Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánik betegség lenne?

Pánik betegség lenne?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit tegyek vagy mit kéne tennem..!Ugyanis állandó halálfélelmeim vannak.Gondolkoztam azon ,hogy pánik betegség lehet-e, de a halálfélelmen kívűl semmi más erre utaló jelet nem tapasztaltam.Szerintem 17 évésen ez elég elkeserítő..:(nem akarok emiatt az állanód halálfélelmeim miatt egy lelkileg leamortizált felnőtt lenni:(..A családban sajnos apukámnak vannak ilyen gondja!Depressziós, xanaxot szed meg ehhez hasonlók.Tudom, hogy megvan rá a hajlamom, de én nem akarok ilyen lenni!Ez a halálfélelem álltalában este fele jönn rám..amikor már úgy sötétedik...és komolyan néha már olyanok is az eszembe juttnak, hogy vajon felkelek-e holnap..nem halok-e meg.Úgy érzem ezzel nem kéne tovább várnom..!Anyukámnak már beszéltem erről, de ő azt mondta hogy túl sok időm van ilyeneken agyalni..és , hogy foglaljam le magam..de nem megy:(Kérlek tanácsoljatok valamit!Köszönöm!
2009. aug. 14. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Erősen szorongó típus lehetsz. El kéne sajátítanod valamilyen autogén relaxációs gyakorlatot, amivel meg tudod magad nyugtatni, ha jönnek a nyomasztó gondolatok. Legjobb lenne, ha felkeresnél egy pszichológust, mert könnyen átmehet a dolog igazi pánikbetegségbe vagy depresszióba és az tényleg maga a pokol.
2009. aug. 14. 20:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez még nem pánikbetegség. Nekem ilyenem is volt még pár éve meg pánikbetegségem is. El tudom képzelni milyen. Nekem sikerült legyőzni a félelmeimet. Gondolkodj az agyaddal. Kezdj el magadban beszélgetni a félelmeidről. Nyugtast meg magad. Kezdj el észérveket felsorakoztatni: pl. Miért pont én ne kelnék fel holnap amikor évente esetleg néhány ember hal meg így fiatalon?

vagy. Van sok barátom, családom, Isten tuti nem akarja itt hogy meghaljak.

vagy pl. Mondj olyanokat magadnak hogy:

"De idióta vagyok, már megint olyanokra gondolok ami úgyse történik meg" És röhögd ki magadat!

2009. aug. 14. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Átérzem a problémád. Én 16 éves vagyok, és nálam is ez a helyzet, bár én inkább a betegségektől félek, de legtöbbször este jön elő. Most pl attól hogy napok óta bevillan egy idegesítő kép, lekopogom múlóban van de este bepánikolok, mi lesz ha megint eszembe jut?

A tanárom szerint ebben a korban sok fiatal átesik ezen a halálfélős korszakán, én magam is elég depressziós vagyok, ok nélkül, de a suliban ez nem látszik rajtam. Az a baj, úgy érzem nem nagyon ért meg engem senki, és ebből adódnak egyes félelmeim.

2009. aug. 14. 23:51
 4/7 Eninővér ***** válasza:
Hosszan tudnék erről írni, mert átestem rajta.Hiába tudtam, hogy nem lesz semmi bajom sötétben, rossz emlékek hatására majdnem minden este előjött, reggel elmúlt.Ajánlom Coué:Elméd gyógyító hatalma c könyvét.
2009. aug. 15. 00:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megfogadom a tanácsaitokat,és megpróbálom elterelni a gondolataimat vagy legalább bemagyarázni magamnak, h nem félek..de nem is tudom..félek h ez nem fog segíteni.Ha nem is foglalkozok majd vele, és nem gondolok ilyen dolgokra, akkor is mi van ha csak felületesen tünnek el a dolgok ...és egy idő után megint előjönnek..mert eddig csak ezt tapasztaltam:(

2009. aug. 15. 01:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pont ilyen problémám van már több mint 5 éve, mióta az egyik osztálytársamnak egy éjszaka leállt a szíve és meghalt. Eddig próbáltam vele nem foglalkozni (a szüleim hasonló véleményen vannak, mint a tieid), de pár hónapja gondolkodom rajta, hogy ha ennyi idő alatt magától nem múlt el, fel kellene keresnem egy pszichológust.

2009. nov. 2. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ha van kedved beszélgetni, adj valami elérhetőséget :)
2009. nov. 2. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!