Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Közületek van olyan, aki...

Közületek van olyan, aki komoly önbizalomhiányban szenvedett, és szorongott különböző szociális szituációkban? És a lényeg: hogy most már szinte teljesen megváltozott?

Figyelt kérdés

Szorongott, de sokszor nem is tudatosan, különböző szociális szituációkban. Nagyon hallgatag volt, nem sokat beszélt, kisebbségi érzése volt, mindig meg akart felelni a környezetének, félős és szégyenlős volt, néha még remegett is a keze emiatt...

És megváltozott: tehát már laza, van önbizalma, beszédes, könnyed, és bármiféle szociális helyzet olyan neki, mint meginni egy pohár vizet. Vagyis már teljesen önmaga, megváltozott az élete, és boldog?

Van itt ilyen ember? :) Mert ezek a dolgok nem természetes dolgok, és leküzdhető mentális problémákról van szó.

Azért, mert én ilyen szorongós ember voltam, és most tartok 100-as skálán kb. 67-nél, ahol a 100 a teljes lazaság és önmagam, a 0 pedig s szörnyű másik véglet.

Szóval van valaki, aki - ha nem is teljesen - de már nagyon-nagyon megváltozott? Aki már közelít a 100-hoz? Ha nincs is ott, de csodálatosan, könnyfakasztóan közel van? :))) Mert ha van, az sokat segítene! :) És akkor adhatna pár ötletet is, hátha tud újat mondani. :)

2009. aug. 24. 00:11
1 2
 1/17 anonim válasza:
Én még 0-n vavyok. Nem is lesz több soha...
2009. aug. 24. 00:39
 2/17 anonim ***** válasza:

Szija.

én produkálom a leírt tüneteket, de azt hiszem, egyre mélyebbre süllyedek. :/

2009. aug. 24. 00:40
 3/17 anonim ***** válasza:
Nekem sikerült. Úgy kb 90-en vagyok. :)
2009. aug. 24. 00:51
 4/17 A kérdező kommentje:

Először is: köszi, hogy ilyenkor is írtok, örülök nektek! :)

Első: Nagyon sajnálom, együtt érzek, de igenis lehet több, és lehet jobb is!!! Most én kérdeztem, ezért nem írok regényt ide, de írhatsz nekem emailt, aztán társalgunk erről. Én anno nem 0-ról indultam, hanem úgy 10-ről. Az se jó. Óvodában összesen 3 szót szóltam, és most nem túlzok!

Második: neked ugyanazt mondom, mint az elsőnek! Ne add fel kérlek, mert van kiút! Akármikor, akárhogyan, akármennyi időbe és küzdelembe telik. Írj mailt, ha gondolod! :)

Harmadik: 90-en? Ez fantasztikus! :) Gratulálok hozzá! És hol voltál eleve, hányason? Jók ezek a számok, nekem segítenek megítélni a helyzetet. És hogyan jutottál el idáig, mik voltak a legfontosabb dolgok, amik segítettek? :) Köszi a segítséget!

2009. aug. 24. 01:30
 5/17 anonim ***** válasza:
Én ahogy egyre idősebb leszek úgy fejlődik az önbizalmam is.
2009. aug. 24. 08:49
 6/17 anonim ***** válasza:

3. vagyok

Én oviban, és általános alsó tagozatába nem szóltam szinte semmit. Majd kezdtem megnyílni, mára én lettem a nagydumás csaj :) Főleg a srácok miatt szereztem vissza az önbizalmam. Nem vagyok vékony, sőt, nagyon is kövér vagyok, és most ne túlzok. De annyi srác bókolt nekem, és annyian odajöttek hozzám ismerkedni, hogy totál helyreállt az önbizalmam :) Most boldog vagyok, mert van párom, és úgy néz ki, helyrejött az életem is. :)

Sok sikert nektek!

2009. aug. 24. 10:49
 7/17 A kérdező kommentje:

4. válaszoló: Ez velem is hasonlóan van, bár én tudatosan küzdök magamért, hogy úgy mondjam... :)

3. válaszoló: Iszonyat jó érzés, hogy vannak ilyenek, mint én, és hogy van, akinek sikerült megváltoznia. :) Hasonlóan kezdtem én is, és nagyon megnyíltam, de még nem vagyok nagydumás. :) Amúgy 17 éves fiú vagyok, talán még nem említettem. Azt nem tudhatom, mennyire vagy kövér, de szerintem jól is nézel ki és jófej is vagy, ha már bírnak a srácok. :)) Régen én is kövér voltam, azóta lefogytam majdnem teljesen, és megerősödtem, ami segített az önbizalmamon is.

Mondjuk rám nem ragadtak a csajok, úgyhogy nőtt meg olyan szinten az önbizalmam, de neked még egyszer grat, akkor is, ha magától történt minden, tök jó! :)

A párkapcsolat egyébként a legjobb gyógyszer az ilyen problémákra (persze nem úgy tekintek rá, mint eszközre :)

Mondjuk ha csajokról beszélünk, nekem volt egy rossz tapasztalatom, ami inkább csökkentett az önbizalmamon, de pont ez az esemény indított el felfelé... Aminek nagyon örülök! :)

Szerintem mindenkinek sikerülhet, így vagy úgy, csak valakinek hosszabb idő és több kitartás kell, valakinek meg szinte magától megy, de mindenképpen LEHETSÉGES. :)))

2009. aug. 24. 12:08
 8/17 A kérdező kommentje:

Elírtam, javítom:

"Mondjuk rám nem ragadtak a csajok, úgyhogy nőtt meg olyan szinten az önbizalmam" - ... úgyhogy NEM nőtt meg olyan szinten az önbizalmam

2009. aug. 24. 12:10
 9/17 anonim ***** válasza:

3. vagyok újra

Én pedig 14 éves lány vagy :) Sok sikert Neked! :) Szorítok érted!

2009. aug. 24. 12:19
 10/17 anonim ***** válasza:
Azt hiszem nekem sikerült 180 fokos fordulatot vennem. Hogy hogyan? A párom egy kicsit félrekacsintott./hozzá kell tennem nekem is kisebbségi komplexusom volt, de nem kicsit/ Akkor megfogadtam hogy akkor most én jövök. Elkezdtem sminkelni magam, bulizni járni, öltözködni, és egyre jobban kezdtem érezni magam a bőrömben. Pozitív vissza jelzések is kellenek ám hozzá. Nekem sikerült. Remélem neked is fog:)
2009. aug. 24. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!