Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt valaki aki retteg a...

Van itt valaki aki retteg a fulladástól?

Figyelt kérdés
Pánikbetegségemből alakult ki, először emetofóbiának gondoltam, de rájöttem,hogy nem csak a hányástól félek, hanem,hogy félre nyelek, beakad a levegő stb... Most babát várok és elég sokat hányok sajnos, de eddig minden rendben ment, ma reggelig.. Szörnyű halálfélelmem lett, mert nem tudtam levegőt venni. Tényleg azt érzem, hogy ebbe bele lehet halni.. Tapasztalat valaki??

2012. dec. 4. 16:51
 1/1 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben próbáld meg kiköhögni, ami elakasztotta a levegőt, a tüdőben van mindig annyi tartalék. Egyébként meg lélegezz tudatosan, szabályosan, legalábbis törekedj erre. És próbálj nem gondolni a fuldoklásra, ha eszedbe jut, számolj hangosan hármasával, vagy ami segít. Gondolj arra, hogy fel akarod nevelni rendben a babádat, tűzd ki célul magad elé, hogy kíváncsi vagy az unokáid seregére. Orvoshoz jársz? Ad valamit? Szabad terhesen is szedni? Kell lenni valami csodaszernek, ami enyhíti a pánikbetegséget, legalábbis kellene... De a társaság is segít elvonni a figyelmet a káros gondolatoktól, beszélgess másokkal, még vásárlás közben is, nekem megy. Sok sikert, boldogságot!
2012. dec. 7. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!