Hogy oldjam meg ezt a már-már kóros halogatási kényszert?
Szóval, az eset a következő: alapjáraton nagyon jó aggyal rendelkezek, és jó a munkabírásom, de már egy ideje olyannyira alulmotivált vagyok, hogy iszonyúan nyögvenyelősen kezdek neki bárminek is. Jelenleg az a helyzet, hogy két igen hosszú esszét (2000 szó) kellene megírnom január elejéig, amik közül mindkettő kiterjedt kutatómunkát, összeszedettséget, jó megszerkesztettséget kívánna, és egyikbe se kezdtem bele még. Helyette úgy néz ki a napom, hogy már reggel elhatározom, hogy elkezdem, de amikor rágondolok, mennyire baromi sok munka lesz vele, mennyire hidegzuhanyként fog érni annak a felfogása, hogy ezzel mennyit kell dolgoznom, milyen félelmetes lesz erre rádöbbennem, akkor egyszerűen inkább elkezdek netezni, halogatom percről-percre, és mindig el akarom kezdeni, de a gyakorlatban képtelen vagyok és egész napjaim mennek el úgy, hogy semmit nem csináltam.
A problémám az, hogy
-nem érdekel a téma
-valószínűleg nem lesz túl fényes, lévén, hogy az előző se volt az, pedig arra több időm volt, jobban is érdekelt és egyszerűbb is volt a téma, tehát már előre félek a kudarcélménytől
-mint írtam, félek szembenézni a valósággal, hogy mennyi munka áll még előttem
-igazából még abban sem vagyok biztos, hogy ezt a szakot akarom csinálni, ahova járok.
Ráadásul külföldön töltjük a karácsonyt, és úgy érzem, elrontották ezekkel a feladatokkal a pihenésemet, amit egy izgalmas külföldi országban tölthetnék, a családommal. Ha viszont elhatározom, hogy pár napig pihenek, az se működik, mert a szorongásom nagyon is megmarad, hisz pontosan tudom, mennyire értékes az idő, amit fecsérelek, és mivel kéne töltenem. Ha viszont ezzel töltöm, akkor meg semmi időm nem marad, hogy élvezzem a szünetet. Ennek az eredménye egy olyan erős szorongás és állandó agyalás, hogy már lassan teljesen becsavarodok...
Az tény, hogy amíg depis valaki, mindent másképpen lát és annak megfelelően (nem) is érdekli más.
Hogyan próbálsz kilábalni a depresszióból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!