Hogyan lépjek ki ebből az ördögi körből?
Nem vagyok életre való. Mindig is gyenge voltam és kishitű. Amikor elhatározom, hogy más lesz és megpróbálom, akkor a régi hibáim folyton visszahúznak.
Pl. régen ha szót emeltem a saját érdekemben vagy visszaütöttem (általános iskola) akkor rögtön öten szálltak rám, hogy hogy képzelem, milyen vagyok már és még én panaszkodom a tanároknak ha engem bántanak? Bezzeg ha tényleg engem bántottak vagy vertek, senki észre se vette. Már felnőtt vagyok, de úgy emlékszem rá mintha tegnap lett volna. Elkönyveltek gyengének és ebből nem volt kiút bárhogy próbáltam. Rosszul tanultam. Elkerültem egy szar középiskolába ahol csak melegedni lehetett. Megbántam. Igyekeztem ott jobban teljesíteni. Beküzdöttem magam egy egyetemre de labdába se rúgok a sok gimiből érkezett hallgató mellett. Az évfolyamtársaim már messze előre vannak, én a mostani elsősökkel hallgatom együtt az órákat és némelyik közülük is jobban érti a dolgokat mint én. Hiába szakadok meg, nagyon meglátszik, hogy négy év el lett pazarolva ezzel a középiskolával. Megint az van, hogy nem tudok kitörni, hogy végre én is elérjek valamit. Sosem értem el régen sem semmit semmilyen téren. A tanárok is gyenge láncszemként kezeltek, nem jártam versenyekre, kiközösített voltam, sosem volt társasági életem. Közös programok baráti társasággal. Sosem volt még pasim sem. Folyton szorongok és eszem és eszem és már nagyon csúnya vagyok. Ha az emberek között lenne természetes kiválasztódás akkor én már réges-rég kihullottam volna. Képtelen vagyok megállni a helyem. Nem csoda így hogy senki sem bízik bennem annyira hogy barátjaként kezeljen. Vagy párjaként.
Nem kell ennyire lenézned magad. Vagyis egy kis önkritika sosem árt, de biztosan nem úgy van, ahogy te azt látod. Először is, ha annyira rossz tanuló lennél, nem kerültél volna be egyetemre. Nincs igazam?:) De ha nem bírod, akkor halassz egy évet, próbálj felzárkózni, akár a középiskolás anyagból is, ha az segít. Én sem vagyok egy társasági lény, nem bírom egyszerűen a suli mellett, mert annyit zúdítanak ránk, hogy fél napokat csak a könyv felett ülök. Ilyen élettel mikor járnék el akárhova is? Én egyszerűen bulizni nem vágyok, mint a korombeliek. Pasim van, vele szeretek lenni, és inkább vele töltöm a szombat estéket kettesben, mint agyon iszom az agyamat. Viszont suli mellett vele sem találkozok. Szóval ilyen szempontból hasonlítunk, hiszen én nekem sincs baráti köröm, mivel nem járok el sehova. És nem bánom. Ez van, majd lesz jobb is, ha kikerülök innen, és akárki akármit mond, nem hiszem, hogy a munkahely mellett nem lesz több szabadság.
Szóval én tényleg azt tudom neked javasolni, hogyha ennyire nem bírod a sulit, kár folytatni. Én is újra akarok majd érettségizni, mert egy-két tantárgyat érzem, hogy nagyon el fogok baltázni, + nyelvvizsgám sincs még. Így persze, hogy nem vesznek majd fel oda, ahova szeretném. Szóval ha így lesz, maradok egy évet itthon, és behozom a lemaradást.
Az evés pedig nem megoldás, próbálj leszokni róla, főleg a nassolásokról. Nézz ki diétás étrendeket, járj el edzeni, hiszen ott is megismerkedhetsz másokkal:)
Szerintem viszont nem megoldás, hogy otthagyod a sulit.
Csak abba gondolj bele, hogy mennyire erős is vagy, amiért ott vagy azok között, akik előnnyel indultak. Te hátránnyal indultál, de mégis megcsináltad, bekerültél, és kitartasz. Nem vagy életképtelen, csak te hiszed ezt magadról, mert mások ezt mondták rólad, és az ő véleményüket többre tartod mint a sajátod, pedig ez nem helyes.
Szerintem ezt a sulit végig kell csinálnod, már csak azért is, hogy ha most nem is sikerül, évek múlva érezhesd azt, hogy igenis vagy valaki, mert megcsináltad!
Viszont azt is észrevettem a leírásodban, hogy a kudarcaidat visszavetíted az általános iskolai osztálytársaidra, és őket kiáltod ki bűnbaknak. Ne felejtsd el, hogy a gyerekek szörnyen kegyetlenek tudnak lenni, és lehet (sőt, biztos), hogy ha ma, felnőtt fejjel tudnák, milyen törést okoztak benned, bánnák, hogy ezt csinálták. Nem tudom, hogy a szüleiddel milyen a kapcsolatod, lehet, hogy az is tehet arról, hogy ennyire lenézed magad. De ezt nem szabad.
A másik, hogy keress valamit, ami örömet okoz. Egy hobbit... Például, látom, hogy szépen fogalmazol, nem próbálkoztál még az írással? Vannak oldalak, ahová feltöltheted az irományaidat, és sokan véleményezik, hidd el, biztos vagyok benne, hogy adna egy kis önbizalmat.:) De akármilyen más hobbi is lehetne, az a lényeg, hogy legyen valami, amit szeretsz csinálni, és örömet okoz, ki tudsz kapcsolni közben.
Az utolsó, amit direkt a végére akartam írni, hogy szerintem fel kellene keresned egy szakembert. Egyértelműen depressziós vagy szerintem, és ezen tudnak segíteni, hidd el. Volt hasonló időszakom nekem is, egy utolsó féregnek éreztem magam, az öngyilkosság szélén álltam, de a szüleim szerencsére időben észbe kaptak, elvittek orvoshoz, és alig több mint fél év alatt helyrejöttem, azóta is jóban vagyok magammal. Hidd el, nem szégyen, ha valaki gyógyszert szed, én életem egyik legjobb döntésének tartom, mert félek, ha akkor nem lépnek közbe a szüleim, ma már nem írogatnék itt.:) Felnőtt ember vagy, elmehetsz orvoshoz, senkinek nem kell tudnia róla.
Ha esetleg van még kedved beszélgetni, én szívesen "csevegek" veled.:) Remélem, sikerül kilépned az ördögi körödből!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!