Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fogyatékos vagyok? Miért nem...

Fogyatékos vagyok? Miért nem tudok kiszámolni ilyen egyszerűbb matekfeladatokat? És ti ezt hogy számolnátok ki?

Figyelt kérdés

Egy osztályteremben a tanulók három padsorban ülnek. Az első és a második padsorban összesen 19 gyerek ül, 3 gyerekkel több, mint az első és a harmadik padsorban összesen. A második és a harmadik padsorban ülő gyerekek számának összege éppen háromszorosa az első padsorban ülők számának.

És ugye ki kellett volna számolni, hogy melyik padsorban hányan ülnek, és már legalább 3 órája ültem a feladat felett, mikor feladtam és úgy számoltam ki, hogy felírtam, hogy első sor, alá második és alá, hogy harmadik, az első sorhoz odaírtam 1-15-ig a számokat és úgy számolgattam, hogy legyen egy oszlop, ami megfelel minden feltételnek, így jött ki az eredmény, vagy is hogy Első sorban 7 gyerek, másodikban 12, a harmadikban pedig 9 gyerek ül.

De már annyira idegesít, hogy nem tudom, hogy kell normálisan kiszámolni...Valaki véletlenül nem tudná megmutatni? És szerintetek fogyatékos vagyok, amiért ilyen egyszerű feladatokat sem tudok kiszámolni? Mit tegyek?

15l

2012. okt. 20. 20:21
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!! :P

Amúgy mi ilyet eddig nem vettünk..

2012. okt. 20. 20:51
 12/17 anonim ***** válasza:
Pontosan a rajza gondoltam,térlátásod szerintem jobb lehet az átlagnál.Ezt azért írom,mert én ugyanígy vagyok. :)
2012. okt. 20. 21:55
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Mondjuk ebben is lehet valami, főleg, hogy balkezes vagyok és elvileg általában a balkezesebbeknek is jobb a térlátásuk.

2012. okt. 20. 22:37
 14/17 anonim ***** válasza:

a kérdésed nem olvastam el pontosan de a lényeg h tuti nem vagy fogyatékos! sőt inkább kreativ és ügyes vagy: én 4 éven át heti 2 alkalommal jártam egy órás matekra, és nem ment az istennek se! mindig hajszálon múlt h nem buktam meg.. érettségim 20% fölött lett, de nem érte el a 30-at..., szal én tudom milyen bénának lenni matekból... ugyh nyugi nem vagy fogyatékos addig amig meg tudod oldani a feladatot és helyesen, semmi baj nincs veled! (mellesleg megjegyzem hogy bölcsészkarra mentem 4 éve nem is voltam hajlandó semmit kiszámolni fejben, és 20 alatt éppen hogy tudok számolni :D:D, a szorzótáblát csak azért tudom mert meg kellett tanulni...) nah mindegy szal nyugi, én béna vagyok és voltam, te meg ügyes vagy! :)

22/L

2012. okt. 21. 16:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez sokat segített :) De amúgy biztos nem vagy te se hülye :)

Amúúúúúúúgy :D:D:D Sikerült rájönnöm, hogy lehet ezeket a feladatokat kiszámolni :))) Szóval mostmár értem :) És tökegyedül megcsináltam egy ehhez hasonló feladatot. Tudom, ez most így hülyén hangzik, de nálam ez is nagy szó, mert eddig nagyon hülye voltam ezekhez a feladatokhoz..

2012. okt. 21. 16:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Te nem is tudod, mekkora nagy szó ez! Ezentúl bármilyen példának neki állhatsz ( már amihez megvan a tudásod) Kilogikázod. Egyébként én is megoldottam hasonlóan a többiekhez, és élveztem a megoldást.

Nagyon fontos tudni magadnak, hogy nincs baja az agyadnak.

2012. okt. 21. 22:53
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. okt. 22. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!