Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nincs kedvem az élethez. Már...

Nincs kedvem az élethez. Már nem tudok mit csinálni?

Figyelt kérdés
Még csak 18 leszek, de nagyon nehéz volt eddig. A rossz minden kategóriájából kaptam, és küzdöttem, végigcsináltam, túléltem. Nincs semmi baj, csak még mindig küzdök, és semmi sikerélményem nincs. Akármit csinálok, minden kevés, és többnek érzem magam, de még is nagyon kevés. Ugyan úgy jól érzem magam mint mások, sokat nevetek, vidám vagyok. De egy helyben toporgok. Értelmetlennek érzem minden napom. Már szinte mindent megpróbáltam. Tanulok, sportolok, segítek ahol tudok, és még is elfelejtenek az emberek. Tanulni szinte felesleges, mert semmilyen továbbtanulási lehetőségere nincs keret, a sporttól nem lettem meg nem lettem elégedettebb.

2012. okt. 8. 17:55
1 2
 1/12 tetris ***** válasza:

Nem értem, mi a bajod. Fiatal vagy, előtted az élet. Intelligens, segítőkész, törekvő emberke vagy. Miért gondolod azt, hogy elfelejtenek az emberek?

Az élet nemcsak a sportból, meg a továbbtanulásból áll. A sopánkodás helyett inkább mélyedj el magadban, és próbáld meg kitalálni, hogy miképpen tudnál kiteljesedni. Rá kell jönnöd, hogy az életnek mely területén tudnál a legeslegjobban helytállni, hogy elégedett lehess végre önmagaddal.

Ebben csak saját magadra számíthatsz, hiszen csak te tudhatod, hogy hol lenne a legjobb neked.

Ambícióhiányod nincs, írásod alapján tele vagy lelkesedéssel, energiával, és igazán értelmes, érzelemgazdag személynek látszol.

"Csak" annyi a baj, hogy nem találod a helyed. Hát akkor, tessék nekiállni, és megkeresni!

2012. okt. 8. 18:29
 2/12 A kérdező kommentje:
De semmihez nem vagyok elég. Semmihez nem értek tökéletesen. Másképp meg nincs értelme. Ha valami új dologgal bővítem magam, rájövök, hogy nincs értelme.
2012. okt. 8. 18:32
 3/12 A kérdező kommentje:
És azt is beismerem, hogy vannak akiknek sokkal de sokkal nehezebb, de tudják, hogy még is van értelme annak, hogy felkelnek reggel.
2012. okt. 8. 18:33
 4/12 anonim ***** válasza:

nekem egy baátom van, lehet a legjobbnak nevezni. vele kb 5 havonta találkozok, rajta kívül nincsenek barátaim.

biológiából szinte már tudom az anyagot 12. ig. a kémia kb 11.ig megy. a jegyeim jók, nem nagyon tanulok. de nagyon magányos vagyok...

döntsd el, hogy mit szeretnél!

16F

2012. okt. 8. 19:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Nekem egy barátnőm sincs és barátom sem, csúnya vagyok, és hiába tanulok nem vagyok okos.
2012. okt. 8. 19:11
 6/12 anonim ***** válasza:

valamiben pedig te is tudsz teljesíteni. előző voltam

csak meg kell találni :)

ha gondolod írj

16F

2012. okt. 8. 19:19
 7/12 anonim válasza:

Nos, csak azért írok, mert hátha az a típus vagy, aki kicsit jobban érzi magát attól, ha látja, hogy más nagyobb szarban van, mint ő.

Ismerem, amit írtál. 18 évesen én is így éreztem.

És akkor a poén: Most 35 vagyok, még mindig így érzem.

Máris jobban vagy, ugye?

Légy nyitott, hátha előbb-utóbb rájössz, miért vagy itt. Ebben még én is hiszek, pedig hát kevesebb okom lehet rá, mint neked, ugye?

:)

Hajrá!

2012. okt. 10. 14:50
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem leszek attól jobban, hogy valaki lejjebb van, mint én. Mert ettől én nem leszek több. Remélem változik az életed, és köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 10. 19:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Mivel akarsz segíteni másoknak, ha nem vagy megtelve elégedettséggel és önbizalommal? Önmagadat kell először szeretni és aztán ezt az elégedettségedet kiterjesztheted másokra is. Ne a külvilágban keresd a válaszokat, hanem magadban. Mindenféle tárgy nélkül születtél, mindent megkaptál az élthez ami csak kell és az egyedül te vagy, a többi csak létszükséglet.
2012. okt. 11. 21:33
 10/12 anonim válasza:
Akkor dögölj meg. Nem vagy hajlandó tenni egy lépést sem, ezért a langyos szarban mocorogsz. Ha nem tetszik kilépsz, vagy feladod.
2013. nov. 15. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!