Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fogyatékos vagyok? Miért nem...

Fogyatékos vagyok? Miért nem tudok kiszámolni ilyen egyszerűbb matekfeladatokat? És ti ezt hogy számolnátok ki?

Figyelt kérdés

Egy osztályteremben a tanulók három padsorban ülnek. Az első és a második padsorban összesen 19 gyerek ül, 3 gyerekkel több, mint az első és a harmadik padsorban összesen. A második és a harmadik padsorban ülő gyerekek számának összege éppen háromszorosa az első padsorban ülők számának.

És ugye ki kellett volna számolni, hogy melyik padsorban hányan ülnek, és már legalább 3 órája ültem a feladat felett, mikor feladtam és úgy számoltam ki, hogy felírtam, hogy első sor, alá második és alá, hogy harmadik, az első sorhoz odaírtam 1-15-ig a számokat és úgy számolgattam, hogy legyen egy oszlop, ami megfelel minden feltételnek, így jött ki az eredmény, vagy is hogy Első sorban 7 gyerek, másodikban 12, a harmadikban pedig 9 gyerek ül.

De már annyira idegesít, hogy nem tudom, hogy kell normálisan kiszámolni...Valaki véletlenül nem tudná megmutatni? És szerintetek fogyatékos vagyok, amiért ilyen egyszerű feladatokat sem tudok kiszámolni? Mit tegyek?

15l

2012. okt. 20. 20:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
megpróbálom
2012. okt. 20. 20:25
 2/17 anonim ***** válasza:
Nem vagy fogyatékos, csak nincs érzéked a matekhoz. Sokan vagyunk így.
2012. okt. 20. 20:25
 3/17 A kérdező kommentje:

1.: Köszi :) Majd lécci írd le!

2.: De miért nincs? :( Annyira hülyének érzem magam...

2012. okt. 20. 20:28
 4/17 anonim ***** válasza:
Nem vagy fogyatékos.De tuti,hogy jobb vagy a művészetekben és a hasonló dolgokban.
2012. okt. 20. 20:29
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem vagy fogyatékos, sőt, nagyon ügyes vagy, hogy bármilyen logikával, de magad találtad meg az eredményt. Amit én látok: te nem ezt a feladatot nem érted, hanem egyszerűen hiányosságaid vannak matematikából Nem figyeltél oda, hiányoztál talán, amikor az alapokat tanultátok. Így eleve nem tudsz fentebb lépni. De az, hogy mégis megoldottad ezt a feladatot, mutatja: nem tanultad meg a matematikát. Én ezt úgy nevezem, hogy nem ismered a rövidebb utat. Ezt be kell pótolnod. Ha errefelé laknál, szívesen segítenék. De megkérheted a matematika tanárt is.
2012. okt. 20. 20:32
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

20:29 Hát nem nagyon :S Pl. éneken rajtam kívül mindenki tudja a zenei abc-t, így nem nagyon tudok kiigazolódni az ilyen A-dúr meg mittudomén mikben...ráadásul kottáról olvasni sem tudok....

Jó mondjuk igaz, hogy ez csak az ének része, de szerintem a műveltséghez az is hozzátartozik, hogy valaki tud kottáról olvasni, ilyesmi.

Amúgy ha számít, mások szerint nagyon szépen rajzolok. Régen szerettem is rajzolni, de mostanába nem nagyon, mert mindig bajlódok az ilyen formákkal, hogy pl hogy kell megrajzolni az orrot, hogy kell normálisan árnyékolni, gyakorolni meg nincs türelmem.

20:32 Köszi. És az igaz, hogy nem nagyon szoktam matekot tanulni.. De nem emlékszem, hogy matekból bármikor vettünk volna ehhez hasonló feladatokat.

A tanárról annyit, hogy tőle félek megkérdezni, mert nagyon szigorú meg minden...mindegy, szóval tőle nem fogom.

2012. okt. 20. 20:40
 7/17 anonim ***** válasza:
bocs most olvastam el pontosan a kérdést és logika kell hozzá nekem is gondolkodtató volt pedig én 6.as vagyok szinötös matekból, több versenyen indultam és jól szerepeltem, őt volt olyan is ahollealáztam minden résztvevőt magasan. próbálj behatárolni 1 számkört és próbálgass
2012. okt. 20. 20:41
 8/17 anonim ***** válasza:
20:25=20:41
2012. okt. 20. 20:43
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem vagy hülye, rossz matektanáraid voltak maximum...

Amúgy egy sima három ismeretlenes egyenletrendszer. Ha az első padsorban levők számát jelölöm x-szel, a másodikban ülőkét y-nal, és a harmadikban ülőket z-vel, akkor ez a három egyenlet:

x+y=19

x+z=16

y+z=3x

Ez három egyenlet, három ismeretlennel, és ki is jön egy viszonylag egyszerű rendezéssel, hogy x=7 y=12 és z=9.

2012. okt. 20. 20:46
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia, én csak 8-os vagyok, de leírom:

Jelöljük a padsorokat számokkal

X=1. sor

Z=2. sor

Y=3. sor

Amiket tudunk:

X+Z=19

X+Y=16

Z+Y=3X

Amikben számok vannak a jobb oldalon, azt összevonjuk, így lesz:

2x+Z+Y=35

Ha feljebb megnézed, ott van hogy Z+Y=3X, amit akár ki is cserélhetünk ebben az egyenletben, így lesz:

5X=35

Osztunk öttel

X=7

Innen már könnyű, szerintem neked is megy.

2012. okt. 20. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!