Rivotril 2 mg, Xanax SR 0,5 és Cipralex 20 mg-os gyógyszerekről véleményetek?
miért nem mehetne egyszerre a kettő?
nekem az orvosom írta úgy fel, mert a rivotrilből nincs SR, de olcsóbb, mint a Xanax...
a rivotril szerintem estére van az alvási gond miatt.
a xanax SR pedig azért van, mert SR. a cipró pedig a depresszió miatt lehet.
én frontint írtam volna estére, és Xanaxot nappalra. így a hatóanyagok passzoltak volna...
Én csak xanaxot szedtem, de hál Istennek már leálltam vele! Négy évig szedtem, a szorongásomra írta fel a pszichiáterem.
Eleinte nem szedtem többet a felesből napi egy szemnél, amit reggelente vettem be, de ez idővel, úgy már pár hónap után kevésnek bizonyult, és délután még egy fél szemet, majd egészet vettem be. Minél több ideig szedtem, annál jobban kevésbé hatott, és többet kellett bevennem, hogy le tudjak csillapodni. Szörnyű volt! Függővé váltam, az orvosom már nem akart felírni többet, ezért édesanyámtól kellett kérnem, aki csak alkalom adtán élt vele, ha nagyon ki volt borulva. A végén napi másfél levélen éltem, ez kb. egy évig tartott.
Teljesen megváltoztatott, persze negatív értelemben. Kiforgatta a személyiségem, agyament dolgokat csináltam, hajnalban telefonálgattam az ismerőseimnek, és nem gondoltam azt, hogy ezzel bármi probléma lenne, összefüggéstelenül beszéltem badarságokat, mintha részeg lennék, nyomultam az emberekre a környezetemben, mert azt hittem jópofa vagyok, és nem vettem észre, mekkora szánalmas látványt nyújtok, és mindenki azon van, hogy lerázzon.
Abszolút nem reflektáltam magamra, nem gondoltam bele abba, hogy mások szemében milyen lehetek, mert jól éreztem magam! Halál nyugodt voltam, a xanax teljesen elandalított, felőlem jöhetett volna az apokalipszis, akkor is vigyorgó pofával sétáltam volna. A mai napig szégyellem magam, és szánalommal tekintek vissza magamra, ha belegondolok, mekkora egy nyomorult lehettem.
Aztán a barátaim és a szüleim rávettek, hogy álljak le vele és vegyek vissza, mert tönkretesz. Ekkor más nekem is feltűnt, hogy nincs valami rendben, ha nem is a viselkedésemben, hanem a fizikai állapotomban. Kb. fél óránként ki kellett mennem pisilni, mert már a vesémet kezdte tönkretenni a gyógyszer. Ha hosszabb útra mentem, vagy előadásra, nem mertem előtte vizet inni, hogy ne kelljen állandóan wc-re mennem. Emellett állandóan száraz volt a szám, mintha sót ettem volna. Paradox dolog volt, mert a folyadékigényem nőtt, de azonnal ki is jött belőlem az innivaló. Vagy szomjaztam, vagy a slózira rohangáltam.
Nagyon nehéz volt vele leállni, nekem főleg a zene és a mozgás segített. Azóta teljesen rendbe jöttem, saját magam pofoztam helyre, amihez nagyon nagy erő kellett, és még mindig van mit építenem magamon, de megéri, mert legalább normális ember vagyok minden tekintetben, nem egy, a gyógyszerek által, kívül-belül eltorzult személyiség. Én azt mondom, hogy a xanax egy legális kábítószer, amit az orvos ír fel. Nem azt mondom, hogy abszolút kerülje az ember, de nagyon erős akaraterő kell hozzá, hogy valaki ne legyen egy idő után függő, bár ha nagyon erős akaratereje, akkor meg a xanax nem szükséges! Vigyázzatok nagyon ezzel a gyógyszerrel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!