Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem ezt hívják mániás depressz...

Nem ezt hívják mániás depressziónak?

Figyelt kérdés
Nehéz ezt leírni.Szóval vannak olyan dolgaim,amik már a családom számára is idegesítőek.Pl: be KELL méznem a fotel mögé,egy nap többször is, kezet KELL mosnom,ha pl megfogom a csapokat,kilencseket,stb,mindig be KELL nyúlnom az ágy mőgé,fel-le kell kapcsolgatnom a villanykapcsolót,stb és azért írtam a kell-t nagy betűkkel,mert kényszeresen kell ezeket cselekednem,mert azt érzem,ha nem teszem meg,akkor valóra fognak válni a legnagyobb félelmeim,vagy valami nagy baj történik. És pl este nem bírok elaludni,ha x-szer nem néztem be a fotel mögé,vagy nem kapcsolta fel-le x-szer a villanykapcsolót. Nem ezt hívják mániás depressziónak? Remélem,senki nem néz emiatt hülyének,elég,hogy én annak érzem magam! 24 éves lány vagyok! Segítsetek!!!
2012. okt. 23. 17:55
 1/5 Dilettáns döggomba ***** válasza:
100%
Ez nem mániás depresszió, hanem kényszerbetegség.
2012. okt. 23. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:
így van ez kényszerbetegség. Ismerősöm is az,szed rá gyógyszereket,kitűnően van tőle,és kezd is kigyógyulni belőle. Most már nem jön vissza lifttel hogy elzárta e a csapot,meg már el tud aludni anélkül,hogy körbejárná a lakást hogy minden csap el van -e zárva.
2012. okt. 23. 18:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor ez egy fokkal jobb? Az a gond,hogy bár járok más okból pszichológushoz,ezt mikor megemlítettem neki,csak lesett rám,mintha tényleg hülyének nézne.Ezt magamtól a saját akaraterőmből nem tudom legyőzni?
2012. okt. 23. 18:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Akiről beszéltem ő nem tudta volna legyőzni..idegileg kikészült tőle,félelemben élt folyamatosan,nem emlékezett mihez ért hozzá mihez nem,mit csinált meg tényleg mit nem... De nem pszichológus kell ide hanem pszichiáter, ő ír gyógyszert erre,ami egy mankó. Annak segítségével mivel jó ideig nem fognak ezek a gondolatok gyötörni szép lassan elmúlnak.
2012. okt. 23. 18:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Én is pszichiáterhez járok,mert nekem is ír Frontint.Bocsa,csak sosem tudom melyik ír meg melyik nem,pszichológus-pszichiáter. Hát nem tudom nekem ez milyen fokú lehet,mert van,hogy pár óráig meg bírom állni,de van,hogy nem.
2012. okt. 23. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!