Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki lehet játszani a pszichiáte...

Ki lehet játszani a pszichiátert? Miből jön rá ha nem mondok igazat? Mire figyeljek?

Figyelt kérdés
Holnap megyek pszichiáterhez, és az lenne a lényeg hogy kapjak tőle egy olyan papírt hogy nem vagyok pánikbeteg( mondjuk az szerintem tényleg nem vagyok, na mindegy) Van 1-2 problémám, de nem szeretnék erről beszélni vele, tudom hogy köti az orvosi titoktartás, de ő nekem akkor is idegen, én pedig így nem beszélek magamról. Persze az mondok, ami akarok, de mire figyeljek? A testbeszédemre gondolok elsősorban, például majd mindig a szemébe nézek, mert ha lesütném a szemem, azt hihetné hazudok, van még ötletetek?
2012. okt. 30. 19:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
49%
Én pszichológust már vertem át, pszichiáternél még nem voltam. 21/F
2012. okt. 30. 20:05
 12/24 A kérdező kommentje:

Írtam egy hosszabb kommentet, majd olvassátok el, ott leírtam, hogy a kardiológiára szeretnék úgy menni hogy ez a papír már a kezemben van, tényleg örüljeek ha felétek ez nem okoz gondot, de itt így kezelik az embert, nem egy emberrel nem foglalkoztak rendesen, mert a háziorvos szerint ez a diagnózis (jah a legjobb, hogy ez a doki, az anyámat is pánikbetegnek diagnosztizálta, mert fájt a hasa! szerinte a stressztől, aha persze, aztán anyám 8 hónap múlva meghalt májdaganatban, úgyhogy ennyit a pánikbetegségről)

egyébként a kérdésre válaszolva lány vagyok és még életemben nem drogoztam és szívtam, nem cigizek, alkoholt néha fogyasztok 1-1 buli alkalmával, mondjuk kéthavonta. de ez szerintem nem lényeges, vagy nem tudom ez most mit befolyásol.

2012. okt. 30. 20:06
 13/24 Andizsuzsi ***** válasza:

"ja igen azt tudom hogy a lábaimat, kezeimet nem tehetem keresztbe"

Miért ne tehetnéd? Az csak azt jelzi, hogy bizalmatlan vagy az orvossal szemben. Az nem bűn. És pánikbetegségre sem utal. Hidd el, nem érdemes taktikáznod, mert észre fogja venni. És rosszabb esetben kapsz egy olyan igazolást, amiben az áll, hogy "nem működött együtt". Kell az neked?

2012. okt. 30. 20:14
 14/24 A kérdező kommentje:
óóó neee, azt nem tudtam hogy ilyen papírt is adhat hogy nem működött együtt(?), hát azzal megint nem megyek semmire. Mondjuk én elmondom neki hogy mi a szitu, csak atól félek, hogy tovább fog kérdezgetni komolyabb dolgokról, mert azt elmondom hogy oké, jrok egyetemre, igen, tök szeretem a kolit, kedvenc hobbim, bla, bla, de úgy igazából mélyen magamról nem fogok beszélni neki az tuti.
2012. okt. 30. 20:21
 15/24 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem kell beszélned. Ha olyan témához értek, ami neked kínos, nyugodtan mondd meg, hogy erről te nem szeretnél beszélni. Tiszteletben fogja tartani.
2012. okt. 30. 20:23
 16/24 anonim ***** válasza:
Istenem... :D a pszichiáternek nem hobbija, hogy mindenkinél diagnosztizáljon valamit + meghallgassa a fél életét. Te odamész azért, hogy megmondja, nem vagy pánikbeteg, így gondolom meg fogja kérdezni, szoktak-e lenni pánikrohamaid, történt-e valami, ami miatt különösen szorongsz, kötődnek-e bizonyos helyzetekhez erősebb negatívabb érzelmek, szorongás. Aztán ha ezekkel megvan, leírja neked, hogy szerinte nem vagy pánikbeteg és utadra enged. Nem fog a magánéletedben turkálni, főleg úgy, hogy szerinted nincs veled semmi probléma, mert ennél egy csomó jobb elfoglaltság létezik számára is. Igazából a legtöbb tb-s pszichiáternél annak is örülni kell, ha azt meghallgatja, ami miatt odamentél. Nem kell neki hazudni, megjátszani a magabiztosságot, semmit. Válaszolsz a kérdéseire, eljössz, ennyi. Eszében sincs betegség után kutatni annál, aki tuti biztos benne, hogy nem beteg.
2012. okt. 30. 20:53
 17/24 A kérdező kommentje:
Hát nagyon remélem, hogy simán fog menni!
2012. okt. 30. 20:54
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Te figyu, mit görcsölsz ezen, ha igazából nem vagy beteg? Őszintén válaszolsz mindenre és kész. De mivel feltetted ezt a kérdést és eleve arról kérdezel, hogy hogyan tudnád kijátszani a pszichiátert, valami tuti nincs rendben veled. Úgyhogy döntsd el, kit akarsz becsapni? Magadat?
2012. okt. 30. 21:46
 19/24 anonim ***** válasza:

Nekem fura ez a sorrend, általában akkor szoktak pszichológiai okokra gyanakodni, amikor a testi okokat kizárták. Nekem gyomorégést okozott a pánikbetegségem, de először kivizsgált a belgyógyász.

Ha nem vagy pánikbeteg, azt a pszichiáter is látni fogja, nem kell eljátszanod.

2012. okt. 31. 05:47
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hát ez az, hogy elméletileg ennek így kellene működnie, ez lenne a normális, hogy ha az embernek van valami baja, ami mondjuk lehet komoly is (mert én amúgy nem tartom magam hipochondernek, nem mérem napi szinten a vérnyomásom, meg a pulzusom, de nyugalmi állapotban sokszor 1330-140-es pulzusom van, érzem hogy kiszakad a szívem, és kívánom hogy ne legyen komoly, de ezt a kardiológustól szeretném hallani) akkor a háziorvos küldje el rendes szakorvoshoz, és ha ott minden negatív és tökéletes, akkor azt mondom hogy jó elmegyek az "agyturkászhoz" is. De ez a hülye (pedig amúgy a háziorvosomat leszámítva nincs rpssz tapasztalatom az orvosokkal, na jó de nem is voltam a 21 év alatt kb sehol csak nőgyógyásznál rákszűrésen, na mindegy) meg semmit nem csinál, bajod van, menj pszichiáterhez, majd ő kikezel, de mondom mindenre ezt mondja, akkor is ha a füle fáj valakinek, akkor is ha a hasa, jah a legújabb sztori barátnőmmel, hogy felfázott, véreset pisilt, elment a dokihoz, az meg mondja neki hogy biztos menstruál, szerencsétlen meg magyarázta neki hogy miután 10 éve menstruál, így csak meg tudja különböztetni hogy honnan folyik a vér belőle, na mindegy.

Jó persze, egyébként jogom van háziorvost váltani, de igazából most mindegy, mert ettől a dokitól csak a beutalók kellenek, nem is engedném hogy megvizsgáljon, mert egyébként Pécsen járok egyetemre, és ott találtam egy tök jó dokit, akihez elmennék ha bármi bajom lenne. Na mindegy bonyolult kicsit, lényeg hogy itthon ez az orvos csak arra jó hogy beutalót adjon ide-oda (de mondjuk nem feltétlen a pszicjiáterre gondoltam)

2012. okt. 31. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!