Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit jelent, hogy nem tudok...

Mit jelent, hogy nem tudok elviselni magamon esztétikai problémát, máson sem (lányon), sőt, undorodom dolgoktól? 24F

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent?! Azt, hogy rettentő nehéz és rossz életed lehet így. :D Mellesleg normális sem vagy. XD
2011. júl. 30. 19:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Maximalizmus. Túl nagy célokat tűzöl ki magad elé, túl sokat vársz el másoktól is.

Bizonyítási vágyból hogy megmutasd, hogy te érdemes vagy az abszolút tökéletesre, ergó te is a tökéletessel egyenrangú vagy. Ez általában egy tovább fejlődött kisebbségi komplexus. Ha pl. sokáig nem volt sikered, vagy visszautastíottak, így próbálod a lelki sebeket gyógyítani, helyretenni az egót.

Lehet bizonyítási vágyból is, pl. szülőknek, haveroknak. A szép barátnő napjainkban a siker szinbóluma, része az amerikai álomnak... ha emellé még 4 nyelvvizsgára, topmenedzser állásra, Harvard diplomára vágysz, akor valószínüleg van egy túl sokat elváró, lenéző szülőd akinek soha semmi és senki nem elég jó. Esetleg olyan haveri társaság, ahol mindenki bulizósabb/gazdagabb/sikeresebb mint te, és szeretnél kevésbé kilógni a sorból.

Lehet attól is, hogy fiatalvagy és tapasztalatlan. Pl. nem láttál elég természetes nőt, csupán retusált magazinokat, plasztikázott embereket, megfelő szögből felvett videókat... Emiatt ezekhez viszonyítasz, ez a norma, pedig nem reális.

2011. aug. 1. 17:17
 3/10 Michail Mendoza ***** válasza:
55%
Dolgoktól?Én az egész világtól undorodom már,azok után amiket művel a "civilizált" emberiség.
2011. aug. 3. 07:57
 4/10 anonim válasza:
Soha ne nősülj meg. Baromi boldogtalan leszel egész életedben, és mivel senki sem tökéletes, pláne nem hosszú távon, ezért neked soha senki nem lesz elég jó, és nagyon meg fogsz bántani embereket. Soha ne legyen gyereked.
2011. aug. 4. 08:46
 5/10 lujza1819 válasza:
Ezen mindenképp javítanod kell,mert az életben így nem lesz könnyű..1-2 anyajegy vagy hasonlók..mit számít?! :D
2011. aug. 5. 09:56
 6/10 Elsa ***** válasza:

Békülj meg önmagaddal!

Keresd és kövesd a békességet, hogy jobb napjaid legyenek ! :)

2011. aug. 6. 08:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ha majd jön valaki akit kigazán szeretsz, annaka hiábit is szeretni fogod :)
2011. aug. 6. 12:16
 8/10 anonim ***** válasza:
szerintem pszichológus segíthet csak ilyesmin. De gondolhatsz arra is, hogy ha én vagy bárki megnézne téged, tuti találnánk rajtad hibákat, mert mindenkinek más a szép, más a tökéletesről a fogalma, így sosem lehetsz az, hiába is törekszel rá, mert nincs ilyen. Csak magadnak felelhetsz meg, másoknak nem, mert ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik.
2011. aug. 6. 14:59
 9/10 anonim válasza:

Valamiféle fóbiához hasonló dologról lehet szó (félelem a testi hibáktól?).

- A múltban volt dolgod ijesztően ronda emberrel?

- Volt, hogy csúfoltak testi tulajdonság miatt?

- Hányas tanuló voltál?

Szerintem ez csak rosszabb lehet, ha nem foglalkozol vele, fontos lenne minél előbb beszélni pszichiáterrel.

2011. aug. 10. 11:36
 10/10 Kobuta válasza:

Szia! Jó lenne tudni, mit jelent nálad az esztétikai probléma. Egy mitesszer? Egy heg? Szabálytalan arcforma? Fölösleges szőrszál? Alak?

Ha ezt tudod magadról, az jó, mert van valami amit el tudsz mondani egy pszichológusnak.

Szerintem a reális valóság és a médiavalóság között nem tudsz különbséget tenni. Lehet, hogy magadat sem szereted eléggé vagy épp fordítva, csak magadat szereted. Egyébként tökéletesnek érzed magad, vagy dolgozol azon, hogy elérd, amit kitűztél?

Mindenben tökéletesre törekszel?

Lehet egy fóbia is, valamit nagyon nem akarsz, vagy valakire nagyon nem akarsz hasonlítani. Próbáld megfejteni mi vagy ki az. És arra is miért? Ez már segítség, mert megérted a saját bajod forrását, ha őszinte vagy magadhoz.

Ha nem változtatsz, belesavanyodsz és egyedül maradhatsz hosszútávon.

2011. aug. 10. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!