Irigység, depresszió mi van velem?
szóval az szokott lenni hogy olvasok valami amcsi világsztárról aki kb 8 évesen kezdte az éneklést/színészkedést akármit és tök irigy leszek rá látom milyen király az élete meg minden, és én is ezt akarom, csak éppen tudom hogy esélyesebb hogy 2X ugyan azzal a számmal nyerem meg a lottót mint hogy nekem is olyan életem legyen.... és ettől tök szarúl érzem magam és mindenben demotivál: tanulás, sport, stb mi a faxt csináljak?? kur.va szar érzés
16/F
Emlékszel, A dzsungel könyvében Ká hogyan próbálta hipnotizálni Mauglit és Bagirát?
Na, most képzeld el, hogy Ká a média, a bulvár, Te meg vagy Maugli, vagy Bagira, és hagytad magad.
Lehet őket irigyelni, sőt, így le is lehet élni egy életet, irigykedve. De megjegyzem, a hatmilliárd-kétszáz emberből hatmilliárdnyian nem úgy élnek, hanem úgy, mint Te.
Szállj le vissza a Földre, a saját érdekedben.
Az arányokat nézd, sajna nem tartottam népszámlálást így hirtelenjében.. :D
Azt találd meg, aki te vagy, ne más akarj lenni, ne akard más életét élni. Tudok ilyet a környezetemben, soha nem nyugszik, és képtelen boldognak lenni.
Igen, cunci, és azért leszel tényleg boldogtalan, mert amit az előbb leírtál, te tényleg el is hiszed.
Nem csak úgy lehet boldognak lenni. Akkor minék élnénk sok milliárdnyian. ???
Miért hiszed azt, hogy ők feltétlenül boldogok? Lehet, hogy azok, de nem amiatt, mert valamiben ennyire kitűntek, hanem mert jól kezelik a problémákat, helyesen és hatékonyan küzdenek meg a kihívásokkal és ettől lehet valakinek boldog élete. Ha ezt nem sajátítja el, akkor élhet bármilyen luxuskörülmények között, lehet bármekkora sztár, még ha nem is azonnal, de az élete könnyen rosszabbra fordulhat. Nem az a fontos, hogy hol élsz és mekkora sztár vagy, hanem az a fontos, hogy hogyan élsz és mennyire fogadod el önmagadat.
Megjegyzem a zsenigyerekek, akik valamiben kis korukban kitűntek és egész kamaszkorukban azt csinálták állandóan, többnyire huszonévesen kiégnek. Aki nem, annak is hiányozni fog az életéből az igazi gyermek és kamaszkor, habár tény hogy ettől még megtalálhatja a boldogságot. De többnyire inkább lelki válságokba kerülnek, kétségbeesetten keresik önmagukat, elszakítva magukat kicsit attól, amitől kitűntek a kortársak közül. Új dolgokkal próbálkoznak. Legalábbis sokan vannak ezzel így, de persze kivételek akadnak. Ők viszont valószínűleg olyan személyiségűek és neveltetésűek, hogy már egészen fiatalon is jól kezelték a problémákat és ez később is így maradt, továbbá kellő céltudatossággal rendelkeznek.
De ha még Afrikában is vannak boldog emberek (értem ezalatt az abszolút elmaradottabb részeket) akkor ne mond, hogy te itt nem lehetsz boldog. Lehetsz. Ez nem a pénzen, a sztárságon vagy azon múlik, hogy valamiben te legyél a legeslegjobb. Tanuld meg elfogadni önmagad és legyél jó problémamegoldó. Nálad főleg az elsővel lehet gond, de ez kamaszkorban gyakori. Még később is.
Két év útán sem tudtam mit kezdeni a gondolattal hogy nem jó helyre születtem.
Nem akarok híres vagy gazdag lenni, csak egy másfajta életet/gyerekkort, de ezzel már késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!