Anyám fogyamatosan a földbedöngöl, mit tegyek?
Nem is tudom, hogy kezdjem.. Alapvetően nem vagyunk rossz viszonyban, de minden nap veszekszik velem, elmondja, hogy mennyire lúzer vagyok, nincs semmi hasznom nincs és hogy nekem csak a pénze kell, nem is szeretem, mert nincsenek is valódi érzéseim.. Meg a tanulás miatt is mindig ordibál, pedig nem vagyok rossz tanuló, 4-es átlagom lett félévkor. Tény, hogy nem vagyok valami szorgalmas, de a képességeimhez képest szerintem ez egész jó. Múltkor alakult egy kapcsolatom, nagyon vidám voltam miatta és leszidott, hogy jajj, most majd emiatt nem fogok tudni semmi másra koncentrálni és hogy ne örüljek, mert 3 hónap múlva sehol nem lesz a srác. Nagyon rosszul esett, nagyon sírtam emiatt. Mellesleg depressziós, szorongós és túlérzékeny vagyok, azt is mindig hangoztatja, hogy ilyen szomorú gyereke is csak neki lehet. Nem tudom, mit csináljak, betelt a pohár.
18/L
Még suliba járok, nem tudom, hogy tudnék mellette dolgozni.. Ráadásul most érettségizek..
(Ja, amúgy a kérdést rosszul írtam ki, szóval foLyamatosan..)
Tudod, amilyen a szülő hozzáállása, olyan a gyermeke.
De mondhatjuk azt is, " a gazda szeme hizlalja a jószágot".
Remélem nem sértődsz meg és érted, mire akarok kilyukadni.Ha a szülő akkor is dícséri a gyermeket ha az nem feltétlenül szolgált rá, és szinte belebeszéli a jóságot, az önbizalmat, stb... akkor előbb-utóbb a tökkelütött gyerek is viszi valamire, de legalább is nagyobb eséllyel lesz kiegyensúlyozott és boldog, mint egy olyan gyerek, aki jó adottságokkal lenne megáldva, de a negatív hozzáállású szülő idővel tönkreteszi.Szerintem utóbbi lennél.
Ne foglalkozz anyád hozzáállásával, nem fogja fel, hogy a saját keservét nem rád kellene kivetítenie.Jobb nem lesz.
A lényeg az, hogy te fogadd el saját magad és próbáld máshol is keresni a dícséretet ne csak anyukádnál, ha annyira szükséges ez neked.De hidd el, nem a dícsérgetés fontos, hanem hogy higyj a céljaidban és magadban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!