Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet könnyebben elaludni...

Platinateknős kérdése:

Hogy lehet könnyebben elaludni gyógyszer nélkül?

Figyelt kérdés
Olvastam hogy meg kell feszíteni az izmokat és utána elengedni utána végiggondolni a napot de ez nem jött be ugyhogy ne írjátok.

2012. nov. 21. 07:00
 1/10 Szelket válasza:

szia!

szerintem pont az ellenkezője.

2012. nov. 21. 07:12
 2/10 A kérdező kommentje:
hogy érted hogy az ellenkezője?! Végiggondolni a napot aztán ellazulni utána meg megfeszíteni az izmokat vagy hogy?
2012. nov. 21. 07:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem az olvasással megy. Ha elkezdek olvasni nagyon eltudok álmosodni... szoktam éjszaka is ha felébredek folytatom a kis könyvemet és pillanatok alatt alszom.
2012. nov. 21. 07:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem attól függ mennyire vagyok fáradt. Ha fáradt vagyok akkor csak eldőlök, és már alszom is. Ha nem vagyok fáradt, akkor a tv-t szoktam nézni, egy idő után elalszom rajta. Bár én fent vagyok éjfélig minimum, és már 6-kor kelek, nem vagyok az a nagy alvós.

Legegyszerűbb ha nem gondolsz semmire, nem mozgatsz semmi izmot, csak fekszel ahogy kényelmes. Ha mozgatod az izmaid, attól mindent fogsz, csak elaludni nem.

2012. nov. 21. 08:08
 5/10 RhisiartK ***** válasza:
Én akkor alszok el könnyen ha fáradt vagyok. Ajánlani szokták a citromfű teát, mert nyugtató hatása van. De csak kicsit használ. Legalábbis nálam.
2012. nov. 21. 12:44
 6/10 Szelket válasza:

szia!

azt,hogy az ellenkezőjére gondoltam,mint amit írtál,úgy értem,hogy lazítsd el az izmaid,tisztítsd ki a fejedből a gondolatokat,egy valamire figyelj a levegővételedre.talán az segít.ne hagyd,hogy a gondolatok eltereljék a figyelmed.

AZ

2012. nov. 21. 13:29
 7/10 Szelket válasza:
bocsi csak azt akartam írni még,hogy az első voltam aki kérdésedre válaszolt.
2012. nov. 21. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Feküdj le, húnyd le a szemed, kezdj el számolni visszafelé 10-től, vagy 20-tól, vagy akármennyitől, és hogyha megnyugodtál, akkor szépen kezd el fejtetőtől talpadig elernyeszteni az izmaidat. Ha teljesen ellazultál, akkor képzelj el egy táblát, amire egy kört rajzolsz, és beleírod hogy 99. Szépen lassan töröld le körkörösen a számot, majd írd a 98-cat. és így tovább.

Szép lassan kell csinálni, úgy hogy minden részletére odafigyelsz a rajzolásnak és törlésnek. Agykontrollból van, ez kivételesen még működik is :)

2012. nov. 21. 22:42
 9/10 anonim ***** válasza:

hamóniában kell lenned önmagaddal (lekiismereteddel, esetleg isteneddel) Ha ez nincs meg, bármilyen rossz tüneted lehet.

Gondold, át, mit tettél aznap jót, mi nem sikerült, azt másnap tovább fogod próbálni

alvás előtt 2-3 órát mondanak, amikor nem jó enni, sportolni, serkentő számítógépes játékot játszani, stb.

folyamatosan vedd hallkabbra a tv-t, kisebbre a fényeket,

adj időt a megnyugváshoz.

2013. ápr. 25. 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:

amit még észrevettem. Ha egy nagy kieresztő levegőt fújok, akkor azzal "el is engedem" a dolgokat

(ilyenkor a kutya is fúj egyet, érti, hogy én is alszom, és ő is alszik)

2013. ápr. 25. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!