Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az normális, hogy valaki...

Az normális, hogy valaki emiatt omlik össze lelkileg általánosban?

Figyelt kérdés

Kihívta magyartanár a kislányt az osztály elé, mert nem állt be a szája. Mondta neki, írja fel a táblára a "folyik " szó felszólító alakját.

Erre elkezdte írni, hogy: "follyon" tanár lehordta, röhögött az osztály. Utána "fojjon" még jobban röhögött mindenki. Végül a "fojlyon" -nál szakadt el a cérna, a tanár is sírva röhögött a nyomorékon.

Emiatt megállt a fejlődésben lelkileg, azóta beteges. Normális az ilyen érzékeny borderline-os ember szerintetek?

2012. nov. 23. 12:12
 1/6 A kérdező kommentje:
14 éves volt k.b
2012. nov. 23. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy egy negatív élmény bizony okozhat komoly lelki sebeket. Kérdés, hogy a lány mennyire érezte az egész szitúációt traumának. Mindenképp beszélni kell vele erről, és segíteni neki.

A gond akkor van ha zárkozottság, stressz, depresszió is van a dolog mögött. Egyébként meg remélem, hogy a szülők szóltak a tanárnak, hogy viselkedjen már a hivatásához méltóan és ne alázza meg a gyerekeket. Rég rossz ha a tanárnak ilyen módszerei vannak..

2012. nov. 23. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit most elérzékenyültem. Teljesen átéreztem azt, amit a kérdező írt. Engem is volt, hogy megaláztak. Igen, össze tud valaki omlani ez miatt.

Én is hasonló okok miatt vagyok ott ahol vagyok. Nem vagyok benne biztos, hogy a borderline megfelelő kifejezés erre.

2012. nov. 24. 00:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Valamikor ilyen idős koromban velem is történtek hasonló dolgok, két évig egy nagyon utálatos osztályba jártam. 3-4 évig meg akartam alázni őket, megverni, megnyomorítani, olyan szintű düh volt bennem... Aztán más embereket aláztam meg, másoknak szóltam vissza, akik szintén megérdemelték, és ez a düh valahogy most sokkal kisebb. Persze ha újra látnám őket biztosan csinálnék velük valamit, mert azért őket is utálom még.
2012. nov. 26. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:
most nem azért, de ezt én sem tudtam volna leírni! ez egy nagyon megalázó jelenet volt! Ebbe simán bele lehet roppanni. Szegény kislány!
2012. dec. 2. 09:07
 6/6 anonim ***** válasza:
na ja, ismerős, mert suliba engem is aláztak, főleg h folyamat a leggázabb osztályokat fogtam ki, kötözködtek, bántottak, anélkül h én 1 rossz mondatot szóltam volna hozzájuk!!! Most itt vok 24 évesen, állandóan sírok, stb, nem találok munkát is, mert félek h ott is az lesz h megaláznak, nem ismerik el a munkámat, stb!!!! de az a baj h leszázalékoltatni se tudom magamat mert nincs 3-4 év munkaviszonyom!!!!
2014. márc. 27. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!