Az normális, hogy valaki emiatt omlik össze lelkileg általánosban?
Kihívta magyartanár a kislányt az osztály elé, mert nem állt be a szája. Mondta neki, írja fel a táblára a "folyik " szó felszólító alakját.
Erre elkezdte írni, hogy: "follyon" tanár lehordta, röhögött az osztály. Utána "fojjon" még jobban röhögött mindenki. Végül a "fojlyon" -nál szakadt el a cérna, a tanár is sírva röhögött a nyomorékon.
Emiatt megállt a fejlődésben lelkileg, azóta beteges. Normális az ilyen érzékeny borderline-os ember szerintetek?
Egy egy negatív élmény bizony okozhat komoly lelki sebeket. Kérdés, hogy a lány mennyire érezte az egész szitúációt traumának. Mindenképp beszélni kell vele erről, és segíteni neki.
A gond akkor van ha zárkozottság, stressz, depresszió is van a dolog mögött. Egyébként meg remélem, hogy a szülők szóltak a tanárnak, hogy viselkedjen már a hivatásához méltóan és ne alázza meg a gyerekeket. Rég rossz ha a tanárnak ilyen módszerei vannak..
Egy kicsit most elérzékenyültem. Teljesen átéreztem azt, amit a kérdező írt. Engem is volt, hogy megaláztak. Igen, össze tud valaki omlani ez miatt.
Én is hasonló okok miatt vagyok ott ahol vagyok. Nem vagyok benne biztos, hogy a borderline megfelelő kifejezés erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!