Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Életuntság kontra élni akarás....

Életuntság kontra élni akarás. Mi ez az elviselhetetlen kettősség?

Figyelt kérdés

Annyira alul motivált vagyok mindenben, hogy többször megkérdezem magamtól, hogy minek élek. De mindig oda lyukadok ki, hogy egy életem van, ki kellene használni. De elmefuttatásom után ismét beletemetkezem a semmittevésbe. Semmi nem érdekel, próbáltam keresni hobbit, semmi nem köt le, minden unalmas, próbáltam olvasni, egyszerűen nincs téma ami érdekelne, és azt veszem észre, annyira nem érdekel, hogy fogalmam sincs, mit olvasok. A tv-t, filmeket utálom. Emberek közé nem járok, mert ha mégis ráveszem magam, haza akarok menni, mert úgy érzem menten elalszom.

Mit kellene tennem, hogy újra a régi legyek? Régen pörgős voltam, voltak tevékenységek amiket nem kényszerből, hanem élvezetből csináltam, mindig rendet tartottam magam körül, törődtem a külsőmmel. Nem filozofálgattam azon, hogy milyen szerencsétlen vagyok, hanem kapartam ki magam a "sz@rból". Mára már semmi célom nincs... (35 vagyok)

2013. jan. 19. 09:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem akartam túlrészletezni, de ezek nem egy alkalmas beszélgetések voltak, és egy hosszabb folyamat végeredménye lett ez a diagnózis. Sajnos voltam ennél sokkal mélyebben is (3-4 éve). Ahhoz képest, most megközelítem az emberi lény fogalmát. Figyelemfelhívásból, sajnos többször ártottam magamnak (nem öngyilkossági kísérlet). Most elsősorban azért keresek valamit, mert félek nehogy visszaessek. Úgy érzem, ha nem találok sürgősen olyan elfoglaltságot ami leköti a feles energiáimat, akkor megőrülök. Azt hiszem a sportolás jó ötlet lenne, de olyan nehéz rászánni magam.

Köszi a biztató szavakat.

2013. jan. 26. 11:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát, akkor is szomorú, hogy a pszichológus hosszabb kezelés után arra jut, hogy inkább szedjél gyógyszert. Különösen, ha az okokat tudjátok, sejtitek. Nem hiszem el, hogy evvel nem tudnak kezdeni valamit!

Egyébként szerintem tényleg nem hülyeség venni valami mozgékonyabb kutyát, hisz amellett, hogy eljárhatsz vele futni, nem hagyja, hogy visszasüppedj az otthon ülésbe.

Sportot, meg csak elkezdeni nehéz, ha találsz olyat, ami tetszik nagyon rá lehet kapni.:) Nézz körül hány féle lehetőség van! Nem lehet rossz pl. valami harcművészet sem, ahol a mozgás mellett meditálnak, lelki békéjükkel is foglalkoznak.

2013. jan. 26. 12:22
 13/13 anonim válasza:

Hali, nem olvastam végig az egészet, de van egy jó tanácsom, mert nagyjából hasonló cipőben járhatunk.

Szóval, rengeteg szabadidőd van, igaz? Unatkozol, és semmihez sincs kedved. Akkor fogd magad, és csinálj valami olyat, amit még eddig nem. Lehet az akár apróság is.

Először is, társaságra van szükséged. Tudom, nehéz találni, most nekem sincs, de, fogd magad, és menj el valahová, bárhová, például akár egy kocsmába, és biliárdozz találom emberekkel, vagy amikor jó idő lesz, menj estefelé biciklizni, hallgass olyan zenét, ami inspirál.

Ha van egy kis pénzed, utazz el valahová, lehetőleg túracsoporttal, vagy vegyél egy motort, kezdj motorozni, de mindennek a lényege az, hogy valamivel foglald el magad, úgy, hogy más emberekkel legyél, akiknek élvezed a társaságát, és garantálom, hogy visszajön az életkedved ;)

Amúgy 18 vagyok, de attól még nem hülyeség, amit írok

2013. febr. 23. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!