Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Foglalkoztat az öngyilkosság,...

Foglalkoztat az öngyilkosság, nyomasztó. Le kellett írnom. Tanácsoltok valamit?

Figyelt kérdés
2012. dec. 22. 11:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Semmilyen problémára nem megoldás, hogy eldobod magadtól az életet. Az öngyilkosság kérdése sokakat foglalkoztat - mint ahogyan előttem is írták -, tehát ezzel nem vagy egyedül. Ráadásul ez az ünnepek környékén sokakban fel is erősödik - ez pedig sajnos statisztika. (Remélem te nem vagy benne...) A kérdés az, te mennyire engeded, hogy a gondolataidban maradjon.

Sejtem, hogy sokan ezt a megoldást is lehurrogják, de mi van, ha mégis létezik egy Isten (aminek az esélye sokkal nagyobb, mint azt sokan gondolják), és mi van, ha a Bibliában leírtak mégis igazak? Akkor létezik egy túlvilág, ahol viszont nem igazán fogadják jónéven sem azt, hogy nem hittél benne, sem azt, hogy eldobtál magadtól egy ajándékot (az élet maga az) és "hívás nélkül érkeztél".

2012. dec. 29. 08:51
 12/22 anonim ***** válasza:
jaa, olvass a pokolról pár könyvet, egyből elmegy a kedved a haláltól. én is csak ezért nem ölöm meg magam, mert valahol tudom hogy van pokol.
2012. dec. 29. 09:17
 13/22 anonim válasza:
Szerintem, ha már felmérted azt, hogy amit teszel, az egész familiádra kiterjedően példa lesz a nehéz helyzetek megoldására, gyermekeid, testvéreid gyermekei, és azok gyermekei is emlékezni fognak rá, hogy Te hogyan oldottad meg a problémádat. Szóval, ha felvállaltad a példa adásnak ezt a formáját is, akkor rajta, ne gondolkozz tovább, tedd meg!!!
2012. dec. 29. 10:42
 14/22 anonim válasza:

Ha már az öngyilkosságról gondolkodsz, akkor te sokkal jobb helyzetben vagy, mint mások. Mások még ragaszkodnak dolgokhoz, félnek, hogy elveszítenek valamit. Ha te ezen már túl vagy, akkor nincs mit veszítened, bármit megtehetsz, bármit kihozhatsz az életedből, megvalósíthatod az álmaid, tapasztalhatsz, fejlődhetsz, egyre bölcsebbé válhatsz. És közben nem kell gondolkodj az öngyilkosságon, mert szerencsére mindenkinek eljön a halála órája, teljesen automatikusan, tehát ezért a kisujjadat sem kell mozdítanod.

Tehát én azt javaslom, hogy tűzzél ki magadnak valami nagy célt és dolgozz azért. Fogd fel úgy, mint egy jó felbontású játékot, ahol csak nyerhetsz. :)

2012. dec. 30. 18:10
 15/22 A Piri válasza:

Szerintem először is keress egy embert magad körül, akinek mindent, őszintén elmondhatsz, akire bármikor számíthatsz, és oszd meg vele a problémáidat, gondolataidat. Remélem, van ilyen, és hidd el, sokat jelent, ha ki tudod beszélni magadból! Másrészt lehet, hogy biológiai alapja is van a dolognak, szorongást, depressziót okozhat stressz, rossz életmód, vitaminhiány, hormonális zavarok, stb. Ezért érdemes orvost, pszichológust/pszichiátert is fölkeresni. Nem feltétlenül fog agyontömni gyógyszerekkel, de kívülálló szakértőként lehet, hogy jobban látja a megoldást. De az is lehet, hogy az ilyen gondolatok bizonyos idegrendszeri anyagok hiánya miatt van, és egy "könnyebb" antidepresszánssal+terápiával orvosolható a dolog.

Házilag meg érdemes sokat mozogni, sportolni, keresni a baráti társaságokat, jó könyveket olvasni, zenét hallgatni, csinálni azt, amit élvezel, ami eltereli a gondolataidat (én anno rengeteget kézimunkáztam). Próbálkozhatsz étrendkiegészítőkkel (pl. magnézium, gyógynövények), relaxációs technikákkal is.

Ja, és nézz körül, mindig van, aki szarabb helyzetben van nálad!

Remélem, tudtam segíteni.

2012. dec. 30. 22:48
 16/22 anonim válasza:
Nem tudom, hogy hiszel-e Istenben vagy nem, de bármelyik is a válasz én azt tanácsolom, hogy imádkozz. Én sem hittem létezésében, de amikor nagyon féltem, vagyis inkább rettegtem, mégis hozzá imádkoztam és Ő megmutatta, hogy létezik ezért nem kell félnem. Elmehetnél templomba is, ahogy már az egyik válaszoló tanácsolta.
2013. jan. 1. 17:28
 17/22 anonim ***** válasza:
Bakker, de hol a kérdező???????
2013. jan. 2. 11:02
 18/22 -pandy- válasza:

Én ismertem olyat akit valószínűleg foglalkoztatott..de már csak akkor tudtunk róla amikor felhúzta magát..

Ezzel mindent elárultam.

2013. jan. 3. 10:53
 19/22 anonim ***** válasza:
Igen, te BETEG vagy és fordulj orvoshoz.
2013. jan. 10. 08:12
 20/22 anonim ***** válasza:
Mi a problémáid forrása?
2013. febr. 20. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!