Hogyan győzzem le ezt a "mindent egyszerre és azonnal akarok" belső "kényszert"?
Amikor egy időben több lehetőségem van: pl. van két, három, vagy több könyv, amit el akarok olvasni, akkor vagy belekezdek, belekapok mindegyikbe, de végül egyikkel sem végzek, vagy már el sem kezdem egyiket sem, mert nem tudok választani.
Az nem igaz, hogy nem érdekel egyik sem eléggé.
Azt figyeltem meg, hogy amikor választanom kell (legyen az könyv, házi munka, szórakozás...bármi), akkor az az érzésem, hogy egy valami kiválasztásával "kirekesztem" a többi lehetőségét, és ezáltal olyan, mintha "lemaradnék" róla.
Hiába osztom be, hogy mikor melyikkel foglalkozzak éppen, ez a belső érzés, hogy lemaradok valamiről, ott van.
Ezen a problémán csak te tudsz segíteni. Önmagadat kell fegyelmezni. Aki sokat akar markolni, végül nem lesz semmije.
Csak lépésről lépésre lehet haladni. Bizony az embernek önmagát legyőzni a legnehezebb. Próbáld meg. Hogy bizonytalan vagy, melyikkel kezd, azt hessegesd el. Fogj egy könyvet és járj a végére. Ha most nem tanulsz meg fegyelmezetten hozzáállni dolgokhoz, később kardinális problémává nő.
4. válaszoló részletesebben kifejtette a kérdésemet!
Nálam is ez van, csak a kérdésben az éppen aktuális pontokat említettem meg.
Nálam még nincs változás... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!