Miért vagyok gyengébb képességű?
Már kb. 7-8 éve leesett, hogy a többiek sokkal kevesebbet tanultak ugyanazért a jegyért, amiért én nagyon sokat.
Állítólag egy átlag gimis 1-másfél órát tanul, max. 2-t délutánonként, és ennyit is vallanak be (vagy kevesebbet).
Namost, én 4-5 órákat tanultam a 4-es átlagért. Ha már csak 2-3 órákat tanultam, akkor visszaestem 3-3,5-re, és mindenki kérdezte, hogy mi van velem, miért rontok?
Nem magolok, próbálom megérteni az anyagot, leírom a lényeget (kb mindig kijegyzetelem a saját jegyzetemet v a könyvet, ritka ha nem), próbálom a saját szavaimmal visszamondani vagy magamban, vagy felmondom családtagnak. Nem tanulok túl sokat egyhuzamban, ha fáradok, pihenek vagy előveszek egy másik tárgyat.
Most egyetemen kezdek, nem túl nehéz egyetem nem túl nehéz szakján, de itt is tapasztaltam, hogy ha annyit tanulok, mint más, akkor nem megy úgy, mint nekik, ha megy, akkor azt jelenti, hogy min. háromszor annyit tanultam.
Mit tehetnék? Miért van ez így?
Hát, a biológiát szeretem és szerettem, érdekelt is a legtöbb része, mégis sokat sokat tanultam, kijegyzeteltem többször, feladatokat oldottam, így is 4-es voltam. De 4-esek voltak azok is, akik csak figyeltek órán és TZ előtt egy órát foglalkoztak vele.
Faktosok voltunk.
Hát, a sima olvasgatással meg főleg semmire nem jutok, azzal a kettest se érem el. :D
Érdekes, a kézzel leírást eddig csak dicsérték.
Minket anno miért nem tanítottak erre? Most járok egyetemre, immáron ötödik éve és bizony eddig sok tárgy úgy lett meg, hogy:
a.) Tudtam hogy mi várható a vizsgán, vizsgasorok, kérdések formájában, így azt magoltam csak;
b.) Puskáztam
Úgy hogy tényleg tanultam rá, érdekelt és ott voltam minden előadáson és sok minden megmaradt, csak néhány tárgy esetén fordult elő velem. Most is szenvedek egy tárggyal, de ez már annyira cudar, hogy lehet most lesz vége a pályafutásomnak.
én is ilyen "lassú" vagyok néhány tantárgyból.
viszont ami érdekel és nem görcsösen tanulom az megmarad.
bioszt szoktam úgy tanulni hogy kiveszek a könyvtárból orvosi könyveket és míg olvasok egy durva fura betegségről ami érdekes, megjegyzem közben a latin szavakat, mondjuk ha a szemről van szó annak a részeit...
7.es korom óta csinálom. és úgy tanulok hogy 5-ször is elolvasom sokszor egy részt mert annyira érdekes és így megmarad bennem. szóval nem kínlódásnak tűnik az a 2-3 óra.
viszont én a kémiával, biokémiával szenvedek.
az ilyen mólszázalékos sz.rokkal.
sosem voltam nagy ész matekból, ment de nagyon szétszórt vagyok ezért sokszor kimarad valami vagy elszámolom magam
a kémia meg azért agyhalál mert hiába jövök rá az összefüggésekre, félóra múlva minden kiszáll a fejemből és mintha kínai lenne az egész újra és újra...
csak puskázással lettem abból mindig 2-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!