Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a szociális fóbia leküzdésé...

Mi a szociális fóbia leküzdésének a titka?

Figyelt kérdés

2012. dec. 12. 18:55
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
TAPLALKOZASHARCMUVES vissza utasítom a taichidat,és ne kritizáld a pszichológusokat,orvosokat,sem pedig a gyógyszerészt és a munkáját!köszönöm
2012. dec. 18. 11:36
 22/30 anonim ***** válasza:

Ne légy gyerekes. Tulajdonképpen nem kell elfogadnod semmit, csak csinálnod amíg meg nem gyógyulsz.

Akár a Taichit, akár az új orvosod kezelését. És kritikával élek, amikor évek alatt egy fiatalon nem tud segíteni az orvosa, még szép hogy kritizálom, ez természetes. Az ellenérzésem a pszichiátriával szemben sem alaptalan, mint írtam rengeteg élet megy tönkre a gyógyszereik miatt.. holott.. áh bőven lehetne más megoldások közül választani.

De ugye okosan gondolkodó embereknek kell a bogyó amit bevehetnek, meg 3 éven át javulás, eredmény nélkül is ugyan ahhoz az orvoshoz járnak.. Alternatív megoldásokat pedig miért is próbálnánk ki, majd tájcsízom én helyetted, nehogy nekem is fóbiáim legyenek.

Azért annyi szívességet tehetsz magadnak, hogy eszel halat, omega3 zsírsavat. Sok mentális problémán ez is segít, illetve a problémákat az omega3 hiány váltja ki.

2012. dec. 18. 13:00
 23/30 anonim ***** válasza:

"TaplalkozasHarcmuves válasza:

Mert? A pszichiátereket már orvosszámba veszik? "

Te nagyon ButaHarcműves vagy. Lesír az írásaidról.

2012. dec. 18. 17:23
 24/30 anonim ***** válasza:

Nah, az OMEGA 3-ra való utalásodból rájöttem, hogy olvastad Szendi Gábor honlapját... Nem mondom, hogy hasztalan az OMEGA 3, de azt állíthatom, hogy csak magában nem segít komolyabb problémákon. Én is vettem jó minőségű OMEGA 3-at, amiből beszedtem napi 3-4 mg-t, és semmit nem javult az állapotom.

Ez is csak szcientológus humbug szerintem.

Azt is elhiszem, hogy a mozgás segít, nagyon sokat segít, de a kérdezőnek nem depressziója, hanem szociális fóbiája van... Nem mindegy azért.

2012. dec. 18. 22:42
 25/30 anonim ***** válasza:

Szcientológus WHAAT?

Ne higgyünk, hanem tudományosan közelítsünk meg egy kérdést. Nem 3-4 mg omega3-at ettél.

2012. dec. 18. 22:45
 26/30 dablarissza válasza:
Akkor, ha visszatérhetünk az eredeti kérdéshez, talán az lehet egy megoldás (mikor az embert már tényleg kezdi felőrölni ez a probléma), hogy "kikiabálja" a félelmeit, vagyis minél több embernek elmondja, így nem kell még attól is külön rettegnie, hogy észreveszik rajta. E mellet még nagyon fontos, hogy valamivel növeljük az önbizalmunkat, és akkor a tünetek is csökkenni fognak.
2013. febr. 12. 17:52
 27/30 anonim válasza:
Kedves Kérdező! A szociális fóbia a bipoláris depresszió kísérő tünete is lehet, ezért mindenképpen szakemberhez kellene fordulnod! Az interneten szerzett információk alapján nem fogod tudni megoldani a problémádat. Engem kb 8 éve bipolárissal diagnosztizáltak, súlyos fóbiáim voltak, elsősorban ugyanezek a tünetek amiket Te is leírtál! Nem mertem emberek közé menni, és ha ki kellett állnom szerepelni, szörnyű remegés jött rám. Ráadásul beszélni sem nagyon mertem minderről, mert nevetségesnek éreztem magam. Utólag kiderült mindez a bipoláris depresszió mellékhatása volt, és a terápia és gyógyszerezés segített. De persze évekig tartott mire megtaláltam azokat a szakembereket - magasan képzett pszichiátereket, akik segítettek és együtt tudtam működni velük. Szerintem kezdj el te is keresgélni, ne add fel és legyél türelmes! A szociális fóbiásoknak, pont mivel nehezen teremtenek kapcsolatokat, nehezen találják meg a segítséget problémájukra.
2013. ápr. 8. 15:03
 28/30 anonim ***** válasza:

Mit jelent az a név, hogy "TáplálkozásHarcműves" ?

Nem erőltetett valami ez? Ha nem, akkor hogyan műveskedsz, ha meg nem sértelek, mester?

2013. ápr. 8. 18:34
 29/30 anonim ***** válasza:
Mindig csak a magam módján. HM és táplálkozástudománnyal kapcsolatos témákhoz szólok hozzá leginkább, erre jó nicknév.
2013. ápr. 8. 19:37
 30/30 anonim ***** válasza:

Nyilván aki pedig a harcművészetekhez ért, annak rálátása van a különböző gyógyászati módszerekre is. Na a pszichés problémák gyógyszeres kezelése a legalacsonyabb szintű, utolsó rendű megoldás.

Ez a vélemény persze nem örvend nagy megbecsülésnek egy gyógyszerekre szoktatott társadalomban, legalábbis széles tömegeket tekintve nem lesz népszerű, de sebaj.

2013. ápr. 8. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!