Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy erősödhetnék meg?

Hogy erősödhetnék meg?

Figyelt kérdés
Nagyon könnyen megbántódom, pánikba esek, könnyen elsírom magam. De ebből már elegem van! UTÁLOM HOGY ILYEN VAGYOK, mert nemsokára nagyon összeszedettnek kell majd lenne, és attól tartok, ha ilyen maradok, és nem változok meg, akkor elcseszem az életemet. Pedig tudom, hogy képes lennék rá, hogy ne legyek "ilyen", csak valahogy nem tudom a felszínre hozni a kemény énemet... Hogy lehetnék végre lelkileg erős? Néha olyan jó lenne valakivel beszélgetni, aki olyan mint én. /Bocsánat, ha zavaros! :S/
2009. aug. 4. 18:15
 1/7 anonim ***** válasza:

SZIA,

eeeeez nnnagyon jó, ha legalább tisztába vagy vele, hogy mi az amin szeretnél változtatni + megleled magadban azt, amit hibának vélsz, és az is rendben van, ha határozottan kijelented magadnak, hogy "már pedig én nem ilyen akarok lenni, hanem jobb vagy csupán boldogabb" :) Ehhez gratulálok! :)

Nehezebbik része: NEM, nem fogod elcseszni az életedet, ilyenre ne gondolj, ez már nem jó hozzáállás...Gondold azt, hogy elsősorban magad miatt SZERETNÉL megváltozni, hogyha BIZTOSAN úgy érzed, hogy másmilyen tulajdonságot szeretnél birtokolni. :)

Nem is a kemény éned kell talán, hanem először próbálj nyugodtabb emberré válni, aztán szépen-fokozatosan ki fog alakulni az IGAZI éned, ezen ne aggódj szerintem előre, hogy esetleg nem is olyan leszel, mint amilyet megálmodtál, lehet, hogy ez nem bíztat, de ne felejtsd el, hogy NINCS TÖKÉLETES ÉS TELJESEN ELÉGEDETT EMBER A VILÁGON! :)

Hirtelen ezek jutottak eszembe, de ha szeretnél, akkor mail-en nyugodtan írj, aztán ha tudok, akkor még próbálok "segíteni" :)

Nem vagy egyedül, kitartás! :)

Azt meg szabad kérdezni, hogy fiú v. lány vagy-e és, hogy hány éves??? (Bocsi, most "ciki" helyzetbe hoztam magam? NO para!!!) :)))

2009. aug. 4. 18:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia, hát nem egy kellemes állapot, az biztos. Mindenkinek vannak rossz, érzékeny napjai. Amikor sokkal könnyebben megbántódik, hiperérzékennyé válik. Nőkre még a hormonok is hatnak havonta ismétlődően. De ha serdülsz, akkor meg amúgy is hormondömping alatt állsz. De ahogy írod,nálad nem csak erről van szó. Ez már egy depresszív állapot lehet. Sebezhető, védtelen vagy, úgy érzed. Amúgy valamennyien azok vagyunk, csak sokan már szert tettek magabiztosságra. Ezt az évek is meghozzák, fiatal korban pedig a szeretetteljes otthoni háttér, a barátok megbecsülése adhatja meg. Ha ebből kevesebb jutott neked, esetleg, akkor azt teheted még, hogy olyan dolgokkal foglalkozol, ami növeli az önbecsülésedet. Figyelj másokra, nyújts segítséget, Szerintem, te egy őszinte ember vagy, nem mutatod másnak magad, mint, amilyen vagy. Jó, hogy az erőt magadban keresed. Keresd először olyanok társaságát, akikről tudod, hogy jóindulatúak, kevésbé valószínű, hogy bántanak, ahol kisebb a kockázat, barátkozz, sportolj, dicsérd meg magad néha. Szerintem idővel megerősödsz. Én korábban olyan voltam, hogy egy óráig is állhattak a lábamon, akkor se szóltam vona. Ma már bárkinek beszólok, ha szükséges, nem arrogánsan, de érvényesítem az érdekeimet.
2009. aug. 4. 18:47
 3/7 anonim ***** válasza:
... és ne utáld magad! Tényleg senki nem tökéletes. Örülj a kis változásoknak is, mondom, dícsérd meg magad, mintha vki mást dicsérnél, akit szeretsz! Gondolj magadra szeretettel, értekeld magadban, hogy a jóra törekszel! Ez nem kis dolog, hidd el!
2009. aug. 4. 18:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Első kedves válaszolónak: köszönöm a tanácsot, írtam neked privátot!
2009. aug. 4. 19:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Második kedves válaszolónak is köszönöm, írtam privátot!
2009. aug. 4. 19:23
 6/7 anonim ***** válasza:

első válaszoló vagyok :)

köszönöm az e-mail-t, olvastam és ha lesz egy kis időm, ami kb. egy hét múlva lesz (vagy hamarabb), akkor szívesen írok majd pár dolgot vissza, ha szeretnéd :)

addigis kitartás :)

Üdv!

2009. aug. 4. 21:19
 7/7 anonim ***** válasza:
A második válaszoló vagyok. Küldd el újra az emailt nekem, változott a címem! Szia. :)
2009. aug. 4. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!