Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a szociális fóbia leküzdésé...

Mi a szociális fóbia leküzdésének a titka?

Figyelt kérdés

2012. dec. 12. 18:55
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Válaszokat előre is köszönöm!
2012. dec. 12. 19:06
 2/30 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb, ha elmész orvoshoz vele. Mert minden betegség titkát sem tudhatod. Erre vannak a doktorok.
2012. dec. 12. 21:49
 3/30 anonim válasza:
Egyetértek az előző válaszolóval. Plusz: Nálam úgy sikerült leküzdeni, hogy szembesültem, és beláttam hogy ez így nem mehet tovább, mert nem élhetek a falak között. De ezt előbb be kell látni. Utána belülről jönnie kell a dolognak, hogy változtatni akarsz. Ehhez építeni kell az önbizalmat, és hinned kell abban, hogy aki vagy, az értékes ember, és hogy ki mersz állni magadért bármikor, bármilyen helyzetben. Ki mersz állni magadért minden élethelyzetben. Ehhez kell a belső indíttatás, hogy elkezd, kellenek barátok, és kell orvosi segítség... :)
2012. dec. 13. 11:46
 4/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon aranyosak vagytok várom a többit!
2012. dec. 13. 12:35
 5/30 anonim ***** válasza:
A 2. vagyok. Én az egyszerűbb útját választottam: elmentem az orvoshoz a bajommal, és ő segített. Az ember más betegségénél sem várja meg, amíg magától összeforr, begyógyul, kinő, mert esetleg sokkal rosszabbra fordul a dolog. A pszichés betegség is csak egy betegség, amit jó ha orvos kezel.
2012. dec. 13. 15:42
 6/30 A kérdező kommentje:
3 éve járok pszichológushoz hatása nulla.
2012. dec. 13. 19:22
 7/30 anonim válasza:
...és mindezeken kívül annyira összetett dolog a szocfóbia leküzdésének a témája. Mindennel összefügg, kezdve onnan, hogy pl. azért nem merünk emberek közé menni, vagy emberekkel nyíltan kommunikálni, mert félünk attól hogy meglátják hibáinkat és azután a szemükben kisebbek leszünk. Be kell lássuk azt, hogy minden ember követhet el, kisebb nagyobb hibákat, ez adja az élet színét, szépségét. Mert nem vagyunk tökéletesek, még akkor sem ha ezt nevelték szüleink belénk. Igenis követhetünk el hibákat, igenis felvállalhatjuk őket, igenis felelősséget KELL vállalnunk önmagunkért és azért amit teszünk. Mert ez együtt jár az élettel. Mert honnan is tudhatnánk hogy amit teszünk az egyetemesen mindenkinek jó, vagy rossz. Nem monitorozhatjuk folyamatosan a külvilágot, mert abba rohadtul bele lehet fáradni. Merj hibázni! Merd kipróbálni a dolgokat!
2012. dec. 14. 10:59
 8/30 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

3 éve járok pszichológushoz hatása nulla."

Pszichiáter nem is látott még?

2012. dec. 14. 18:37
 9/30 anonim ***** válasza:

Mert? A pszichiátereket már orvosszámba veszik?

Kérdező, miben nyilvánul meg a "problémád" ?

Nem tudom mondta-e a pszichológusod, de valószínűleg semmi bajod sincs, ennyi a gyógymód.

2012. dec. 17. 17:35
 10/30 anonim ***** válasza:

Eddig is orvos számba vették őket, mivel ők orvosi egyetemre járnak, elvégzik az általános orvostant és utána szakosodnak.

A pszichológusok pedig egyszerű bölcsészek, akik nem írhatnak fel gyógyszert, csak pszichoterápiát alkalmazhatnak.

Kérdező:

A szociális fóbia nálad milyen tünetekben nyilvánul meg?

2012. dec. 17. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!