Depressziós a párom, hogyan tudnék neki segíteni?
Szeretettel és azzal hogy támogatod mindenben.
Tarts körülötte rendet és tisztaságot, kísérd el orvoshoz, napközben amikor nem vagytok együtt, akkor is tarts vele kapcsolatot, telefonálj neki gyakrabban.
Ne tekints úgy a tüneteire mintha alaptalan hülyeségek lennének, ő is tudja.
Próbáld rávenni hogy mozogjatok együtt, séta, kocogás, ilyesmi.
A depresszió többnyire egy életre szól. Lehetnek jobb és rosszabb időszakok (gyógyszer és kezelés mellett sajnos ugyanúgy), de összességében az egyik LEGHÁLÁTLANABB szerep egy depressziós ember párjának lenni. A 'hogyan tudnék neki segíteni' kérdéseden érdemes elgondolkodnod, szerintem rossz kiindulási pont. Egy párkapcsolat tényleg erről szól? Orvos-beteg kapcsolat, ráadásul orvosi diploma és gyakorlat nélkül az orvostudomány legingoványosabb és legkevésbé sikeres területén?
Ami a legfontosabb, hogy iszonyú nagy a sérülésveszély, mert hiányzol ebből a kérdésből Te. Te tudsz boldog lenni, ha a másik melletted és sokszor Tőled függetlenül boldogtalan? Mit kapsz Te ettől a kapcsolattól? El tudod fogadni, hogy ilyen és nem akar vagy nem tud változni? Hosszútávon nem fog Téged teljesen felőrölni?
Sok hasonló témában olvasott hozzászóló beszél a feltétlen szeretetről, és hogy ki kell tartani és segíteni, mert ez az igazi szeretet. Nem tudom, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy minél inkább szeretsz egy ilyen embert, annál elviselehetetlenebb látni, hogy szenved. Valószínű a hozzászólók abból indulnak ki, hogy ő meg tudnák gyógyítani, esetleg azt is hiszik, hogy meggyógyítottak valakit (annak a valakinek bizonyára nem depressziója volt, vagy csak ideigleges volt a javulás).
A depressziós embernek teljesen máshogy van huzalozva az agya. Az előző hozzászóló válasza, miszerint tarts vele szorosabb kapcsolatot, hívd fel gyakrabban például a visszájára tud elsülni, akármilyen szeretettel és törődéssel teszed, mert a depressziós ember a rossz időszakában leginkább egyedül akar lenni. Abból indul ki ilyenkor a nem depressziós ember, hogy Ő hogyan működik, hogy ha rossz kedve, akkor vigasztalásra vágyik, ha bajban érzi magát, akkor segítséget szeretne kapni. Ha tényleg depressziós a párod, akkor ő nem így működik. Amit Te törődésnek gondolsz, azt ő nagy valószínűséggel zaklatásnak és nyaggatásnak vesz, stb., és könnyen ellened fordulhat.
De azt már neked kell eldönteni, hogy ez egy olyan élet, amit élni szeretnél, és akár hogy így szeretnéd-e leélni az egész életed. Összességében én úgy látom, hogy a depressziós embert kezelni bár meg lehet tanulni, de nem érdemes, hacsak nem vagy egy született mártír, aki csak másokért tud és akar élni, és a szenvedést nemesebb dolognak tartod, mint a boldogságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!