Mit csináltok amikor már nagyon elegetek van mindenből, nagyon mélyen vagytok és nagyon feladnátok?
Én már így érzek hónapok óta, sok minden összejött, legszivesebben bevennék egy marok gyógyszert, aztán viszlát.
Nyilván nem fogok, mert nem vagyok hülye, próbálom megoldani, viszont nem igazán megy, ezért kellene 1-2 tipp, hogy ti hogyan másztok ki a gödörből?
Nem is hinnéd mennyire jó tud lenni a kocogás, mert csak arra figyelsz, vagyis magára a fáradtságra. Ilyenkor kizáródnak a rossz gondolatok, és egy jó adag endorfin is termelődik benned.
Azonban ez csak időleges, ha komoly problémád van, akkor mindenképp azok forrását kell megkeresned, és megoldanod. Minden egyes problémának utánanézhetsz, akár itt a gyakorin is kérdezhetsz, de legjobbak a szakkönyvek egy adott problémára. Minél több problémát oldasz meg, annál jobban fogod magad érezni a bőrödben, és el is fogod felejteni, hogy milyen, amikor magad alatt vagy.
Ti,akik itt mind azt írtátok,ugyanazt érzitek,mint a kérdező,mért nem ismerkedtek össze egymással valami közösségi oldalon,vagy privátban?Mindjárt jobban éreznétek magatokat,ha tartanátok a kapcsolatot és nem lennétek egyedül az érzéseitekkel,gondolataitokkal.
A kérdésre válaszolva pedig azt tudom mondani,hogy amikor nagyon magam alatt voltam,megnéztem a neten valami videót beteg gyerekekről,vagy más szomorú dologról és mindjárt úgy éreztem,hogy nekem sokkal jobb a sorsom,lehetne ezerszer rosszabb is. Ez mindig segített. Ha lehetőséged van valahol önkéntes karitatív munkát vállalnod szabadidődben,például menhelyen,akkor ne habozz keresni ilyen lehetőséget.Garantáltan nem fogod többé haszontalannak,magányosnak érezni magad.Amikor másokon segítesz,elfelejted a saját bajod.Lesz ez majd jobb is,csak addig kell kibírni!Ezt is szoktam magamnak mondani,ha elkenődök. :)
Olvas el a Titok c. könyvet vagy nézd meg filmben és mindent megértesz!
És utána már pofon egyszerű lesz felálni! Tényleg!!
Én is éreztem már így, nem is egyszer; olyankor vagy kiírtam magamból, vagy kirajzoltam (ronda rajzok lettek, de hatásos, ami a lapon volt, az már nem is nagyon volt bennem). Ilyenkor is jó vidám/pörgős zenét hallgatni, vicces videókat nézni (tucatnyi vicces macskák stb. válogatás van youtube-on), de néha az is elég, ha van valaki, aki meghallgat. Egy másik személy más (külső) szemszögből látja a dolgokat, ez is sokat segíthet.
A lényeg, hogy tudd: nem vagy egyedül! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!