Ezek mely lelki zavar tünetei? Mit tehetnék?
Szóval, egészen kicsi koromtól kezdve "furcsa" voltam... Ez ovisként még csak abban nyilvánult meg, hogy voltak gondjaim a kapcsolatépítéssel.
Ez - miután párszor voltam pszihológusnál - javult egy keveset. Aztán iskolásként jöttek a kiközösítések, a kihasználások, sírások. Körülbelül 11 évesen voltam a legrosszabbul. Semmire sem tartottam magam, meg akartam halni, mindig össszehúztam magam, kiközösítettek, átvertek. Ekkor elhatároztam, hogy fel fogok állni. Igen, csakhogy a testem tiltakozni kezdett. Voltam pszihológusnál, aki megállapította, hogy lelki eredetű a gond. Próbáltam normális, barátságos lenni, de a testem tiltakozott, hiszen belülről illabilis voltam. De itt akár átválthatok jelen időbe is. Most, itthon nyugodtan elvagyok egyedül, de ha iskola van, rosszabb a helyzet. Sosem értettem a a vele egykorúakat, néha úgy érzem, mintha egy kilós súly lenne a mellkasomon és gyakran sírok. Megvan az az állandó érzésem, hogy rajtan nevetnek, hogy engem beszélnek ki.
Úgy látom, hogy akinek a családja, külseje, akármilye sokkal rosszabb az enyémnél, az százszor, ezerszer boldogabb nálam... Szeretnék kitörni a saját börtönömből, de hogyan?
Köszönöm szépen a válaszokat.
00:08
Vannak barátaim, de nincs (és sohasem volt) igaz barátom. Eléggé különbözünk, gondolkodásban és mindenben. Ha nincsen iskola, elvagyunk egymás nélkül. Amúgy nem úgy állok a dolgokhoz, hogy mindenki utál.
13:52
Köszönöm, sejtettem, hogy ez az elkerülhetetlen megoldás, csak nem túl jó szembesülni vele. Főleg, hogy igazából nincs rávalóm. De észrevettem, hogy mindig kábítom magam valamivel: jobb lesz a helyzet, ha szünet lesz, ha iskola lesz, ha lesznek új ismerőseim, ha nem foglalkozok az ismerőseimmel, ha szép idő lesz, ha rossz idő lesz, és még lehetne folytani... Mindegyiket átéltem és nem lett jobb... Nemrég jöttem rá erre,a zóta nem kábítom magam, hogy jobb lesz a szerelemmel, vagy egyetemen, mert nem lesz az.
Kiváncsiságból kérdezem: neked (ha megtaláltad a problémát) mi volt az? Persze nem kell megosztanod, ha nem szeretnéd.
Szerintem nem kellene foglalkoznod a környezeteddel inkább probálj meg valamit letenni az asztalra, kezdj el csinálni valamit amiben jó vagy!!
Annyi mindent lehet csinálni, ez majd önbizalmat ad, és a sikeres embert mindenhol szeretik, vagy irigyek rá és olyanná akarnak vállni mint ő!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!