Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Hogyan tudnék változni?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz...

Szóval, úgy kezdődött az egész, hogy lett egy barátom. És heti 2-3-szor tudunk találkozni, ezért elég sokat telefonálunk (legtöbbször én hívom őt, mert az ő családja így is hitelekből él), a telefonszámlám meg az egekben. Próbálom apa telefonjáról hívni őt, mert onnan ingyenes, de így is sajnos elég sokszor nincs erre alkalmam (apa későn ér haza stb.).

A múlt hónapban a telefonszámlám a szokásosnál kétszer nagyobb volt. Anyáék jól le is szidtak, haragudtak, én is nagyon rosszul éreztem magam, mart a bűntudat és megígértem, hogy kevesebbet telefonálok. Viszont én hülye, idióta barom ezt nem tudtam betartani, és ma érkezett meg az előző havi számla, ami 3.5x(!) volt nagyobb, mint a szokásos. Anyát felhívtam suli után, jól le is szidott és azt mondta, hogy a büntetésem "első lépcsője" (jajj, mi lehet a többi??!!), hogy megtiltja, hogy ezen a hétvégén átmenjek a barátnőmhöz.

Nem emiatt akadtam ki, hanem egyrészt magamat utálom, másrészt tiszta ideg vagyok amiatt, hogy anya mérges rám, és nem akartam és visszaforgatnám az időt!!! Arról nem is beszélve, hogy ahogy anyát ismerem, már a fél világ tudja, hogy ekkora lett a telefonszámlám...://

Hazafelé alig bírtam a sírást visszatartani, majd ma mikor beléptem a lakásba (szerencsére senki se volt itthon), nekidőltem az ajtónak és hangos zokogásba kezdtem. Annyira sírtam, hogy úgy éreztem, ha nem hagyom abba, a fejemben az erek szétdurrannak. Sírtam, közben magamat szidtam, és olyanokat mondogattam, hogy meg akarok halni (hangosan ordibáltam), majd úgy döntöttem, hogy felvágom az ereimet. Elő is vettem a kést, és karcolgattam vele a bőröm, de inkább nem tettem meg, hanem teljes erőmből a falba kezdtem verni a kézfejemet és karmolgattam magam. Ezután tovább szidtam magamat, hogy hogy lehetek ennyire hülye, éreztem, hogy nem vagyok magamnál, majd cipőstül, ruhástól a földre feküdtem, tovább sírtam. Hangosan bocsánatot kértem anyától, hogy megint az olyan sok munkával megkeresett pénzét telefonáltam el, és minden egyéb ismerősömtől bocsánatot kértem, akit megbántottam/akinek hazudtam stb. Ezt mind hangosan, nyöszörögve, rekedt hangon. Aztán újra magamat szidtam. Éreztem, hogy a vér lüktet a fejemben. Aztán kissé lenyugodtam. Anya felhívott (mindig szoktam telefonálni, ha hazaértem, de most ugye a hisztizés miatt ez elmaradt), és akkor hallottam a hangjában, hogy haragszik, meg ki is nyomott és idegességemben a földhöz vágtam a telefont (persze egy darabja bement az ágy alá, és sokat bénáztam, mire kiszedtem), és megint sírni kezdtem. Majd lassan megnyugodtam.

Aztán most ott tartok, hogy takarékoskodok mindennel, most is alig akartam a gépet bekapcsolni...enni se akarok, mert úgy érzem, hogy nem érdemlem meg. Tegnap voltunk vásárolni ruhákat meg ilyeneket, és ha azokra ránézek, akkor érzem, hogy én ezt nem érdemlem meg. Nem érdemlem.

Anya hazaér pár óra múlva, de tök ideges vagyok, hogy hogy nézek a szemébe, hogy fog viselkedni, mennyire lesz mérges...stb

Holnapra ki kéne olvasnom egy könyvet, tanulni is kéne, de egyszerűen ebben az idegi állapotban nem tudok...

És még most is rám jön 1-2 percre a sírás, félek...segítsetek! :/ Anyától is félek, hogy hogy fog viselkedni/hogy nézek a szemébe stb, a büntetésektől is, meg minden....ezután már a barátom fel se merem hívni egyrészt a számla miatt, másrészt anya rögtön szólna...de akkor meg a barátom sértődik meg...áá, ördögi kör, én ezt már nem bírom, jobb lett volna meg se születni!!!!!!

Köszönöm a segítségeket, teljesen kivagyok! :/

14/L

2012. okt. 15. 16:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Én egyet nem értek, de azt nagyon nem: ma az internet, a facebook, és a skype (ingyenes telefon) világában mi szükséged van ennyit használni a mobilodat, mikor ott korlátlanul és ingyen chatelhetnél/beszélhetnél bárkivel?
2012. okt. 15. 16:20
 2/7 anonim ***** válasza:
A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy vagy elmondod anyukádnak azt, amit itt leírtál, vagy megmutatod neki, ha nem mered elmondani. Ő tudni fogja, hogy mit tegyen és hogyan segítsen Neked. Nálánál jobban senki nem ismer és nem is tudja jobban senki, hogy mi lenne jó Neked, valamint nálánál jobban senki nem is akar segíteni Neked. Légy őszinte, bízz anyukádban annyira, hogy elmondod neki, mit érzel, mit gondolsz. Meglehet, egy kiadós sírás a vállán, a megbánás, a gondolatok kimondása és a megoldás megkeresésére már meg is oldja a helyzetet. Ha mégsem, anyukád a kulcs. ;-)
2012. okt. 15. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:

A nagy telefonszámla miatt azért anyukád biztos nem fog megölni :).A mi korunkban (én is 14 :D) általában természetesek az ilyen dolgok.Egyél nyugodtan, meg minden ne légy ennyire bűntudatos.Rosszat tettél jó, de hibáiból tanul az ember.Ne szidd magad, ne sírj csak szedd össze magad, és mondd hogy ilyen nemfog előfordulni, kibírom.

Mellesleg ha a barátodnak van mondjuk Facebook vagy Skype ott neten is tudtok beszélgetni, és az nem olyan extra, mert gondolom adatforgalmat nem léped túl, azonbelül meg csak annyit kell fizetni amennyi a számla.

De az ilyen érvagdosós, öncsonkító módokat kerüld el

2012. okt. 15. 16:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Én ilyet még soha nem hallottam.De te szerintem hülye vagy már bocs.
2012. okt. 15. 20:22
 5/7 A kérdező kommentje:

megbeszéltem anyával. :) és köszönöm a válaszokat!

utolsó! rájöttem erre. :)

2012. okt. 18. 20:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Hú, ezt jó olvasni! Nagyon örülök, hogy így döntöttél! Könnyebb most? Megnyugodtál? Segített a beszélgetés? Sokat kérdezek? :-))))
2012. okt. 18. 21:06
 7/7 A kérdező kommentje:

persze, megnyugodtam. persze, kaptam büntit (hétvégén úgy volt, hogy egy barátnőmmel és a pasimmal is találkozom, de ettől meg lettem tiltva.)

Köszi a válaszokat még 1x! :)

2012. okt. 18. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!