agyam de úgy semmi komoly ha elmegyek akkor jön elő minden :/
2013. márc. 11. 22:05
 8/14 LOLXDROFL válasza:
Csak szimplán utálod az embereket és ezt a világot. Nem veled van a baj. Annyit tudok tanácsolni hogy próbálj meg mosolyogni a saját károdra és egy kettőre jobban leszel. Lásd mindenben az előnyt és a hátrányt. Élvezd az életed mert nem hosszú és csak egy van belőle, és ez az:)
2013. márc. 16. 00:08
 9/14 A kérdező kommentje:
Hát igen lehet,hogy igazad van!! :)
2013. márc. 16. 12:54
 10/14 anonim ***** válasza:

LOLXDROFL:

A mosolygásos részre reflektálnék. Én mikor megjelentek a szorongásaim megpróbáltam a mosolygás mögé rejteni őket. Senki nem látta rajtam, hogy egy kicsit is szoronganék. Az embereket mindig sikerül felvidítanom a derűmmel. Azt gondoltam ettől majd én is boldogabb leszek, s ezzel megoldódik minden. Csakhogy az nem a valóság! A szorongás, feszültség mindvégig ott van bennem, és szörnyen rosszul tudom érezni magam. Ez olyan mintha lenne egy mély sebem, amit nem veszek figyelembe, mert nem szabad. Felveszek főlé egy ruhadarabot, hogy mások se láthassák. De mivel nem kezeltem, szép lassan elgyennyesedik, ki tudja milyen további bajokat okozva.

Mind szép és jó, hogy élvezni kell az életet, de van, akinek nem megy, megjátszani pedig van értelme kérdem én? 2 éve nem húzott ki a bajból, az, hogy optimistábban próbáltam meg felfogni a dolgokat. Az viszont igaz, hogy ennek hatására sikerült jobban megismernem a világot, és önmagam. Lehet, hogy pont emiatt nem tudom már hinni egy szép életben, mert nem a gyermeki rózsaszín felhőn keresztül szemlélem azt.

Persze a küzdést nem szabad feladni, de ténylegesen meg kell oldani a gondokat, nem csak elfojtani.

(Első)

2013. márc. 16. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!