Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy oldjam meg ezt a már-már...

Hogy oldjam meg ezt a már-már kóros halogatási kényszert?

Figyelt kérdés

Szóval, az eset a következő: alapjáraton nagyon jó aggyal rendelkezek, és jó a munkabírásom, de már egy ideje olyannyira alulmotivált vagyok, hogy iszonyúan nyögvenyelősen kezdek neki bárminek is. Jelenleg az a helyzet, hogy két igen hosszú esszét (2000 szó) kellene megírnom január elejéig, amik közül mindkettő kiterjedt kutatómunkát, összeszedettséget, jó megszerkesztettséget kívánna, és egyikbe se kezdtem bele még. Helyette úgy néz ki a napom, hogy már reggel elhatározom, hogy elkezdem, de amikor rágondolok, mennyire baromi sok munka lesz vele, mennyire hidegzuhanyként fog érni annak a felfogása, hogy ezzel mennyit kell dolgoznom, milyen félelmetes lesz erre rádöbbennem, akkor egyszerűen inkább elkezdek netezni, halogatom percről-percre, és mindig el akarom kezdeni, de a gyakorlatban képtelen vagyok és egész napjaim mennek el úgy, hogy semmit nem csináltam.

A problémám az, hogy

-nem érdekel a téma

-valószínűleg nem lesz túl fényes, lévén, hogy az előző se volt az, pedig arra több időm volt, jobban is érdekelt és egyszerűbb is volt a téma, tehát már előre félek a kudarcélménytől

-mint írtam, félek szembenézni a valósággal, hogy mennyi munka áll még előttem

-igazából még abban sem vagyok biztos, hogy ezt a szakot akarom csinálni, ahova járok.

Ráadásul külföldön töltjük a karácsonyt, és úgy érzem, elrontották ezekkel a feladatokkal a pihenésemet, amit egy izgalmas külföldi országban tölthetnék, a családommal. Ha viszont elhatározom, hogy pár napig pihenek, az se működik, mert a szorongásom nagyon is megmarad, hisz pontosan tudom, mennyire értékes az idő, amit fecsérelek, és mivel kéne töltenem. Ha viszont ezzel töltöm, akkor meg semmi időm nem marad, hogy élvezzem a szünetet. Ennek az eredménye egy olyan erős szorongás és állandó agyalás, hogy már lassan teljesen becsavarodok...

2012. dec. 23. 14:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy amíg depis valaki, mindent másképpen lát és annak megfelelően (nem) is érdekli más.

Hogyan próbálsz kilábalni a depresszióból?

2012. dec. 29. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!