Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez normális reakció, segíthet lelkileg?
Szia!
Szerintem normális!
Igaz, én nem szakítás után voltam, hanem haláleset után, de nekem is sokat segített, hogy itt volt a macskám, akiről gondoskodhattam és aki elterelte a figyelmem úgymond. Ő már nincs, de van most kutyám és Ő is sokat segít, nem érzem magam annyira egyedül.
Az állatok bizonyítottan gyógyító hatással vannak, ez nem kétség. Ezért használják őket terápiás célokra is.
Azonban figyelned kéne arra, hogyan szereted a kutyát! Nem biztos, hogy az a jó neki amit te gondolsz. Neki nem jó ha emberként, gyerekként kezeled. Ha kutyaként kezeled, tudományos megalapozottsággal, akkor kapja meg a legtöbbet tőled amit adhatsz.
Rövidtávon oké. De láttam, hogy mi történik hosszútávon.
Édesapám unokatestvére 50 éves. A legkisebb fia meghalt leukémiában. Egy héttel a halála előtt kapott egy kistestű kutyát a férjétől.
Szegény kutyus már nagyon beteg, de valahogy a fiát látja benne. Inkább nem eszik, hogy a kutyájának pedigrét vegyen, meg orvoshoz hordja, mert a kutyának fájdalmai vannak. Már kihullófélben van a szőre, foga sincs. Csak a kutyussal törődött, a másik két fia meggyűlölte, a férje pedig elhagyta.
Nemrég méhnyakrákot diagnosztizáltak a néninél, de nem vállalja a kezelést, mert akkor ki lesz az ő picurkájával.? Egy régi vízvezeték nélküli parasztházban él, már kikapcsolták nála az áramot. Mi pénzeljük, hogy ne haljon éhen.
Sokszor megyek hozzá, hogy takarítsak.
Az a baj,hogy emberi tulajdonságokkal ruháztad fel a kutyádat,és úgy is bánsz vele.Ez egyik kutyának sem jó.(csak mi emberek hisszük,hogy milyen jól érzi magát)
Vegyük az együtt alvást.
Akármennyire is szereted a kutyádat a kutya helye nem az ágyban van.Persze hogy elalszik ott a kutya ,mert kényelmes neki,és közel van a gazdi.De mit csinálsz ha újra lesz egy párod?? Akkor kit dobsz ki az ágyból? a párodat vagy kutyádat?Mert a kutya nem fogja érteni,hogy hirtelen miért került ki a területéről. A párod meg nem fogja eltűrni,hogy egy kutyával aludjon egy ágyban.Az ágy végében lévő pokrócon is közelben lenne a kutya.
Szeresd a kutyádat,de ne kezeld emberként,mert nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!