Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tárgyakhoz kötni személyiségün...

Tárgyakhoz kötni személyiségünket, baj?

Figyelt kérdés

Átfogóbb elemzést igényelne gondolom, ha nem ragadunk le a "hülye vagy" és társai leszólásoknál és oltogatásoknál. Szóval érdekes dolog, ha valaki, (lehetek én is :))) hiába nő fel, hiába férfi, mégis képes kötődni bizonyos tárgyi dolgokhoz, mintha elválaszthatatlan lenne tőlük. Köztudott, hogy a fiúk/férfiak autómániásak, de esetünkben ez már olyan szintű, hogy emberünk birtokol egy adott márkájú autót, de ha el kellene engednie, eladni pl, akkor úgy érezné, hogy a személyisége is szertefoszlik. De ugyanúgy pl kötődés bizonyos más kiválóságokhoz is. (Pl óra vagy igen komoly mobilkészülék). És a komoly teló kikopva, eladva, kommerszre váltva nem tart soká, hammar visszavágyás tapasztalható a régi exkluzívhoz. Autó dettó. Karóra dettó. (inkább már nem is cserélem le őket, mert ha nem tudok nívóban hozzá foghatót, akkor az újat utálnám, inkább a régi, de komoly, mint az új, de kommerszebb)

És mielőtt kirakatemberre, feltűnési viszketegségre gondolunk, szólok, hogy a legkevésbé ez a motiváló.

És nem is szexuális fetisizmusról van szó. Egyszerűen nagyon erős kötődéshez. Volt aki azt mondta, hogy azért jobb ha az ember birtokolja az autóját, és nem az autó az embert :))) Ez igaz, viccesen hangzik, az eszemmel elfogadom, de kétségbeejt mégis a gondolat, hogyha egyszer ezektől meg kellene válni.

Érdekes lenne tudni, hogy ez mitől van. Nem vagyok sem hülye, sem skizofrén, vagy valami pszicho kóreset. Csak kötődöm.

#kötődés #birtoklás #kiválóságok
2012. okt. 15. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkor meg ha teljesen normális vagy, minek teszed fel a kérdést? Nem is kérdezel, csak leírsz magadról egy állítást, és közlöd, hogy normális. Hát akkor normális, erre mit mondjunk?
2012. okt. 15. 21:25
 2/3 anonim ***** válasza:
lehet sok emlék köt a tárgyakhoz
2012. okt. 15. 23:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát én nem ilyen drága dologhoz, csak a billentyűzetemhez kötődöm! Már van vagy 6-8 éves, nagyon csúnya, horpadások vannak rajta, a betűk fele lekopva, a kis pont is le van kopva a J betűn így néha félrenyúlok, elég retkes is az egész billentyűzet (maradandó elszíneződések vannak rajta), de addig nem válok meg tőle míg működésképtelen nem lesz! :D

Szerintem az lehet hogy az embernek kevés "biztos pont" van az életében, és ezekkel a tárgyakkal úgy érzi, hogy legalább ez örökre megmarad, minden kényelmes marad.

2012. okt. 16. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!