Öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Gondolkozott már rajta valaki? Miért nem tette meg?

2013. márc. 7. 18:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Annak vala értelme élni aki ateista, és családmentes, és nem látja értelmét az életnek. Nem úgy, ahogy az átlagnak, hanem magának a tényleges életnek, a földi létnek, hogy hiszi amúgy sincs más hely, és lényegében semmi jelentősége hogy él-e vagy hal. Vagy cápa xD
2013. márc. 7. 20:00
 12/17 anonim ***** válasza:

kérdező: erre szerintem senki nem tud válaszolni. pontosabban, mindenki magának. és bármit válaszol az úgy van.

szóval nem az a kérdés, hogy úgy általában van e értelme, hanem, hogy neked van e értelme. vajon mitől jön meg a kedved valamihez és vajon mitől megy el. ha megjön a kedv, akkor soha nem kérdéses az értelem. onnantól adott. ahogy egy állat jön megy a természetben. a helyén van, pedig szinte semmi különöset nem csinál, aztán meg valami megeszi, vagy valami baleset vagy betegség elkaszálja. és minden rendben van.

2013. márc. 7. 22:50
 13/17 anonim válasza:
Akartam már többször is..a kényszer néha rám jön, ha eszembe jutnak a rossz dolgok. Pl a konyhában és egy kés van a kezemben és elképzelem, milyen lenne, aztán gyorsan lerakom a kést, nehogy tegyek valamit. Vagy ha látok messzebb egy autót, akkor kimentem elé az út közepére, de aztán mindig visszasiettem remegve az út szélére.:(
2013. márc. 8. 20:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Én a teljes reménytelenségemben egyfajta periodikusságot véltem felfedezni az életemben. Egy nagyon rossz szakaszt egy jó követett, majd jött egy újabb mély szakasz, amiben akkor voltam. Rájöttem, hogy ez egy törvényszerűség. Akkor még egyfajta ezoterikusságot gondoltam e mögé (mostmár tudományosabb a megközelítésem), de igazam lett. Utána következett életem legszebb fél éve úgy, hogy nem is láttam kiutat, hogy valamikor normális életem lesz. Most megint egyfajta mélyponton vagyok, de sokkal bizakodóbb, mint azelőtt, amikor még öngyilkossági gondolataim is voltak, mert tudom, hogy a következő csúcs az eddigieknél is jobb lesz.

Az emberi elme így működik, egy szinten sok baj érheti, amire nincs felkészülve, de az élni akarás egy belső fejlődést eredményez, ami továbblendíti, és önmagától is akár megoldja a problémákat.

2013. márc. 8. 21:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
kb 6-7 éve jelentkezhettek az első öngyilkossági gondolataim. évek óta mindennaposak és őszintén, nehéz megmondani, miért nem tettem meg. volt, amikor féltem a haláltól. volt, amikor a családomra gondoltam, és olvastam egy cikket róla, mennyire szétcsesz egy ilyen dolog egy családot. bármennyire is úgy tűnik, hogy nem foglalkoznak veled, igenis tönkrecseszné őket. részegen próbáltam már magam megölni. utána kellemetlen volt szörnyen. még jobban meg akartam halni. nagyon szar volt. de valahogy átvészeltem, mint még sok helyzetet, amikor már közel voltam hozzá, mert nem egyszer próbálkoztam vele piásan, csak éppen már erőtlenné bőgtem magam. na de visszatérve a témára. még az is hajtott előre, hogy belegondoltam, hogy másoknak, a "barátaimnak", akik nem is barátok, kétszínűek,leszarnak igazából, tovább folyik az életük, elérik azokat, amikről én csak álmodtam és hihetetlen féltékeny voltam és nem tudom.. ez lehet, hülyén hangzik. meg hogy végleg elfelejtődök. és ez a gondolat fájt. de néha meg el akartam tűnni. igazából elég bonyolult. az agyam szétcseszett.
2013. márc. 9. 22:32
 16/17 anonim ***** válasza:
#15 lehet szétcseszett az agyad, de ezt szépen írtad meg.
2013. márc. 9. 23:02
 17/17 Gege2012 válasza:
Én öngyilkos akartam lenni egyszerűen nem tudtam volna olyat mondani az életben ami miatt élni kellet volna. És ekkor megjelent egy lány és ő volt az aki lebeszélt róla méghozzá ez a mondat: "Ne dobd el az életed élj nekem én is neked élek" ezóta is megfordult a fejemben. Ami miatt ne tegye valaki az az élet öröme..
2013. márc. 12. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!