Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline személyiségzavar?

Borderline személyiségzavar?

Figyelt kérdés
Esélyes, hogy ebben szenvedek, rossz családi háttérben nőttem fel, se anyakép,se apakép nem volt normális előttem, és visszaemlékezve kislánykoromban is tőlérzékeny voltam, de 13 éves korom óta tudom, h egyszerűen nem találom önmagam, nem tudom ki vagyok, szinte mindig szomorú vagyok, nincs önbizalmam, vagy alkalmanként azt mutatom, hogy túlzott, változékony hangulataim vannak, dühös, ingerült, fusztrált, máskor feldobott, hosszútávú kapcsolataim nincsenek, nem tudok beilleszkedni, állandóan változik a baráti társaságom, kényszeres és önpusztító, öncsonkító hajlamaim vannak, ha szerelmes leszek, szinte megszállottan viselkedem és gyakran csap át gyűlöletbe az érzés. Azt mondják nem alakult ki egy lelki stabilitásom a rossz gyerekkor miatt, de egyszerűen nem találom önmagam, és már magamtól félek sokszor. ( apámnak van pszihés betegsége, ami kisgyermekkoromban alakult ki)
2012. szept. 23. 13:24
1 2
 11/11 EllieArroway válasza:

Szia, a leírtak alapján én egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy bipoláris zavarod lenne, a borderline személyiségzavar inkább valószínű. A borderline betegek 70-90%-ának nagyon zűrös, bántalmazott gyerekkora volt, ez is stimmel. A borderline-t leghatékonyabban pszichoterápiával lehet kezelni, a dialektikus viselkedésterápia (elérhető itt: [link]

vagy a sématerápia (elérhető itt: [link]

az a kettő, ami Magyarországon is, TB-re vagy alapítványi támogatással elérhető.

A gyógyszeres kezelések tényleg csak a tüneteket csökkentik, az okot nem oldják meg.

2013. jan. 3. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!