Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudok megválni dolgoktól,...

Nem tudok megválni dolgoktól, hol kezdjem?

Figyelt kérdés

Van egy szoba és az tele van már holmikkal. Például elég szép mennyiségű ruhát halmoztam fel az évek alatt. Ezek többsége volt is rajtam már egy-két alkalommal, de általában bekerül a "stócba" egy nem használt ágyon. A napokban vettem észre hogy ez a stóc kicsit túlnőtt rajtam.

De mikor meg akarok válni valamitől megfogom, magamra próbálom és kész. Már látom hogy milyen klassz ruha és milyen remekül áll rajtam. Átrakom valahová máshová. Így egy két régebbi holmitól megszabadulok ugyan de a befolyó mennyiség mindig nagyobb mint a kifolyó.

Születésnap, karácsony...stb. Mindig gyűlik az új holmi és nem fogy a stócom.

De más. Már régóta erről az ágyról öltözködöm a szekrényeimhez nem könnyű hozzáférni. Ott áll benn egy halom kabát, öv, fürdőköpeny, kosztüm és más holmi amit nagyon régen nem használok, de ezekből se tudnék megválni egyiktől se. Van amelyikhez emlékek kötnek, van amelyik csak túl drága darab ahhoz hogy csak úgy kitegyem.

ÉS az igazi baj hogy észrevettem rengeteg más dolgot is gyűjtök. Karácsonyfadíszek (több mint hat fára elég most már legalább) más alkalmakra díszek. Üvegállatok. Könyvek. Üvegek.

A baj hogy egy egészséges határon már ez is túllépett. Mármint ezt a mennyiséget már nem tudom ízlésesen elrakni sehová. Minden be van állogatva valahová. Minden négyzetcentiméteren valami tárolva van.

Hogy tudok ennek véget vetni?

2012. nov. 15. 01:32
 1/3 anonim válasza:
100%
Hasonló a helyzet nálam is. A kidobás nyilván szóba sem jöhet az általad említett okok miatt. Két ötletet tudok mondani, az egyik, hogy konkrétan valakiknek válogatsz egy adaggal (szegény ismerős, családsegítő, cipősdoboz akciók stb.), így tudod hogy jó helyre kerülnek. A másik, hogy egy újabban divatos garázsvásáron, bolhapiacon, csere-bere klubban értékesíted a drágább holmikat.
2012. nov. 15. 02:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Te egy igazi gyűjtögető vagy, és ez már nem fog változni.

Ezen csak úgy lehet segíteni, ha megkérsz valakit hogy pakolja ki azt a szobát. És mondjuk előtte "megbeszéled magaddal" hogy 10 dolgot kiválaszthatsz a stócból, amit megtartasz. A többi pedig könyörtelenül megy.

És még ha adhatok egy tanácsot, semmiképp se dobjatok ki semmit, vannak emberek, akiknek jól jön! Szeretetszolgálatok, hajléktalanok, stb. És ha tudod hogy jó helyre megy, hogy valakik örülni fognak neki, akkor könnyebb is megválni tőle.

2012. nov. 15. 02:10
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
ismerős, én azt csináltam hogy ami már kicsi ill.tudom h soha nem fogom hordani, az mehet eladásra. ..hogy vmi haszon is legyen belőle. :) és igyekezz kevesebb dolgot vásárolni.
2012. nov. 15. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!