Éjszaka lefekvésnél amikor már félálomban vagyok, hangokat hallok. Mi lehet az oka ennek?
Akkor lehet, hogy csak nem alszol akkor meg eleg melyen. Pl en a munkahelyemen kajaszunetben, ami fel ora, szoktam 15-20 percet szundizni. Akkor neha ilyeneket almodok, hogy megjeleni elottem egy angol nyelvu szoveggel teli lap, est azt kezdem felolvasni, es rengeteg mas hasonlo. Ha jol tudom, ez az `alfa alvasi zona`-amikor az ember meg nemhogy toltodne, de meg farad, bar nem annyira, mintha ebren lenne-, elotti stadium (a nevet nem tudom), amikor alom mar van, de az ember tul eber ahhoz, hogy alomnak elje meg azt, azaz felalom.
Valahol azt olvastam, hogy csak az emberek kb felenel tudatosul a felalom, mert a tobbiek hamarabb alomba merulnek. En mindig is rossz alvo voltam, nehezen alszok el. De szerintem megnyugodhatsz semmi gond veled, nem vagy szellemlato:)
Egyebkent a kozepkor elotti europaban, illetve par helyen mai napig a samanok es mas megfeleloi voltak ezzel az `adottsaggal megaldva`, mindenki tisztelte oket.
Manapsag a modernizacio-stressz-teljesites kenyszer es mas okok miatt erre egyre tobben erzekenyek. Peldaul az unokatestverem felesegenek ikrei szulettek, akik nyugtalan gyerekek voltak, fel eves korukig ejszakankent tobbszor is felsirtak almukbol, idohoz kotottseg nelkul. Aztan ez elmult, kinottek, de az unokatestverem felesege meg a gyerekek ket eves koraig felalmaban gyereksirast hallott, es egybol pattant fel, hogy menjen a gyerekekhez. Szerencsere ez elmult nala, de a felalom megmaradt nala.
Ne aggodj a dolog miatt, de mint elottem is irtak, ha megsem hagy nyugodni a dolog, egy pszichiaterrel erdemes rola beszelni, segithet, ha valaki szemelyesen is meghallgat, es szakvelemenyt mond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!