Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan határoljam el magam...

Hogyan határoljam el magam teljes mértékben a csalási veszekedésektől?

Figyelt kérdés

Felnőtt nő vagyok (32), jelenleg egyedülálló.

A családi ház saját lakrészében élek. (Nem, az elköltözés NEM megoldás, mert ez itt az én részem, és nem fogok más miatt albérletbe költözni, illetve a jövedelmem így elég. Lakbért nem tudnék úgy fizetni, hogy azt ne a kajától vagy hasonlótól vonjam el. A munkahelyem is itt van közel, ezért sem fogok máshová én költözni, plusz kiadásokba verve magam.)

A problémám az, hogy a szülők a másik lakrészben gyakran veszekednek egymással. De úgy, hogy legtöbbször áthallatszik hozzám is. Olyankor legszívesebben helyre tenném őket...csak magamnak nem akarok problémát.

Amikor mégis átszólok, hogy halkabban, Anyu férje (mert nem érdemli meg az "apa" elnevezést, ha rajta múlt volna, már nem élnék, annyira "törődő" volt eddig is.) simán lek*rváz, nála ez már alap. Na, én ilyenkor verném legszívesebben úgy szájba, hogy szívószálon se tudna inni folyadékot sem.)

A kérdésem az: hogyan NE vegyek tudomást a veszekedéseikről? Hogyan zárjam ki magam ebből? Használjak füldugót, amikor olyan munkát végzek, amire jobban kell koncentrálnom? Mentálisan hogyan védjem ki, hogy egyszerűen ne vegyem fel az ő hangulatukat? Az is baj, hogy könnyen átveszem mások hangulatát.

Tehát a kérdésem a mentális, figyelmen kívül hagyásra vonatkozik, nem a költözésre és a beavatkozásra.

Köszi szépen a tippeket!

2012. nov. 6. 06:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Mikor egy párkapcsolatot épitgetsz az olyan mintha egy tojásra kellene vigyáznod egész nap. Ez épp ennyire törékeny dolog és épp ennyire melós. Ez még csak egy párkapcsolat, ha a családtagjaiddal élsz akkor azt mind veheted még további egy-egy tojásnak. Ennyivel lavirozol nap mint nap. Ezekkel finoman kell bánnod, ápolgatnod őket és vigyázni nehogy leesenek. Ez ilyen.

Végtelen sok sztori van, igy a megoldás is mindig más. Két általános dolog viszont mindig visszaköszön az ilyen helyzetekben. Az egyik mikor megjelenik a pasi az életedben. Apukád egyböl vissza fog venni az agyaraiból, meg fogsz lepödni mennyire.

A másik mikor elkezdesz velük úgy bánni mintha ovisok lennének. Végtelen sok sértödés és kudarc él bennük és te vagy az óvónéni. A pistike nem akart megbántani, ő szeret téged ezért is játszik veled már 30 éve, csak most szomorú ezért csinálta amit csinált, ilyen szintre kell lemenned velük. Ez sokkal melósabb mint a pasis megoldás, de hát ha tojásokkal a kezedben lavirozol akkor ez ezzel jár, a családi idill ára ez.

Egyébként nem lehet hogy épp te vagy a probléma forrása? Nem jutott még eszedbe hogy épp rajtad rágják magukat, hogy 32 vagy, egyedül élsz, nincs unoka, mi lesz veled, stb. Az lehet hogy nincs kimondva és eszik egymást egész nap de ezért, mert épp téged féltenek.

2012. nov. 6. 07:32
 2/3 A kérdező kommentje:

Azon nem ehetik magukat, hogy mi van velem. Van még tesóm, akiknek vannak gyerekeik. Én megmondtam korábban nekik, hogy majd lesz, ahogy lesz. Szeretem a gyerekeket, illetve a munkám is kötődik ehhez.

Teljesen független életet élek, nem kell eltartaniuk, stb.

Így ez a rész tárgytalan.

Nekik saját maguknak vannak problémáik. Ezért sem kívánok beleszólni. Olyan, amit maguknak kell elintézni.

Csak az zavar, amikor túlmennek a hangtartományt illetően...

2012. nov. 6. 13:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Az hogy eltartani nem kell az még nem biztos hogy a szemükben egyenlő azzal hogy révbe értél. Hogy min vitatkoznak az egy dolog, kb mindenen ha jól sejtem, hogy min rágják magukat azt kéne megfejtened.

Elhatárolódni ettöl nem tudsz, még akkor is rányomná bélyegét az életedre ha nem élnél velük, igy meg végképp.

Alkoholról nem irtál, nem lehet hogy apukád nagy unalmában elkezdett szolidan iszogatni? Ez hogy a lányát csípőből leqrvázza nem épeszű embere utal.

Vagy hogy cukros amit nem kezel, esetleg még nem is tud róla. Azok tolnak ilyen sztorikat, el sem hiszed mig nem látod mit tud produkálni valaha halál normális ember ha bánatában elkezd piálni vagy ha cukros lesz és az nincs kezelve.

De ez még mindig két - igaz általános - dolog ami okozhatja, még mindig lehet csomó minden, igazából csak beletrafálni lehet, aki ezt megoldhatja és megfejtheti az te vagy, te ismered őket.

Viszont ha apád világéletében ilyen volt akkor egy jobb kiállású pasi, 10 perc alatt megoldodik a problémád. Nem azért mert apukád félni fog tőle - bár ez is benne van, az ősi ösztönök müködnek - hanem azért mert amin most vitatkoznak az értelmét veszti. A pozicióharc tőlük függetlenül, a fejük felett eldőlt, nincs min vitázni tovább.

Most nem az kell hogy holnap összebútorozz valakivel, de azért egészséges fiatalember járjon fel hozzád, álljon melletted és képviseljen.

2012. nov. 7. 01:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!