Tárgyakhoz kötni személyiségünket, baj?
Átfogóbb elemzést igényelne gondolom, ha nem ragadunk le a "hülye vagy" és társai leszólásoknál és oltogatásoknál. Szóval érdekes dolog, ha valaki, (lehetek én is :))) hiába nő fel, hiába férfi, mégis képes kötődni bizonyos tárgyi dolgokhoz, mintha elválaszthatatlan lenne tőlük. Köztudott, hogy a fiúk/férfiak autómániásak, de esetünkben ez már olyan szintű, hogy emberünk birtokol egy adott márkájú autót, de ha el kellene engednie, eladni pl, akkor úgy érezné, hogy a személyisége is szertefoszlik. De ugyanúgy pl kötődés bizonyos más kiválóságokhoz is. (Pl óra vagy igen komoly mobilkészülék). És a komoly teló kikopva, eladva, kommerszre váltva nem tart soká, hammar visszavágyás tapasztalható a régi exkluzívhoz. Autó dettó. Karóra dettó. (inkább már nem is cserélem le őket, mert ha nem tudok nívóban hozzá foghatót, akkor az újat utálnám, inkább a régi, de komoly, mint az új, de kommerszebb)
És mielőtt kirakatemberre, feltűnési viszketegségre gondolunk, szólok, hogy a legkevésbé ez a motiváló.
És nem is szexuális fetisizmusról van szó. Egyszerűen nagyon erős kötődéshez. Volt aki azt mondta, hogy azért jobb ha az ember birtokolja az autóját, és nem az autó az embert :))) Ez igaz, viccesen hangzik, az eszemmel elfogadom, de kétségbeejt mégis a gondolat, hogyha egyszer ezektől meg kellene válni.
Érdekes lenne tudni, hogy ez mitől van. Nem vagyok sem hülye, sem skizofrén, vagy valami pszicho kóreset. Csak kötődöm.
Hát én nem ilyen drága dologhoz, csak a billentyűzetemhez kötődöm! Már van vagy 6-8 éves, nagyon csúnya, horpadások vannak rajta, a betűk fele lekopva, a kis pont is le van kopva a J betűn így néha félrenyúlok, elég retkes is az egész billentyűzet (maradandó elszíneződések vannak rajta), de addig nem válok meg tőle míg működésképtelen nem lesz! :D
Szerintem az lehet hogy az embernek kevés "biztos pont" van az életében, és ezekkel a tárgyakkal úgy érzi, hogy legalább ez örökre megmarad, minden kényelmes marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!