Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék kevésbé maximalist...

Hogy tudnék kevésbé maximalista lenni?

Figyelt kérdés

maximalista vagyok, csak az a gond, h nem "egészséges-szint"ű... ez abban nyilvánul meg, h teljesen magam alatt vagyok, ha "veszítek", és ez alatt bármit értek, ha roszz lett a zh-m, kikapok vmi kockajátékban teljesen lelombozódok, kb. sírni lenne kedvem, azért, mert úgy érzem, h b*lfaz vagyok, azért nem sikerült az adott dolog jól, mert béna, semmire nem vagyok jó

illetve általánosan is kb. rossz a hangulatom, mert tudom, h sose lehetek semmiben a legjobb

azt szeretném elérni, h megelégedjek azzal, amit el tudok elérni, ne legyenek ilyen irreális standardjaim :( 19

2012. dec. 19. 00:19
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nos valahol én is hasonló vagyok, de régen rosszabb volt e helyzet.valamennyire már el tudom engedni a tökéletességet.

Nálam az a baj, hogy ami számomra nem tökéletes, az nem jó, ezek azok a dolgok, amiket én csinálok festek/rajzolok. Sokszor túlvállalom magam, és nem érzem, hogy nem bírom megcsinálni, megígérem, de mégsem lesz kész, mert közben rájövök, hogy ez túl sok nekem, és akkor csalódást okozok másoknak. A határidő a hálom, nem bírom betartani.

Sok téren hátrány ha maximalista az ember mert valamit vagy 120 %-osan csinálok, vagy sz@rok bele, ez a két véglet van. Már kicsit jobb a helyzet, de engem is az motivál a legjobban, ha van versenytárs, bármiről is legyen szó, akit le lehet győzni.Ha nem sikerül legyőzni, akkor újabb lendületet ad,hogy majd legközelebb úgy is, Ha sikerül legyőzni, akkor a dicséret miatt jó. Viszont egyedül eléggé el vagyok veszve, ha nincsen "miért" csinálni, alkotni :(

2012. dec. 19. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!